Обява

Свий
Няма добавени обяви.

VITARA ПРОБЛЕМ С ТЕРМОСТАТ ИЛИ НЕЩО ДРУГО

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: VITARA ПРОБЛЕМ С ТЕРМОСТАТ ИЛИ НЕЩО ДРУГО

Първоначално публикуван от belata Преглед на мнение
    Сьщата работа,правиха ми профилактика миналата година на цялата система на парното че беше неосезаемо,подобри се с малко,като имаш на предвид че сьм я затворил двуместна,верно че хлуе от тук от там,ама уплатнявам с дунапренена лента.Замислям се за духалка на 12 волта,гледам ги в хипемарките ги има....
    На Добри направо духа горещо, малко да си оставиш ръката и започва да пари, баси парното Моята като я промивах мин година много мизерия излезе като продухах малкото радиаторче на парното, малко подобрение ама не е това, което трябва да бъде.Ще сменям колата
    Духалка не се набутвай да си вземап, много слаби били и не стават за отопление.
    DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/

Коментар

Първоначално публикуван от PACH Преглед на мнение
      На Добри направо духа горещо, малко да си оставиш ръката и започва да пари, баси парното Моята като я промивах мин година много мизерия излезе като продухах малкото радиаторче на парното, малко подобрение ама не е това, което трябва да бъде.Ще сменям колата
      Духалка не се набутвай да си вземап, много слаби били и не стават за отопление.
      Ванка радиаторчето ти е за смяна, още от началото си беше запушено и явно не се е отпушило нацяло . Пък и аз съм с 88 градусов термостат .
      Фенери, sorbe.bg, реглаж на преден мост

Коментар

Първоначално публикуван от v0id Преглед на мнение
        Ванка радиаторчето ти е за смяна, още от началото си беше запушено и явно не се е отпушило нацяло . Пък и аз съм с 88 градусов термостат .
        Оххх като знам какво разглобяване е докато стигна до него...и не ми се захваща.Абе във форума имаме доста зъболекари, няма ли някой гинеколог да го смени през дупката за CD-то
        DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/

Коментар

Първоначално публикуван от Savov Преглед на мнение
          На моята Витара стрелката стои силно в ляво, между две чертички. Отива в средата само когато е претоварена, на голям склон с 4Х4 бавни. Парното започва да топли бързо - ако това е критерий. Аз мисля, че това е нормално.
          да и при мен е така при извънградско каране стрелката е платно в лиаво и сие нормално карам от 3 години витарата,,,,,,ако е ударено таблото то е доста 4уствително може да дава други параметри

Коментар

Според мен нормалната температура е около втората чертичка. Според менюала всичко преди червената зона е нормална работна температура.
            Имам наблюдения върху терано 2, мотоциклет ямаха супертенере и витара. И трите са направени за експлоатация в тежки условия и стрелките им са в ляво при каране по асфалта. Започне ли буксуване, температурата много бързо се покачва до средата. Ямахата е с ел. вентилатор - той включва когато стрелката подмине малко средата - доста показателно.
            Както казаха колегите - ако парното е добре, карайте и си свиркайте. А ако започне да качва до средата - имайте едно наум

Коментар

От: VITARA ПРОБЛЕМ С ТЕРМОСТАТ ИЛИ НЕЩО ДРУГО

Моля за съвет... ще ме побърка тая кола
              Сутрин пали от раз (на газ) държи ок.1500, 1600 оборота. Така няколко минути докато загрее. Загрее ли оборотите рязко падат до нула - и след това не може да запали поне 5-10мин. Истива и пали. Дори след 50км. отнема ли газта оборотите до нула и гасне!!! Вдига температура, големия кръг отваря, но парно НЯМА. Почистих охладителната система, смених термостата и антифриза и същата работа.
              А в някой случай (1 на 10) се държи нормално. Като загрее падат до 900 оборотите и си работи нормално. (парно няма)
              В други случай при подаване на повече газ се дави (киха) и лашка яко.

п.с. на бензин работи но държи много високи обороти под 1300,1400 не падат. Парно също няма. А ако дойде то е едва едва затололо (по скоро студено)
              п.п.с. парното идва мнооого рядко и ако дойде не така горещо както си беше преди тия мизерии
              Последно редактирано от RoadBoy; 23-02-15, 09:51.

Коментар

Първоначално публикуван от RoadBoy Преглед на мнение
                Моля за съвет... ще ме побърка тая кола
                Сутрин пали от раз (на газ) държи ок.1500, 1600 оборота. Така няколко минути докато загрее. Загрее ли оборотите рязко падат до нула - и след това не може да запали поне 5-10мин. Истива и пали. Дори след 50км. отнема ли газта оборотите до нула и гасне!!! Вдига температура, големия кръг отваря, но парно НЯМА. Почистих охладителната система, смених термостата и антифриза и същата работа.
                А в някой случай (1 на 10) се държи нормално. Като загрее падат до 900 оборотите и си работи нормално. (парно няма)
                В други случай при подаване на повече газ се дави (киха) и лашка яко.

п.с. на бензин работи но държи много високи обороти под 1300,1400 не падат. Парно също няма. А ако дойде то е едва едва затололо (по скоро студено)
                п.п.с. парното идва мнооого рядко и ако дойде не така горещо както си беше преди тия мизерии
                Колега пробвай да си настроиш газовото за да имаш обороти на празен ход, а относно загряването на двигатела ако не ти е термостата вземи си смени виското.

Коментар

Щом няма парно, може изпарителя да не е свързан правилно.
                  .Карам бавно стигам бързо. А...ма не всеки път.
                  Киа спортаж2000тди 98г
                  Ауди А3 1.9ТДИ
                  Каравана Аdria 390Q

Коментар

Отново сложна ситуация.
                    Трябва една по една да се проверят възможните причини и да се отхвърлят.
                    Колкото до изпарител, слагал съм го и по двата възможни начина, но до липса на парно не се е стигало никога.
                    По какво съдиш че парното ти е слабо, не духа топло, или маркучите към него са хладни?
                    Ако са хладни, Изпарителя колко се затопля?
                    Ако и той не се затопля, възможно е задръстване някъде по трасето.
                    Ако няма задръстване, има случаи при много стари водни помпи, турбинката да е кокрозирала и изчезнала.
                    И така нататък.
                    Колкото пък до оборотите, и за това е изписано толкова много, че тук с няколко думи трудно ще се обясни, и там причините са бол.
                    Но първо трябва да се докара да заработи на бензин. Така ще е ясно, че всички ситеми по веригата са ОК. После ше се настрои и газта.
                    Моно ли е или пълен?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X