Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дилема за гуми на Самурай

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Дилема за гуми на Самурай

Първоначално публикуван от isa00 Преглед на мнение
    Направих справка и деиствително опират отпред, при подлагане на фланец шпилките ще се окажат къси;
    Колкото и да не ми се щеше;
    Незнам дали е рисковано пилнах апаратите с около 5 мм , поне засега не опират, би трябвало да са презапасени от към дебелина
    Няма проблем със пилването( зависи само как ).
    Последно редактирано от New hope; 21-04-14, 21:00.
    Toyota Land Cruiser RJ77 , Nissan Patrol TD42, Suzuki Samurai ,Yamaha WR 450F
    New hope garage о886/44-36-5о , о898/48-11-46

Коментар

Първоначално публикуван от speed750 Преглед на мнение
      Няма проблем със пилването( зависи само как ).
      Пиленето го извърших на място с малък флекс и диск за пилене, след това шкурка , и боя три в едно черна
      За по дългите шпилки не го знаех ; Мерси все пак за инфото

Коментар

Колега при внимателно каране няма проблем тракторките по асфалт. На моя самурай една от последните му разходки беше от София до сръбската граница, като поне половината беше по асфалт и нямахме никакви грижи. Ако си от Сф мога да ти дам едни тракторки направо на джанти да ги пробваш.
        Jeep Wrangler YJ 5.9 МТ 1990/Suzuki Samurai 1.6 MT 1990/Chevrolet M1028 6.2D AT 1984/Jeep Cherokee XJ 4.0 AT 1997/Jeep Grand Cherokee WK 5.7 AT 2005
        http://www.facebook.com/JeepBG
        LZ1GGC

Коментар

Първоначално публикуван от gogosi Преглед на мнение
          Колега при внимателно каране няма проблем тракторките по асфалт. На моя самурай една от последните му разходки беше от София до сръбската граница, като поне половината беше по асфалт и нямахме никакви грижи. Ако си от Сф мога да ти дам едни тракторки направо на джанти да ги пробваш.
          Мерси .
          Евала за жеста ,проблема е, че съм от Гоцеделчевско иначе бих ги пробвал;
          Незнам вече , съвсем се обърках колкото повече събирам информация толкова по трудно става.
          Вариантите с въпросителна са;
          Бф- МТ ;ХАНКОК-МТ ;КУМХО-МТ , със размер 215/75/15; единствено за Кумхото по горе в темата има положителни отзиви.
          От регенерата само за КАЙМАНИТЕ се чудя, незнам само защо? цените им се доближават до истинските гуми

Коментар

Първоначално публикуван от isa00 Преглед на мнение
            Мерси .
            Евала за жеста ,проблема е, че съм от Гоцеделчевско иначе бих ги пробвал;
            Незнам вече , съвсем се обърках колкото повече събирам информация толкова по трудно става.
            Вариантите с въпросителна са;
            Бф- МТ ;ХАНКОК-МТ ;КУМХО-МТ , със размер 215/75/15; единствено за Кумхото по горе в темата има положителни отзиви.
            От регенерата само за КАЙМАНИТЕ се чудя, незнам само защо? цените им се доближават до истинските гуми
            За мен Кумхото е гола вода -от всички кални гуми които съм карал тя е с най-лошо пътно поведение , било то по черно или асфалт .

Коментар

За мен Кумхото е гола вода -от всички кални гуми които съм карал тя е с най-лошо пътно поведение , било то по черно или асфалт .
              Може , и на мен така ми се струва. Сякаш грайферните блокчета са много широки

Коментар

Не можеш да сравняваш агресивността на каймана с редовната шарка от горе споменатите
                Кумхотата и според мен са гола вода извън пътя, за асвалт незнам.
                „глупава глава на краката почивка не дава”

