Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дилема за гуми на Самурай

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Дилема за гуми на Самурай

Здравейте колеги.
    След като изчетох почти всичко , реших че добре би било да се допитам и до вас;
    Предстои ми закупуване ; на някакви по ; рошави; гуми за джипката.
    Самурая който притежавам е модела с пружини от 97-ма год. 1.3 моно 70 кс,
    В момента съм със стандартните гуми 205/70/15; които са за асвалт, и почти не стават за гората.
    Джипката ще се ползва предимно на село за работно конче, и чат пат за кеф в гората , за асвалта си имам кола.
    В същото време ми се иска да сложа по високи гуми; кой размер би бил най подходящ, без много да се отразява на мощноста.
    При регенератите има доста голям избор, обаче незнам дали теглото няма да е в повече;
    преди време четох някъде; че при 1 килограм повече на главината , се отразява на 10 в купето.
    Коя е според вас най добрата като размер и марка кална гума за Самурая;ще ми се да не е регенерат.
    За бъдещите гуми съм приготвил още един комплект джанти , модела е от самурайските които се обръщат 5.5ж

Благодаря;

От: Дилема за гуми на Самурай

Според мен си купи Kumho Road Venture 205/80/15

Коментар

Кумхото е добър вариянт но за твоето каране едни 195Р15 кайман биха ти заспали като тегло ще са 2/3кг повече.
      Сузуки Витара ДБ 2.0 H20A малко повдигната и гуми каквито има в сервиза.
      КтМ 525еxc ендуро. +Нисан ТВ42Е Тел:0 осем 99 нула 44 35две.

Коментар

Мерси за препоръките;
        Погледнах за кумхото май 205/80/15 няма; има го в 16 цола . Като размер се предлага на 215/75/15, възможно ли е да опира някъде.
        А за Кайманите кой би могъл да е оптималния размер.
        Много се чудя за Бф гудрич км 2 на който размера е 215/75/15 .
        Би било много полезно , ако все пак някой сподели от личен опит

Коментар

235/80/15. Kumho KL 71
          Втора година вече ги карам, много съм доволен.
          SJ 413/90 г.
          Е, малко поорязах тук-там
          LZ1AIV

Коментар

Колега, ако ти е само за гората и село слагай едни тракторки и няма да имаш грижи. Сравнително леки гуми, със завидна проходимост във калта.
            Jeep Wrangler YJ 5.9 МТ 1990/Suzuki Samurai 1.6 MT 1990/Chevrolet M1028 6.2D AT 1984/Jeep Cherokee XJ 4.0 AT 1997/Jeep Grand Cherokee WK 5.7 AT 2005
            http://www.facebook.com/JeepBG
            LZ1GGC

Коментар

Стига с тоя БФ МТ.... за мен това не е гума... или както е казал колегата gogosi слагай едни тракторки и си карай работата.
              Сузуки Витара ДБ 2.0 H20A малко повдигната и гуми каквито има в сервиза.
              КтМ 525еxc ендуро. +Нисан ТВ42Е Тел:0 осем 99 нула 44 35две.

Коментар

Първоначално публикуван от gogosi Преглед на мнение
                Колега, ако ти е само за гората и село слагай едни тракторки и няма да имаш грижи. Сравнително леки гуми, със завидна проходимост във калта.
                Това което съм чел за тракторките , определено е ; че е една от най добрите гуми за кал ,но понякога се налага да отида до някое съседно село и незнам как ще е на асфалт

Коментар

Първоначално публикуван от Русанов Преглед на мнение
                  Стига с тоя БФ МТ.... за мен това не е гума... или както е казал колегата gogosi слагай едни тракторки и си карай работата.
                  Примерно какво и е лошото на БФ МТ; пробвана ли е на Самурай .
                  Жалко че СИЛВЪРСТОН ЕКСТРИЙМ го няма в подходящия размер

Коментар

Това са джантите за самурая.Смятам да ги монтирам обърнати заради страничния наклон.Ще имам ли някакви проблеми със лагерите ?
                    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:ALIM0003.jpg
Прегледи:1
Размер:116.0 КБ
ID:5581285Натиснете снимката за да я уголемите

Име:ALIM0005.jpg
Размер:176.5 КБ
ID:5581287Натиснете снимката за да я уголемите

Име:ALIM0006.jpg
Размер:153.7 КБ
ID:5581286

Коментар

Първоначално публикуван от isa00 Преглед на мнение
                      Това са джантите за самурая.Смятам да ги монтирам обърнати заради страничния наклон.Ще имам ли някакви проблеми със лагерите ?
                      [ATTACH=CONFIG]704046[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]704048[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]704047[/ATTACH]
                      Отпред няма да можеш да ги монтираш трябва ти 7-8 мм фланец .От стари прирачни дискове или барабани става.
                      Боби gsm 0898689957 Сузуки самураи sj418

Коментар

Колега, като пробваш казвай, че и аз съм с абсолютно същия самурай и с гуми 205/70/15, но и на мен ми се виждат ниски, а и бая място си има под калниците поне визуално.

Коментар

Аз съм карал каймани 195Р15 с такива джанти и джипа си имаше завидна проходимост. По добър вариянт е същата шарка но с марка Инса по лека гума и малко по висока - пак регенерат но няма пълно щастие. Карал съм ги около 13 000км без да ги свалям като на мокър асвалт винаги си имаш едно на ум и си ти човека
                          „глупава глава на краката почивка не дава”

Коментар

Направих справка и деиствително опират отпред, при подлагане на фланец шпилките ще се окажат къси;
                            Колкото и да не ми се щеше;
                            Незнам дали е рисковано пилнах апаратите с около 5 мм , поне засега не опират, би трябвало да са презапасени от към дебелина

Коментар

Ентусиаст.Аз не бих смял да пиля апаратите.Ти си им взел половината от дебелината.Имай си едно наум като спираш
                              Боби gsm 0898689957 Сузуки самураи sj418

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X