Обява

Свий
Няма добавени обяви.

проблем в запалването на Витара

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: проблем в запалването на Витара

Не питай в 2 теми бре. Ако има кой да отговори, и един път стига.

Някои може би ще могат, други определено не.

Има две модификации.
    Едната е с компютърно определяне момента на запалването. При нея дистрибутора е по-опростен. Без вакумен регулатор, и може би без центробежен. Там компа, във всеки момент взима решение за ъгъла на аванса.
    Другата е с най-обикновен дистрибутор, с центробежен и вакумен регулатори на запалването. Тук, проводниците които се комутират към компа, може би броят единствено импулсите за броя на искрите, и от там евентуално алгоритъма за управление на инжектора. Който в случая не ни интерсува.
    Възможно е обаче, в компа да е усилвателя за импулсите от датчика на Хол! Но ми се струва малко вероятно, тъй като в самия дистрибутор има някакви капсуловани блокове, които може да са този усилвател.

Този въпрос съм го обсъждал с адаша Теф4о, който мисля, е един от най-знаещите по проблемите на Витарите тук.
    Той ми е казал, че в авариен режим е изолирал компа точно на такава Витара и се е прибирал. По точно казано е шунтирал проводниците около дистрибутор-бобина, и се е получило. Но нищо повече не може да гарантира.
    И мене ме вълнува този проблем.
    Искам да мина на карбуратор. Но като е гарага, да е рошава. Ако успея да се оттърва и от компа, ще е супер.
    Набавил съм и съм подготвил всичко. Чакам само бензинова помпа с ниско налягане, от Ибей.
    Единственото което ме тревожи, е че сега ми е активния сезон за експлоатация, да не взема да остана без кола по никое време...
    Последно редактирано от ctef; 23-05-16, 21:43.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
    X