Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Подготовка на Джимни за горска експлоатация

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Подготовка на Джимни за горска експлоатация

Много е хубава!Разхода как е?
    Jeep Cherokee XJ 4000 Limited, 2001 year. Ducati Multistrada 1200, 2014 year

Коментар

С новите гуми не съм го засякъл още. Като покарам ще си каже, Аз го карам само по черно, а там главно на бавни караме. Ще го видим.
      Мълчанието не доказва наличието на ум, но доказва липсата на глупост.

Коментар

Първоначално публикуван от Ferdi Преглед на мнение
        Много приятна машинка се е получила! Може би ще ти трябва някъква защита за прага...
        Обърна ли си внимание колко тежи една гума без джанта като си ги купувал?
        Малатестата е по тежка от Инсата със сигурнуст и повечко тежести иска на баланса ако го правиш.Иначе много добре се е получило.
        Търговията е проста работа ама не е за прости Люде.

Коментар

От: До: Подготовка на Джимни за горска експлоатация

Първоначално публикуван от prado Преглед на мнение
          Здравейте, не съм писал в темата от много отдавна и реших, че е време да я по-освежа. Лифта е +3" гумите са 215R15 Кайман 74 см в диаметър. Калниците имаха нужда от окастряне да съберат гумите. Кара се добре малко по-мудно от преди но не се усеща слабост.
          Приятно гледане на снимки. [ATTACH=CONFIG]263792[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]263791[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]263790[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]263793[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]263794[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]263795[/ATTACH]
          Така машината е станала още по проходима!Доколкото разбрах си с първия мотор 1.3/80к.с. или бъркам,интересувам се понеже моя мотор е такъв и мисля да сложа гуми 195R15 и се притеснявам от загубата на мощност тъй като този размер се явява с 33мм по-висок от оригиналния размер!?При теб разликата спрямо оригиналния размер и сегашните ти гуми е около 70мм ,та мисълта ми е да споделиш мнение като карал вече с няколко размера гуми пък и нещо за лифта да споменеш-кое как?Поздрави
          ГАЗ69,Fiat Dukato maxi бордово 3,40м.Omai4x4 тристранен самосвал и Витара в проект!

Коментар

Първоначално публикуван от steev69.bg Преглед на мнение
            Така машината е станала още по проходима!Доколкото разбрах си с първия мотор 1.3/80к.с. или бъркам,интересувам се понеже моя мотор е такъв и мисля да сложа гуми 195R15 и се притеснявам от загубата на мощност тъй като този размер се явява с 33мм по-висок от оригиналния размер!?При теб разликата спрямо оригиналния размер и сегашните ти гуми е около 70мм ,та мисълта ми е да споделиш мнение като карал вече с няколко размера гуми пък и нещо за лифта да споменеш-кое как?Поздрави
            Вече мина един месец,а отговор все още липсва за тези все още редки машинки!?!
            А всякаква информация би била от полза не само на мен,а и на бъдещи собственици на малкия Японец!
            ГАЗ69,Fiat Dukato maxi бордово 3,40м.Omai4x4 тристранен самосвал и Витара в проект!

Коментар

Днес имаше две Джимита на/Шумен 4X4/ навигацията/Турски екипажи/
              Е доста мутирали но се представиха изключително добре/поне завършиха че имаше и мн.расови джипки дето..../
              Утре на траяла ще ги видим..
              driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

Първоначално публикуван от steev69.bg Преглед на мнение
                Колега, извинявай не съм видял отговора.
                Старите ми гуми бяха 195/80/15 с най-агресивната шарка и не съм чуствал загуба на мощност тогава. С новите е различно, карам с една скорост надолу, за разхода не знам, никога не го засичам. А лифта е китов, пружини и амове +3" прокомп от англия. www.jimnybits.co.uk мисля че беше сайта.
                Питай ако имаш въпроси?

Коментар

Първоначално публикуван от prado Преглед на мнение
                  Колега, извинявай не съм видял отговора.
                  Старите ми гуми бяха 195/80/15 с най-агресивната шарка и не съм чуствал загуба на мощност тогава. С новите е различно, карам с една скорост надолу, за разхода не знам, никога не го засичам. А лифта е китов, пружини и амове +3" прокомп от англия. www.jimnybits.co.uk мисля че беше сайта.
                  Питай ако имаш въпроси?
                  Още някоя снимчица на окачването няма да е зле, пък не разбрах и с кой мотор си?
                  Мислил ли си за понижаващия Японски кит за бавните на раздатката?Поздрави.

