Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Витара с цял преден мост

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Витара с цял преден мост

Първоначално публикуван от горския Преглед на мнение
    Не е много,аз карам с 50мм фланци и обърнати джанти!Но моя е 1000куб.см. и е Японче!
    Горски прав си за 2 см че не са проблем,но говоря за 3,8см фланец с които караме отпред и отзад + 2 см за да се изравни с задния мост,и джантата ако има отрицателен офсет (при мен е -12мм на Менгелса) смятам че 70 мм е доста за лагерите на които и да е мост ,да не говорим че по малко от 33" Гуми едва ли ще задоволят глада за височина и проходимост,а си е товар сьщо
    LZ1BEL "Mud Angels" Stara Zagora
    Warning: any change to the factory design of your vehicle has potential dangers which could result in injury or death.

Коментар

Първоначално публикуван от belata Преглед на мнение
      Горски прав си за 2 см че не са проблем,но говоря за 3,8см фланец с които караме отпред и отзад + 2 см за да се изравни с задния мост,и джантата ако има отрицателен офсет (при мен е -12мм на Менгелса) смятам че 70 мм е доста за лагерите на които и да е мост ,да не говорим че по малко от 33" Гуми едва ли ще задоволят глада за височина и проходимост,а си е товар сьщо
      Aaaa Бела, при мен няма фланци аз съм с джанти ЕТ -35 и ако станат нещата с моста на Джимнито само отпред ще сложа 2 см. фланци да се компенсира разликата.
      Колегата Зенит е с джанти ЕТ -20 и фланци 30 мм.До сега е минал над 150 000 км и до сега не е сменял лагери.Мисля че и при нас няма да има големи проблеми.
      DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/

Коментар

Ами при мен се получава някъде около 80-85мм,фланец-50 и джанта обърната около 30-35мм. вече 6месеца няма проблем!А пък си го юркам Сузукито както си искам!

Коментар

Първоначално публикуван от горския Преглед на мнение
          Ами при мен се получава някъде около 80-85мм,фланец-50 и джанта обърната около 30-35мм. вече 6месеца няма проблем!А пък си го юркам Сузукито както си искам!
          На мен ми се струва че Белата има проблем с лагерите защото отнякъде влиза кал или мръсотия.Не се сещам друга причина толкова бързо да се прецакват лагерите, не ми се вярва само от фланците и джантите да е това.Да нямаш някой скъсан маншон, семеринг, или слагаш някакви евтини ментета ?

Коментар

Моя проблем беше от разбита главина ,не сьм осетил навреме че лагера е разбит и е превьртял,досвидя ми се за нов хебел с главина и подмених лагера с качествен японски ,след5-6 месеца се окоти и тои.Порьчах комплект лагер с главина тогава,тежестта на регенерата е помогнал за разбиването,но това не ме обезкуражи и сложих по големи ,като тенденцията е за още по големи,така че и 100мм фланец сьм склонен да сложа за да избегна проблема с независимото окачване,шарнирите ми са се скапали,макферсоните пак изтьрвали (сменям ги за 2 пьт,а се сещате за кво стаа дума ,трябва да се пилят отворите за да се оправи сходимостта на гумите)ходове -малки,решава се и проблема с алуминиевия диф,които аз прьв счупих и ред други витарски проблеми които могат да се решат с мост от Самураи или евентуално от Джимни.........
            Warning: any change to the factory design of your vehicle has potential dangers which could result in injury or death.

Коментар

Големи приключения
              Има и друго решение, мостове от Тойота но там цената е доста солена, и се купуват комплект

Коментар

Първоначално публикуван от PACH Преглед на мнение
                Големи приключения
                Има и друго решение, мостове от Тойота но там цената е доста солена, и се купуват комплект
                Мислиш че не сьм проучил вьпроса ли,ама са солени и на вьнка,порьчал сьм ако изпаднат да ми се обадят,за сега има 2 от Уаз,ама тежки ми се струват,и 1 от Реинч Ровер ,като за камион

Коментар

ето малко снимки на един преден диф.