Коментар

Първоначално публикуван от balta Преглед на мнение
                  Не можеш да сравняваш агресивността на каймана с редовната шарка от горе споменатите
                  Кумхотата и според мен са гола вода извън пътя, за асвалт незнам.
                  Каймана няма как да не е агресивен , след като го дават 100% за извън пътя;Другите кални,
                  не регенерати, мисля че са 80% ОФ ,и 20% ON
                  Eдинственото нещо което ме спира за Кайманите е теглото;при 3 кг на,гума се събират 12 кг обща маса на главините ,това са 120 кг в купето

Коментар

Аз пък от BFG MT 31" минах на Kumho MT 33". Усетих положителна промяна и на черно, и на асфалт.
                    Най-голямата промяна е, че Kunho MT на мокър асфалт спира за разлика от BFG MT.
                    Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Първоначално публикуван от Alexfield Преглед на мнение
                      Аз пък от BFG MT 31" минах на Kumho MT 33". Усетих положителна промяна и на черно, и на асфалт.
                      Най-голямата промяна е, че Kunho MT на мокър асфалт спира за разлика от BFG MT.
                      Точно Кумхо 33/12.5 ги превъртяхме на три различни джипа .... ми няма такава смешна гума ,но в центъра на кафето се кефят яко на грайфера

Коментар

Възможно е за всеки джип гумата да се представя по различен начин аз от 235/75Р15 Кумхо КЛ71 (дълга витара тежаща 1150кг.) Съм страшно доволен като изключим че зимата спирам от доста голяма дистанция.А за същия размер на БФ МТ новата шарка.... нейскам и да си помисля пак на витара.Също така и 33х12.50Р15 пак БФ на Чероки.... УЖАС! Това е мое мнение и не ангажирам никой.
                        Сузуки Витара ДБ 2.0 H20A малко повдигната и гуми каквито има в сервиза.
                        КтМ 525еxc ендуро. +Нисан ТВ42Е Тел:0 осем 99 нула 44 35две.

Коментар

Е! То какво да ангажираш? Нали затова сме форум: Всеки споделя личните си впечатления, а авторът си вади изводите. Негова трябва да е преценката на кое мнение да се довери.
                          Моите впечатления са от дълга Фронтера около 2 тона.
                          Също така speed750 със сигурност има много повече опит от мен.

П.П. За мен естетическият вид на Кумхото си е допълнителен бонус. Също така чух, че бързо се изтърквали по асфалт - предстои ми да проверя. Моите са почти чисто нови.
                          Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Ето ги гумите за 1.3 моторче и лека джипка........-теснички и сравнително високи.
                            При това по-евтини и доста по-проходими от БФГ,Ханкоок,Кумхо КЛ-71.
                            Особено с понижено налягане лягат идеално на почвозацепите си и драпат здраво в калта.
                            Стават и за асфалт......Ласа-ОК-144 6.00-16.
                            Имат и размер 31".Отговаря на 7.50-16.
                            Прикачени файлове

Коментар

Сравнение при износване спрямо кумхо и бф личното ми наблюдение е че с един и същи размер гуми на различни витари едната дълга с КЛ71 другата къса с БФ М/Т е че за едни и същи километри асвалт/гора Бф-А незнайно защо по бързо му се смъкна протектора.А относно Ласата да варият си е но много шумно бре и не чак толва за асвалт.... Спирам да пиша за гуми че аз какво ли и разбирам от тах.... се пак "банички правя"
                              Сузуки Витара ДБ 2.0 H20A малко повдигната и гуми каквито има в сервиза.
                              КтМ 525еxc ендуро. +Нисан ТВ42Е Тел:0 осем 99 нула 44 35две.

Коментар

Ето един клип където минаваме на едно място със самурая и други джипове. Самурая е с обикновени зимни гуми, галопера е с кумхо кл71. Другите са с каймани, уаз-я с кобри. Та сами си правете сметка колко вървят кумхото.

Jeep Wrangler YJ 5.9 МТ 1990/Suzuki Samurai 1.6 MT 1990/Chevrolet M1028 6.2D AT 1984/Jeep Cherokee XJ 4.0 AT 1997/Jeep Grand Cherokee WK 5.7 AT 2005
                                http://www.facebook.com/JeepBG
                                LZ1GGC

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X