Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Взаимозаменяеми части за Самурай

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Взаимозаменяеми части за Самурай

Като гледам тампоните на снимката нямат голяма разлика и шпилките са еднакви, вчера видях тампоните от шкода камион за радиатора и шкодичка 120 много по големи са и шпилки те са поне 12мм и 14мм.

Коментар

Здравейте колеги,
      от скоро се сдобих със Самурай sj410---86 набор
      имам следните проблеми с него и не знам какво да правя......може ли малко помощ ........
      1.Жилото за километража където влиза в раздатката има пластмасов пиньон ,който се е орубил и затова не работи.......километража
      2.Двигателя е с карборатор,който бе на диагностика и т.н.,но когато го "напърча" с муцуната към звездите той гасне и край с катеренето,а когато е със задницата в това положение почти няма проблеми...
      Та въпроса е как може да се оправят тези проблеми????????!!!!!!!
      Едни ми казват да сложа газова уредба и край с проблема,а други да сменя двигателя.Аз също се замислям за друг двигател ,защото все пак са 45 кончета,ама не знам какъв може да се сложи с малко преработки-от гледна точка на рязане,материали и най-вече ФИНАНСИ(защото са ограничени)!
      Благодаря предварително...!

Коментар

Колега ще го пръчиш само на долу. Виж някой карборатор от лада жигула може и да си решиш пръченето.

Коментар

Kaрборатора от Самурай ли е,ако е оригинален не би трябвало да се излива.Ако е от кола май няма оправия,карборатора от кадет ги прави съштите номера.Лесния вариянт е газова оредба,а и по тънко за джоба.Със здраве!
          ... информацията влиза в главата му и отчаяно търси мозъка ...

Коментар

мисля че е оригиналния,но незнам.....,а може ли да сложа от лада (както казва колегата marin lakov)и прави ли се преработка?незнам как да кача снимки за да стане по-ясно...

Коментар

Колега започни от първа страница тук и ще разбереш много неща успех.

Коментар

За лада имам опит само с самарски карборатор 1.3 .Водисе патент солекс 2108? ,немисля че е най оптималния карб.,но все пак зависи какво целищ икономия или вървене,с две клапи е.Със самарския вървенето се подобри,разхода се покачи с около литър-градско.Карам го на газ,на бенз.незнам какво се случва штото само го паля.Мисля, че и самарския ште излива горивото при наклони,както карб.от кадет.Има и разни други дреболийки -като включиш фаровете оборотите падат,просто не е от там.Ако има добът карбораторчик около тебе е добре да се възтанови оригиналният.

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:039.jpg
Прегледи:1
Размер:122.3 КБ
ID:5265449Самарскичят карб.монтиран на1.3,събира се с филтарната кутия .Размерите на преходната плочка не ги наметих,ако те интересува мога да премеря.

Коментар

Колеги не бъркайте карбураторите!
                    На 410 карбуратора е хоризонтален, изобщо от самара няма да стане!Работи по друг начин.
                    На 413 да.
                    4 години карам с такъв и нямам проблеми, не ми прелива това са глупости.
                    Карбуратора е от 21083, това е този който го слагаха на Алекото с ладовия мотор.С ръчен смукач.
                    В стара тема съм описал всичко.
                    [SIGPIC][/SIGPIC]
                    SJ 413

Коментар

колега значи от алеко става така ли?каде може да я вида тази тема....
                      Благодаря предварително!!!

Коментар

Първоначално публикуван от pattrona Преглед на мнение
                        колега значи от алеко става така ли?каде може да я вида тази тема....
                        Благодаря предварително!!!
                        Ето тук можеш да прочетеш доста неща. Стига да разбираш малко руски.
                        Ако не си преведи с гугъла .
                        http://samurai-club.ru/forum/index.php
                        [SIGPIC][/SIGPIC]
                        SJ 413

Коментар

Щом става от алеко става и жигулски, а той е най икономичният карб от руските.

Коментар

Първоначално публикуван от marin lakov Преглед на мнение
                            Щом става от алеко става и жигулски, а той е най икономичният карб от руските.
                            Моя карбуратор е от ВАЗ 2101,разхода е около 12/100 газ,последно го засичах в снега,когато от време на време включвах и предния мост.
                            Suzuki Samurai 1.3
                            Диян Димитров - 0897875292

Коментар

Колеги имам sj 410 88г.Моторчето взе да здава!Сега се чудя дали да правя ремонт или да слагам друго.Нямам представа за цените на частите по двигателя ако някой знае би ли ме светнал.Бих сложил 1.3 но не знам дали пасва на скорости и диференциали.Благодаря предварително за всяка информация!

Коментар

Ако си правиш ремонта сам частите ще ти излязат около 200 / 250 лв. лагери,осн. и биел. сигменти, всичките гарнитури гумички за клапаните,всичките семеринги за двигатела.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X