Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дядо коледа ми донесе подарък - Витара :)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Дядо коледа ми донесе подарък - Витара

Да ви кажа моето мнение за праховото боядисване на такива детайли!
    Работил съм в завод, където боядисвахме и прахово и с автоемайллак. Боядисвали сме и ролбари и булбари и брони на джипове, веднъж боядисахме и цял мотоциклет (разглобен де) прахово! Виждал съм същите тези детайли след време (за някои месеци за други години) и съм си направил извода че праховото има един много съществен недостатък! Ако се нарани боята някъде и се покаже метала, не само че ръждясва на олющеното място, но започва да се лющи и ръждясва и настрани! Тогава собственика решава да донесе детайла за пребоядисване и се почват мъките! За разлика от боядисания с автоемайллак, прахово боядисания детайл не може да се пребоядиса частично! Т.е. за да се пребоядиса, трябва да се свали праховата боя от целия детайл, и то без никакви остатъци, да мине пак през химическа обработка, да се пръсне и изпече наново! Трудоемко е и съответно е скъпо и ако трябва да се прави при всяко чукване или одиране ....... Абе с две думи - аз лично не бих си боядисал нищо по джип, лека кола или мотор с прахово боядисване!
    "Do not correct a fool, for he will hate you;
    Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Първоначално публикуван от sl.daskalov Преглед на мнение
      Да ви кажа моето мнение за праховото боядисване на такива детайли!
      Работил съм в завод, където боядисвахме и прахово и с автоемайллак. Боядисвали сме и ролбари и булбари и брони на джипове, веднъж боядисахме и цял мотоциклет (разглобен де) прахово! Виждал съм същите тези детайли след време (за някои месеци за други години) и съм си направил извода че праховото има един много съществен недостатък! Ако се нарани боята някъде и се покаже метала, не само че ръждясва на олющеното място, но започва да се лющи и ръждясва и настрани! Тогава собственика решава да донесе детайла за пребоядисване и се почват мъките! За разлика от боядисания с автоемайллак, прахово боядисания детайл не може да се пребоядиса частично! Т.е. за да се пребоядиса, трябва да се свали праховата боя от целия детайл, и то без никакви остатъци, да мине пак през химическа обработка, да се пръсне и изпече наново! Трудоемко е и съответно е скъпо и ако трябва да се прави при всяко чукване или одиране ....... Абе с две думи - аз лично не бих си боядисал нищо по джип, лека кола или мотор с прахово боядисване!

Най-добрия вариант е от неръждавейка.Ще проуча като цена как ще ми дойде.Поне там няма боя, ама няма и ръжда Минусите са че не се огъва (много трудно) но при мен няма и голямо огъване и може да стане лесно.Има време,ще го мисля

ПП
      След два дни висене в КАТ,днес най после си имам нови номера.Преди малко оставих Витарата да и сложат аларма и съм готов за разглобяване после
      DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/

Коментар

Първоначално публикуван от PACH Преглед на мнение
        Най-добрия вариант е от неръждавейка.Ще проуча като цена как ще ми дойде.Поне там няма боя, ама няма и ръжда Минусите са че не се огъва (много трудно) но при мен няма и голямо огъване и може да стане лесно.Има време,ще го мисля

ПП
        След два дни висене в КАТ,днес най после си имам нови номера.Преди малко оставих Витарата да и сложат аларма и съм готов за разглобяване после
        Е хайде честито. Мятай я че виж какво е времето.

Коментар

Първоначално публикуван от biboqn Преглед на мнение
          Аз си направих метални брони при Явор Vromos за съжаление след 10 дни изби ръжда ОТВСЯКЪДЕ. Сега и аз си мисля за песъкоструйка и прахово боядисване. Ако на някой му идва по добра идея да сподели.
          Нормално аз ти казах за това, а и нямаше време за прахово.

