първо трябва да направиш една много важна операция един по сериозен тест ако си го разработил след ремонта вземи го поизнасили това сузуки и то ще си покаже дали ще правиш ремонт или не защото сега го пазиш в един момент ще ти трябва и догава ще те предаде
Колега,при сваляне на глава се прави следното;1.Проверява се блока(челно) дали не е крив,2.Дефектация на главата(проверка за пукнатини,ако трябва с нагряване,според симптомите на автомобила-твърди маркучи,масло в антифриза.....)3.Шлаифане глава,блок според случая(на главата има репери които указват до къде е допустимо да се шлаифа)4.Гарнитурата за главата е добре да е оригинална в комплект с нови болтове(всяка добра гарнитура има инструкция за монтаж и затягащи моменти)5.ПОЧИСТВАНЕ и внимателен преглед на резбите във блока,една останала капка антифриз при затягане пука блока!6.Затягане според указанията на производителя(нютонметри,градуси-дозатягане на топло........)Изгарянето на гарнитурата е следствие некачествен материал,крива глава,крив блок или не добре настроена шлаиф машина!Познавах един(майстор)който шлайфаше главата до половината,сваля и шлайфа другата половина!!!!!!!?????? Успех с ремонта!!!!
Никто в человеческом обществе не относится к диким животным природы так бережно, как охотники
Колега проблема с болтовете го решавам като сложа по една шаиба на всеки болт.След шлайфа на главата нормално е да се получи болтовете да опрат в дъното и колкото и да натягаш с динамометриния ключ да няма ефект.
Колега ganani, какво стана с двигателчето? Има ли развитие??
В момента двигателчето ми е в прекрасно състояние,всички тези процедури които са описани ги преминах и резултатът е на лице.
1.Шлаиф на глава
2.Шлаиф на блок
3.Нови болтове
4.Оригинална гарнитура
[CENTER][B]Да ме опази [COLOR=Red]Г[COLOR=Black]оспод [/COLOR][/COLOR]от[COLOR=Red] П[COLOR=Black]риятелите[/COLOR] [/COLOR] ми, а от [COLOR=Red]В[/COLOR]раго[/B][B]вете си сам ще се пазя.[/B][/CENTER]
За пореден път се оказва, че това му е майката на двигателчето. При мен вместо шлайфане на старата глава сложих нова - китайска.
Между другото, не съм сигурен, ама след толкова шлайфове на главата, не е ли редно да караш с по-високо октаново число? Нека тия дето разбират повече от двигатели да си кажат мнението!
Ако не свършва добре, значи не е свършило!
0888 315 794
LZ1UPI
A1 (Rh+)
З
Между другото, не съм сигурен, ама след толкова шлайфове на главата, не е ли редно да караш с по-високо октаново число? Нека тия дето разбират повече от двигатели да си кажат мнението!
Имах Опел Вектра карбуратор с 14.5 компресия на всички цилиндри (най-вероятно шлайфана глава-така е купих).Вървеше отлично на газ и с бензин 98.С 95 като изключа от контакт,не можеше да загасне.
Коментар