Коментар

Мотора ми е като твоя 1.3 16кл 85 к.с. мисля. Ще го снимам като го измия, ама кита си е 4 пружини и 4 амове. Отделно си купих удължени маркучи за спирачките и фланци. За понижаващи предавки не мисля още. според мене по добре да се смени пиньона и короната с тунингован. Така ще се променят и бързите, не само бавните. Или мостовете като цяло, но това е за зверски офроуд ако го правиш. Със старите гуми няма препядствие което да не съм минал, само понякога в много дълбоки коловози запъва.

Коментар

Здравейте,
                      Пускам малко снимки на лифта, 4 Пружини и 4 Procomp ES3000 амове, променено е и захващането на задните амове. Който е карал Джимни по-хард знае, че при камъни или дървета изкарват задния ам заради захващането. Ухото на ама е най-ниската част. С тези приспособления това се променя. Имам фланци на джантите и фланци на карданите.
                      Преди 2 седмици пробвах лифта в полето на скорост и съм много по-доволен от преди, на скорост около 60 км/ч купето се успокоява и не се усещат неравностите, много по-стабилно стои на скорост. И друса по-малко по дупките по асфалта.
                      Ако имате въпроси питайте.
                      Поздрави,
                      Иво
                      Весели празници
                      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:PC292852.jpg
Прегледи:1
Размер:140.0 КБ
ID:5238786Натиснете снимката за да я уголемите

Име:PC292854.jpg
Размер:98.8 КБ
ID:5238787Натиснете снимката за да я уголемите

Име:PC292849.jpg
Размер:187.6 КБ
ID:5238788Натиснете снимката за да я уголемите

Име:PC292850.jpg
Размер:135.2 КБ
ID:5238789Натиснете снимката за да я уголемите

Име:PC292851.jpg
Размер:103.2 КБ
ID:5238790Натиснете снимката за да я уголемите

Име:PC292853.jpg
Размер:146.1 КБ
ID:5238791Натиснете снимката за да я уголемите

Име:PC292855.jpg
Размер:128.3 КБ
ID:5238792
                      Последно редактирано от prado; 31-12-10, 11:07.

Коментар

Малко снимки от уикенда.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1023010.jpg
Размер:222.4 КБ
ID:5241177Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1023008.jpg
Размер:280.0 КБ
ID:5241179Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1023012.jpg
Размер:234.6 КБ
ID:5241180Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1023009.jpg
Размер:227.5 КБ
ID:5241181Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1023011.jpg
Размер:258.7 КБ
ID:5241182

Коментар

Фланците каква широчина са,струват ми се някакви универсални?И аз искам да разширя моето,но незнам с 40мм фланци как ще е?

Коментар

Фланците са 32 мм. и са универсални, засега нямам проблем с тях. На последната разходка скъсах планките които държат десния преден ам и сега ще ги подсилвам и от двете страни. Ламаринката там е много тънка и си мисля, че не издържа на по-твърдия ам.
                            Ще кача снимки как съм подсилил.
                            Поздрави
                            Иво

един клип след лифта
                            http://www.youtube.com/watch?v=tK-Qe...layer_embedded
                            http://www.youtube.com/watch?v=opwAn...layer_embedded

Коментар

Прилагам малко снимки от поправката на ушите на предните амове и поставянето на тръби под праговете. Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P2233544.jpg
Размер:125.3 КБ
ID:5254669Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P2233546.jpg
Размер:120.4 КБ
ID:5254670Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P2233547.jpg
Размер:92.3 КБ
ID:5254671Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P2233548.jpg
Размер:89.0 КБ
ID:5254672Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P2233545.jpg
Размер:102.6 КБ
ID:5254673
                              Поздрави
                              Иво

Коментар

Колега много добре си го направил Джимнито евала това ми е любимия джип,и ми предстои закупуване ,но виждам че тука са хората които могат да ми дадат инфо......искам да разбера от бензина кои двигател е с верига и кои с ремък, предлагат ми 2002г 1.3 бензин.......дали е с верига и какво можете да кажете за него, предварително ви благодаря колеги, и честит празник на всички българи ))
                                Последно редактирано от CarTest™; 03-03-11, 09:44.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X