Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Прогорих три гарнитури

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Прогорих три гарнитури

Toзи проблем ми е някак Deja Vu - чел съм подобно нещо в ТОЗИ форум с охлабени болтове. Интересните неща си ги запазвам - ако го намеря ще го цитирам. Мисля че беше във форума за Витара го четох.

Коментар

Засега не мога да намеря нищо... спомням си че четох за много специфичен странен проблем и определени болтове все развити, това няколко пъти наблюдавано при ремонт. Сори че не мога да помогна засега.

Коментар

Първоначално публикуван от Rabindranat Преглед на мнение
        Засега не мога да намеря нищо... спомням си че четох за много специфичен странен проблем и определени болтове все развити, това няколко пъти наблюдавано при ремонт. Сори че не мога да помогна засега.
        Моляте ако намериш пиши,много ми е интересно да видя от къде идва проблема.
        [CENTER][B]Да ме опази [COLOR=Red]Г[COLOR=Black]оспод [/COLOR][/COLOR]от[COLOR=Red] П[COLOR=Black]риятелите[/COLOR] [/COLOR] ми, а от [COLOR=Red]В[/COLOR]раго[/B][B]вете си сам ще се пазя.[/B][/CENTER]

Коментар

Погледни поста на UPI.Блока се шлайфа челно.
          Румен Николов

0888 358 572

Коментар

Много е важна и дължината на болтовете като и до къде свършва резбата . Ако болта е опрял в дъното на резбовия отвор или е стигнал края на резбата можеш да си щракаш с динамоатричния ключ колкото си искаш а главата да си остане хлабава . Това се получава от разтеглени болтове прешлаифана глава по тънка гарнитура или неподходящи болтове . В българия повечего маистори използват думата килограм вместо кило нюнот или нютон метра, когато някои човек не знае това се изказва неподготвен и става смешен с изразите (за пазара).
            Последно редактирано от павле; 21-01-09, 22:01.

Коментар

има някакъв резон килонютон-килограм..силата може да се измерва освен като сила в килонютони, и като натиск в килограми на кв. сантиметър
              куче или вълк?
              в клетка ,или свободен?
              въпрос на личен избор.
              Вихрен Илиев
              0888249888
              blood:[COLOR=red] [B]B[/B][/COLOR] Rh ([COLOR=red][B]-[/B][/COLOR])
              Pajero 2 exeed[SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Първоначално публикуван от navar Преглед на мнение
                има някакъв резон килонютон-килограм..силата може да се измерва освен като сила в килонютони, и като натиск в килограми на кв. сантиметър
                Колега, не искам да те обиждам, но за съжаление повечето "майстори" механици са така - пропуснали са уроците по физика, механика и всички предмети, обясняващи теорията на професията им.
                Силата на затягане(въртящ момент) се измерва в европейските единици Nm(Нютон на метър) или по старите стандарти кгм(килограм на метър). Тези мерни единици означават: сила 1 нютон(кг), приложена на рамо с дължина 1м.
                9.8 Nm=1 kgm
                Посочената от теб мерна единица "килограм на кв. сантиметър" е някаква производна на единицата за измерване на НАЛЯГАНЕ кг/м2.

Коментар

съгласен, докато закусвах проверих и се оказа че съм говорел за налягане а силата е кг/л.м, ама сутрин мисля трудно..и пиша преди да мисля
                  куче или вълк?
                  в клетка ,или свободен?
                  въпрос на личен избор.
                  Вихрен Илиев
                  0888249888
                  blood:[COLOR=red] [B]B[/B][/COLOR] Rh ([COLOR=red][B]-[/B][/COLOR])
                  Pajero 2 exeed[SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Истинските гарнитури за главата си идват с упътване за поставяне.
                    Болтовете ме се сменят.
                    При гарнитурите които аз ползвам пише дори реда за затягане на болтовете и килограмите:

1. 2 kN - всичките болтове
                    2. 4 kN
                    3. 6 kN
                    4. Връщаш на 90 градуса и пак затягаш на 6 kN
                    5. палиш колата докато отвори термостата, гасиш и изчакваш поне 4 часа
                    6. Връщаш на 90 градуса и пак на 6 kN.

Малко играчка е, но така се постига изкуствено олягане на гарнитурата.
                    Препоръчително е главата да мине за "чело", но не пише че е задължително. Изследване на глава за кривина или пробив е 20лв. така че... Just Do It!
                    Последно редактирано от Kaskadiora; 22-01-09, 11:37.
                    Suzuki SJ 410 Samurai, 0888 199 658 - МСС - Варна и близката околия.
                    http://www.cardomain.com/ride/2562837

Коментар

Опса... грешка в НЮТОНИТЕ
                      значи са 20Nm, 40Nm и 60Nm.
                      Сложил съм по едно "кило" отпред.
                      Абе то и аз съм качил няколко килца, и за това затягам по-здраво.

Коментар

абе тоя "майстор погледна ле дали на едно и също място гори гарнитурата? 2 при шлайф на главата се слага ремонтна гарнитура - според отнетото от главата се увеличава дебелината на г-та. колегата е прав за болтовете дори ако остане охладителнатечност в дупките не можеш да завиеш болтовете до край. Ной- добре смени майстора! не е зле да поразпиташ за някои преди да плащаш за нищо работа!

Коментар

Първоначално публикуван от brata_pit Преглед на мнение
                          ....дори ако остане охладителнатечност в дупките не можеш да завиеш болтовете до край. ...
                          Даже и блокове се пукат

Коментар

Първоначално публикуван от brata_pit Преглед на мнение
                            абе тоя "майстор погледна ле дали на едно и също място гори гарнитурата? 2 при шлайф на главата се слага ремонтна гарнитура - според отнетото от главата се увеличава дебелината на г-та. колегата е прав за болтовете дори ако остане охладителнатечност в дупките не можеш да завиеш болтовете до край. Ной- добре смени майстора! не е зле да поразпиташ за някои преди да плащаш за нищо работа!
                            Да, ама шлайфиста трябва да е написал по главата и блока колко е отнел от метала , за да се ориентира майстора каква ремонтна гарнитура да сложи.
                            Друг е въпроса, дали майстора си е направил труда да пусне един разхлабен метчик през резбите за да изчисти евентуалната мръсотия, попазвала в резбовите отвори......
                            [IMG]http://htftp.domainbg.com/MARINHAKER/MARINHAKER/marin2.JPG[/IMG]

Коментар

От: Прогорих три гарнитури

Имам същия проблем, но с Терано 1. Изгорих 3 гарнитури вече, сума ти пари наринах по сервизи, вече не знам какво да правя. Един вика - пукната глава, втори вика - шлайфай блока, трети вика - неправилно поставена....
                              В момента е пак с пробита гарнитура, влиза вода в цилиндрите.

Коментар

От: Прогорих три гарнитури

Не купувай гарнитура,а отиди със старата да ти направят по нея същата,но облечена с латунг.Едностранно или двустранно,зависи от къде пробива.Огледай я хубаво гарнитурата,винаги личи къде е издухала.
                                JEEP GRAND CHEROKEE 2.7crd 088-570-53-52

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X