Обява

Свий
Няма добавени обяви.

проблем в запалването на Витара

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: проблем в запалването на Витара.

Айде стига сте се изказвали, това за което говори Стефчо се казва [Idle air control actuator] a [idle air control valve ] е савсем друго нещо той командва вакума на дроселната клапа.
    ОТИВАМ ДА СЛАГАМ КАЛНИЦИ НА ТРЪБАРКАТА !!!!!!!

Коментар

Първоначално публикуван от кайо Преглед на мнение
      Айде стига сте се изказвали, това за което говори Стефчо се казва [Idle air control actuator] a [idle air control valve ] е савсем друго нещо той командва вакума на дроселната клапа.
      Гледам какво са написали пичовете от Сузуки - IAC Valve си пише.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IACV.jpg
Прегледи:1
Размер:82.3 КБ
ID:5258431

П.П. Позиция 7. Схемата е на Балено, но е все Сузуки и мотора е на 99.5% същия. Клапана, както е изобразен е по другата система, с 2 намотки, но принципа е същия. Просто нямам книжка за Витара на инглиш.
      Последно редактирано от tef4o; 07-03-11, 22:14.
      О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Добре ясно разбрах че нямам стъпков мотор ама поне ако може начина за регулиране и Тефчо ако може да ми каже че вътрях и има един болт ми казаха че бил за въздуха и като го развартях един оборот си вдинга оборотите а преди това бяха много ниски и тресеше.
        Кола без турбо е като жена без цици, върши работа но не доставя удоволствие.
        Витара 1.6 16V TURBO POWER!!!
        "Mud Angels" Stara Zagora

Коментар

Първоначално публикуван от кайо Преглед на мнение
          a [idle air control valve ] е савсем друго нещо той командва вакума на дроселната клапа.
          Kолега кой се изказва неподготвен?
          Бялото BUZUKI 1.6 8в
          0899368772 ;) 0897229322

Коментар

Това е за регулировката на тпс-а.
            Бялото BUZUKI 1.6 8в
            0899368772 ;) 0897229322

Коментар

Първоначално публикуван от SaTaNaTa_83_stz Преглед на мнение
              Добре ясно разбрах че нямам стъпков мотор ама поне ако може начина за регулиране и Тефчо ако може да ми каже че вътрях и има един болт ми казаха че бил за въздуха и като го развартях един оборот си вдинга оборотите а преди това бяха много ниски и тресеше.
              Предполагам, че си въртял тъкмо правилния болт. Има такъв, на схемата е даден с номер 6, иначе се намира ... уф, не помня вече но някъде от горе беше.
              Прегледай това, някъде към края има за ТПСа, а преди това и за винта за оборотите. Поначало е за различните версии на Суифта, но мисля, че ще ти свърши работа.

Коментар

Първоначално публикуван от vitarrra Преглед на мнение
                Kолега кой се изказва неподготвен?
                Ами вземи прочети малко в Ауто Дата и ще разбереш какво е и какво командва,а не само да се пише безцелно и да се пълни темата с всякакви мнения било те верни или не.Погледни и линка който е дал Стефчо на страница13
                и ще видиш какво командва [idle air control valve]
                Последно редактирано от кайо; 08-03-11, 06:49.

Коментар

Защо продължаваш да спориш като тоя клапан си е за оборотите,http://pics.data.bg/categories/1/%D0...82%D1%82%D1%82 тук е този клапан погледни и пак кажи,че не командва това а това на стр 13 никъде не пише че е [idle air control valve].Този (throtlle opener) си има отделен клапан които го командва и съвсем различен от този за празния ход.
                  Бялото BUZUKI 1.6 8в
                  0899368772 ;) 0897229322

Коментар

Никой не спори само ви светвам кое как се казва- това за което вие говорите се казва актуатор и вярно че точно той регулира празния ход [idle speed],а [idle air control valve ] командва точно този [throtlle opener]за справка погледни в[ autodata] и престани да ми даваш някви рисунки дето не се знае от каде са.

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                      Предполагам, че си въртял тъкмо правилния болт. Има такъв, на схемата е даден с номер 6, иначе се намира ... уф, не помня вече но някъде от горе беше.
                      Прегледай това, някъде към края има за ТПСа, а преди това и за винта за оборотите. Поначало е за различните версии на Суифта, но мисля, че ще ти свърши работа.
                      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:TPS96-98a.jpg
Прегледи:1
Размер:73.6 КБ
ID:5258475Това е болта Тефчо които съм въртял.

Коментар

Този е, тъкмо е за оборотите на празен ход.
                        Вдясно са инструкциите за нагласяне на ТПСа. Сори, вчера не догледах и затова пуснах другия линк.

Коментар

Този е, тъкмо е за оборотите на празен ход.
                          Вдясно са инструкциите за нагласяне на ТПСа. Сори, вчера не догледах и затова пуснах другия линк.
                          Нещо немога да го разбера как се реголира ама карай тя сега си работи добре иначе на кадето и да го мръдна не може да си успокой оборотите и постоянно играят и мисля че сам го нагласил без да искам Ако не е така помагай

Коментар

Ами за да не ти играят оборотите, всичко друго трябва да ти е в изправност и да си е на мястото: байпаса, тпс-а, датчици, опорния болт на дросела (надявам се да не си пипал там, ако си - чети по-горе, дето Vitarrra го е пуснал), свещи, кабели, филтър и каквото още се сетиш. Ако играят с малко - не го пипай. Ако е с много, обади се като се постопли, ще го измислим.

Коментар

Ми сега от последното баране преди 1 месец някаде е добре.Паля на газ в студеното почти от раз и не ми играят оборотите.Някога само като загрее вместо да са 900 падат на 750 някаде ама тва много рядко.Искам да те питам това нормално ли е когато е студена даржи кам 1400-500 оборота и започват да падат чак когато стрелката за температурата започне да навлиза в скалата?Когато стигне първото деление остават на 900 и повече не се качва температурата?

Коментар

Ами за да не ти играят оборотите, всичко друго трябва да ти е в изправност и да си е на мястото: байпаса, тпс-а, датчици, опорния болт на дросела (надявам се да не си пипал там, ако си - чети по-горе, дето Vitarrra го е пуснал), свещи, кабели, филтър и каквото още се сетиш. Ако играят с малко - не го пипай. Ако е с много, обади се като се постопли, ще го измислим.
                                Кое точно е опорния болт?Барал съм само дето ти показах на снимката един голям болт отгоре.казаха ми че е за свободния ход и деиствително като го развих и се вдигнаха.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X