Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с инжекциона на витара 1.6 16v

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Проблем с инжекциона на витара 1.6 16v

Мисля че бяха 5 , 3 са за потенциометъра и два за термометър. Като хванеш два края до някаъде съпротивлението пада после почва да се увеличава много е странен.
    0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

За щастие нямам проблеми с моя, но за съжаление е идентичен с твоя. Следя темата с интерес и много се надявам да се справиш без хилядарката за нов.
      Ако не свършва добре, значи не е свършило!
      0888 315 794
      LZ1UPI
      A1 (Rh+)

Коментар

Първоначално публикуван от upi Преглед на мнение
        За щастие нямам проблеми с моя, но за съжаление е идентичен с твоя. Следя темата с интерес и много се надявам да се справиш без хилядарката за нов.
        Те всичките се развалят. Доколкото разбирам и на TERRANO-то също е чест проблем. А не е от тия, а от друг вид. Това не пречи на тия от нисан-България да му искат едни 800лв. Хубавото е че е по-масов, и може да се немари на 1/4 от нисанската цена, че дори и по-евтино, при това нов и оригинален.

Проблема в ремонта на тоя е че ако трябва да се търси потенциометър, трудно би могъл да се намери достатъчно дълготраен, че да изкара дълго на постоянните вибрации, и постоянното въртене (кажи-речи при всяко натискане на газта).
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

На мен ми се струва че ще мине и с почистване и смазване , но ме е страх да го отворя , защото е залепен много сериозно и може да се строши нещо вътре при отварянето .
          0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Какво стана?
            Отвори ли го, смени ли го?
            ???
            0888 315 794
            LZ1UPI
            A1 (Rh+)

Коментар

Развих малко винта за оборотите за празен ход и няколко дни работеше добре , после пак същото та може и да не е от дебитомера . В момента нямам време и средства да я човъркам ще покарам още малко така , докато се доизясни проблема . Възможно ли е да е от датчика за положението на педала ?
              0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

А ти пробва ли да смениш газостанцията?
                0888 315 794
                LZ1UPI
                A1 (Rh+)

Коментар

Зареждам където ми падне .
                  0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

А пък и то нали го прави на бензин тя е с газов инжекцион пробвал съм и различен бензин и добавки разни .
                    0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Написах в гугъла номера от снимката. Първото попадение беше в Германия за 145 евро. Второто - Франция 45Е. Не съм гледал подробно.
                      Какви 1000 ЛВ

Коментар

Проблема започна да става по-изразителен вече на бензин хич я няма сутрин я рестартирам по няколко пъти докато се развърти , а щом мине на газ работи перфектно .Нарочно изчаквам да грохне съвсем че не ми се дават пари на вятъра ще е я помпа я дюзи или някаква друга глупост.
                        0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Моита Витара (1,6 v8 TPI)се държеше по подобен начи, Какво ли не правих до като разбера,че проблема е в безиновата помпа Оказасе,че просто няма достатъчно налягане( а дебит поне на око не липсаваше) Един ден просто ми попадна една помапа от оплел омега и аз реших само да видя какво ще стане като я закача нея ... и чудо Витарата заработи направо като нова на бензин.Сега остава да реша проблема с малко по-високото налягане на на горивото,че помпата е от "пълна" нжекция и разхода е доста по-голям от обичайния,но все не остава време ....
                          Мислих,Мислих и на Края го измислих - Не Може така,Треа нещо да се Измисли

Коментар

Да споделя и моя скромен опит. Карам такава Витара от 4 год. Една година след покупката и поставянето на АГУ започнаха идентични с твоите проблеми. Откарах я в един сервиз на ул Козлодуй, прочистиха дюзите на ултразвук и проблема се реши. След още една година пак започна да пали трудно на бензин, дори и кофти вървеше студена на бензин между 1500 и 2500 оборота. Питах тук, питах и майстори, всеки твърдеше: Абсурд, за една година да се запушат отново дюзите. Откарах я за диагностика в Дунев - сервиз. Като я задиагностицираха, та цял ден. И те твърдяха, че е невъзможно толкова скорошно запушване. Накрая казаха: Или нещо си, което било на терсене място /прости техническото ми невежество/, и ако го счупели при демонтажа, трябвало да се сваля двигателя, или евентуално запушени дюзи. Казах им - Сваляйте дюзите. Свалиха ги, поставиха ги на някакъв уред, и се оказа, че са леко запушени. Определя се време за изтичане на течност през тях, май в проценти беше. Та почистиха ги горе-долу /беше края на работния ден и нямаше време за по-дълъг престой в УЗ вана/. И о, чудо, нещата се оправиха. Смених след това и бензиновия филтър, по всеобща препоръка. И след година - изненада, пак същите проблеми. Е, този път взех ново решение. От една бензиностанция купих добавка за почистване на дюзи. Доливах от нея на око, когато зареждах бензин. От началото нямаше ефект. След последната доза, на дълъг път без бензиностанции газта ми свърши. Наложи се да мина около 40 км на бензин. Минах ги, на следващия ден проблеми вече нямаше.
                            Та в заключение, ако не си почистил дюзите направи го!
                            Успех.
                            PS Виждам сега, че си от Пловдив. Аз писах за сервизи в София.

Коментар

Първоначално публикуван от ivan_j Преглед на мнение
                              Написах в гугъла номера от снимката. Първото попадение беше в Германия за 145 евро. Второто - Франция 45Е. Не съм гледал подробно.
                              Какви 1000 ЛВ
                              Питай родните търговци. Или по-добре - с по-голяма гьостерица. Моя си го намерих за 250лв.

А тия от интернет - сигурен ли си че не са рециклирани? Нов дебитомер за 45Е НЯМА.
                              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Предстои ми покупка на витара и затова се интересувам от темата.
                                Както казах, не съм разглеждал подробно, не знам в какво състояние са.
                                Родните търговци ******* ги избягвам. Особено за части за мотори - само от САЩ.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X