Коментар

Първоначално публикуван от Явор Преглед на мнение
            Нормално аз ти казах за това, а и нямаше време за прахово.
            Аз за това не бързам,има време за всичко.В събота я прибирам в гаража и .... пускам v0id с флекса

Коментар

Аз за това не бързам,има време за всичко.В събота я прибирам в гаража и .... пускам v0id с флекса
              Обещано
              Най-добрия реглаж на преден и заден мост

Коментар

Първоначално публикуван от v0id Преглед на мнение
                Обещано
                Днес както си карам из града ми направи впечатление че на 3-та и на 5-та скорост като шофирам има някакъв лек шум сякаш от кутията.Шума оприличавам на шума който издават детските модели автомобили с електромоторче.Някой да се е сблъсквал с подобен проблем ?

Коментар

Днес както си карам из града ми направи впечатление че на 3-та и на 5-та скорост като шофирам има някакъв лек шум сякаш от кутията.Шума оприличавам на шума който издават детските модели автомобили с електромоторче.Някой да се е сблъсквал с подобен проблем ?
                  Още не си сменил маслата а те сигурно са 10-12 годишни .
                  Най-добрия реглаж на преден и заден мост

Коментар

Първоначално публикуван от v0id Преглед на мнение
                    Още не си сменил маслата а те сигурно са 10-12 годишни .
                    Дано да е от това.

Коментар

Дано да е от това.
                      дано,ама май няма да се оправи.
                      ако случайно се оправи,кажи какво масло си сложил,че и аз имам същия шум

Коментар

Сменяи ги комплексно(на куп)на раздатката е синтетика-2л ,за по 30лв килото и за хора като нас е задьлжителна подмяната
                        LZ1BEL "Mud Angels" Stara Zagora
                        Warning: any change to the factory design of your vehicle has potential dangers which could result in injury or death.

Коментар

Първоначално публикуван от nikito776 Преглед на мнение
                          дано,ама май няма да се оправи.
                          ако случайно се оправи,кажи какво масло си сложил,че и аз имам същия шум
                          И мен ме съмнява,интересното е че този шум го има само при скоростите които се включват напред: 1,3,5 ...може би някой лагер в кутията е за смяна?Ама като знам какъв филм е да се разглоби цялата кутия и да и се подменят всички лагери...макар че лятото може да я направя тази процедура и да знам че всичко е 6.Така като чувам и аксиалния лагер на съединителя ми е за смяна,с него мисля да сменя и съединителя.Дано огледалния диск да е ОК, че и там са големи цифрите.

Коментар

И мен ме съмнява,интересното е че този шум го има само при скоростите които се включват напред: 1,3,5 ...може би някой лагер в кутията е за смяна?Ама като знам какъв филм е да се разглоби цялата кутия и да и се подменят всички лагери...макар че лятото може да я направя тази процедура и да знам че всичко е 6.Така като чувам и аксиалния лагер на съединителя ми е за смяна,с него мисля да сменя и съединителя.Дано огледалния диск да е ОК, че и там са големи цифрите.
                            Абе ти ще я караш ли изобщо тая кола. Това е джип, поражда асоциации с: кал, джек, баир, лебедка, коловоз, трактор, кал, по-рядка кал, мнооого кал, ла..а и т.н. . Чувал бил, я в гората, да чуваш как клоните кривят калниците....

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                              Абе ти ще я караш ли изобщо тая кола. Това е джип, поражда асоциации с: кал, джек, баир, лебедка, коловоз, трактор, кал, по-рядка кал, мнооого кал, ла..а и т.н. . Чувал бил, я в гората, да чуваш как клоните кривят калниците....
                              Аз съм "болен мозък, перфекционист" Не търпя такива неизяснени шумове,че не се знае каква беля може да ти отворят.Иначе виж в темата "Разглобяване на табло" и ако можеш помогни

Коментар

Аз съм "болен мозък, перфекционист" Не търпя такива неизяснени шумове,че не се знае каква беля може да ти отворят.Иначе виж в темата "Разглобяване на табло" и ако можеш помогни
                                Мдаа, знам аз как да помогна с това табло, значи вземаш една кирка, подпираш между пода и таблото и с рязко движение на горе демонтираш таблото. Решаваш си проблема с парното и таблото оставяш за монтаж за някой слънчев ден, то и без това в гората не ти трябва

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X