на снимките ако не се вижда добре мерките са следните
                  корона вътрешен диаметър- 10.5см
                  корона външен диаметар 17.5
                  пиньон височина -20.0см
                  кожуха се ьваща за дифа с 10 болта
                  короната се хваща за касетата с 10 болта
                  имай предвид че малко по голияма корона няма да влезне.
                  за справка на пиньона по лагерите ше може да се сравни
                  пиньон малаъ лагер NSK HR 30306C
                  пиньон голям лагер NSK 30307c
                  шилици на полуските 22
                  дебелина на полуските откам шлиците 22мм
                  ширина на моста от диск до диск 130см
                  ширина на моста по талон (от центъра на едната до центъра на другата гума)135.5цм
                  не се хвърляй но големи гуми 31 максимум заради външните карета ако си екстремсит има тунигови но скъпи
                  аз не съм чупил но познавам момци дето си трошат редовно но там ме съмнява че проблема е от педала на газта
                  до тук добре сега да те зарадвам и с дефектите но няма се плашиш живота не е розов
                  автоматичните хъбове трябва ги подариш на някой дето има джими и го кара жена му и да си сложиш тунингови но скъпи
                  демпфер як ама много ше ти трябав или два един отпред един отзад лагерите на сверите ше ги сменяш често ако не сложиш двоен демпфер водица влиза като се едно че няма семеринги и силикон задължително да се сложи на капачетата.
                  не прави заварки по никакав вариант че тези мостове един път нагреш ли ги после при най малкия удар си го огънал запази
                  го така фабричен и шет те кара дълго.
                  СЛЕД МАЛКО ДРYГИТЕ СНИМКИ

поздрави

Коментар

Петре Благодаря ти много, утре ще кача снимки и размери на предния диф на Витара.Другото ми питане е дали полуоските на дизеловото джимни са със същия брой шлици и дебелина ? Хъбовете на Витарата ми няма ли да станат на Джимнито ?

Коментар

Коментар

Коментар

Перфектен си

Коментар

Ето и размери на преден диф от Витара 2.0 V6 .След 2,3 дни чакам преден диф от 1.6 16V и тогава ще измеря и него.

Диаметър на полуоската при шлиците - 27 мм.
                            Диаметър на полуоската след шлиците - 28 мм.
                            Външен диаметър на короната 17 см.
                            Дебелина на короната 3 см.
                            Захващане на короната за дифа - 10 болта.
                            Корона 36 зъба, пиньон 8 зъба.
                            Вътрешен диаметър на "легена" 18.3 мм.
                            Прасето се захваща с 8 болта за "легена".

Ето и малко размери които получих от Иван Попов преди малко за
                            Витара 1.6 16V

Предна полуоска - 22 шлици, диаметър 22 мм.
                            Дължина на пиньона - 20 см.
                            Корона външен диаметър 175 мм. вътр. 108-109 мм
                            Междуболтово разтояние на короната около 40 мм

Извода е следния: От Джимни с дизелов двигател предния мост може да се сложи на Витара, като от нея се вземат пиньона и короната и се монтират в моста на Джимнито

PS
                            Хах, сега ме сюрпризираха с цената на моста - 1500 лв. Тц тц , тези хора си мислят че има голямо търсене на мостове на Джимнита Разбрахме се след месец да им се обадя и да говорим пак за цената, защо ли си мисля че ще е друга
                            Последно редактирано от PACH - Иван Тодоров; 12-11-08, 18:11.

Коментар

Ванкааа този размер на междуболтовото"""40мм"""---ме притесняваааа..
                              Маи ми бии на 12 болтааа

Дано да греша ---- поздравиии
                              boko
                              Jeeep---KIA
                              https://www.facebook.com/autoboko/

Коментар

Хах, сега ме сюрпризираха с цената на моста - 1500 лв. Тц тц , тези хора си мислят че има голямо търсене на мостове на Джимнита ,Аве тея френска любов могат ли да правят,и добре да я правят освен моста пак няма да получат тази цена

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X