Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с инжекциона на витара 1.6 16v

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Проблем с инжекциона на витара 1.6 16v

А защо не щракнеш една снимка на двигателя. Веднага ще се види дали има дебитомер.

MAP-а мери само налягане, а дебитомера - само дебит. Толкоз.

Възможно е да има и MAP, и дебитомер. Ама качи една-две снимки, и ще видим какво-що.

УФ! Сега видях че е газов инжекцион. Ама, пали на бензин сигурно? Или как? Аз нямам газ. Тия номера ми ги прави на бензин.

MAP е около 100-ина лева предполагам. MAF-а на Terrano-то си го намерих за 250, ама твоя би-трябвало да е по-евтин, но не мога да гадая.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнение
      По спомени,Витарата има и МАР,и дебитомер...
      има и MAP и дебитомер. Имам няколко МАР-а, мога да ти пратя за тест, само трябва да снимаш твоя за да сравним парт номерата.
      LZ1RED

Коментар

MAP-а мери само налягане, а дебитомера - само дебит. Толкоз.
        Вакуум мери.Не налягане...А дебитомер и MAF не е точно едно и също...
        0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Е, вакуум е по-ниско налягане от атмосферното. Демек налягане мери.

А и на колите с турбо (поне някои бензинови), мери и вакуум, и налягане, иначе казано мери налягане и под, и над атмосферното.

За MAF-а не съм достатъчно запознат, но според това, дето съм чел, мери потока въздух по това, колко го охлажда - има мрежичка, дето се нагрява, а минаващия въздух я охлажда. При всичкото това тя си мени и съпротивлението, което и реално се мери. Е, за да се реши уравнението, ще да трябва и дачик за атмосферното налягане (който не винаги го има), както и датчик за температурата на входящия въздух (който, май задължително трябва да го има, ама май има и MAF сензори, в които си е вграден).

Е, не претендирам за изчерпателни и задълбочени познания, но това е, което знам.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от afterburner Преглед на мнение
            Въпросния елемент намери ли от къде може да се вземе? И моя е за смяна...
            Не го намерих по една много прозаична причина,в Миркат не можах да им обясня достатъчно точно какво търся,после изгубих интерес защото вече знаех от какво е проблема.А пък сега продадох витарата.
            Румен Николов

0888 358 572

Коментар

Мизериите стават на бензин , защото докато мине на газ вече отдавна се е оправила има МАФ и в него има термометър МАП не можах да видя , дори и на схемата , но има всякакви други изгъзийки. Тази сутрин откачих дебитомера и едва запали , като се тресеше и пуфкаше , като го закачих запали и работеше съвсем нормално. Според мен се е зацапал дебитомера ,като го сваля да го разгледам ще пиша.
              0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

За Ферозата дават че се сменя цялото тяло на инжекциона, дето е прикрепено към входящия колектор.

Коментар

Първоначално публикуван от travelling Преглед на мнение
                  Мизериите стават на бензин , защото докато мине на газ вече отдавна се е оправила има МАФ и в него има термометър МАП не можах да видя , дори и на схемата , но има всякакви други изгъзийки. Тази сутрин откачих дебитомера и едва запали , като се тресеше и пуфкаше , като го закачих запали и работеше съвсем нормално. Според мен се е зацапал дебитомера ,като го сваля да го разгледам ще пиша.
                  Дебитомера от вътре има една тънка като косъм жичка, внимавай да не я скъсаш. Чисти се с спрей за карбуратори ( кореселин под налягане )
                  ако двиг. ти е J16A трябва да имаш МАР. Снимай двиг. да го видим...
                  LZ1RED

Коментар

[quote=redair;477205]Дебитомера от вътре има една тънка като косъм жичка, внимавай да не я скъсаш. Чисти се с спрей за карбуратори ( кореселин под налягане )
                    А със този спрей на става ли .Пишат ,че трябва да е спрей за контактори...
                    Прикачени файлове
                    Kia Sportage 2.0 SOHC- KИЯ - пия само раКИЯ!

Коментар

Не става. Оставя мазно.

Трябва спрей за почистване на карбуратори. Има го по бензиностанциите.

Коментар

От тук се вижда какво има по него произведен е 03.1993г.
                        Прикачени файлове
                        Последно редактирано от travelling; 25-09-08, 07:06.
                        0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Според това, MAP сензор нямаш. Имаш дебитомер. Беж в някоя бензиностанция за спрей за карбуратори. И внимавай при демонтажа, чистенето и монтажа, че е много нежен. По-горе е обяснено кое-как.

Ако случайно сензора е на BOSCH и е за смяна, виж му номерчето преди да купуваш новия, и го напиши тук, особено ако цената е висока. Може да се измисли нещо от друга кола, ако е по-евтино по магазините. Често самия датчик е един и същ за доста возила, а разликата в цените е в пъти.

Коментар

След като го свалих останах изненадан. Оказа се , че е в него има една тапа , която се движи на вътре при навлизане на въздух вероятно вътре има потенциометър , които се е скапал и прави мизериите.Като разклатя дебитомера вътре дрънка нещо , като тел. Не ми се рискува да троша този дебитомер преди да съм разбрал колко струва и дали може да се намери , защото е кофти залепен , макар и да съм сигурен , че ако го отворя ще го оправя.
                            Прикачени файлове
                            0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Доколкото знам, дебитомерите са кът, а са и на цена около 1000 лева.

Коментар

Яяяя...с колко кабела е???
                                0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X