Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дилема за гуми на Самурай

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Дилема за гуми на Самурай

При всяка гума,независимо от шарката е много важно с какво налягане се кара (не говоря за асфалт)
    [B]Шофирането е мисловен процес,който протича в мозъка.Останалото е движение по-инерция.[/B]

Коментар

Първоначално публикуван от Янко Желязков Преглед на мнение
      Ето ги гумите за 1.3 моторче и лека джипка........-теснички и сравнително високи.
      При това по-евтини и доста по-проходими от БФГ,Ханкоок,Кумхо КЛ-71.
      Особено с понижено налягане лягат идеално на почвозацепите си и драпат здраво в калта.
      Стават и за асфалт......Ласа-ОК-144 6.00-16.
      Имат и размер 31".Отговаря на 7.50-16.
      Този модел ЛАСА не е ли само на 16 цола

Коментар

Първоначално публикуван от Русанов Преглед на мнение
        Сравнение при износване спрямо кумхо и бф личното ми наблюдение е че с един и същи размер гуми на различни витари едната дълга с КЛ71 другата къса с БФ М/Т е че за едни и същи километри асвалт/гора Бф-А незнайно защо по бързо му се смъкна протектора.А относно Ласата да варият си е но много шумно бре и не чак толва за асвалт.... Спирам да пиша за гуми че аз какво ли и разбирам от тах.... се пак "банички правя"
        Странното е че, отзивите по форумите за БФ ,като километри изкарвала най много;

Коментар

Първоначално публикуван от gogosi Преглед на мнение
          Ето един клип където минаваме на едно място със самурая и други джипове. Самурая е с обикновени зимни гуми, галопера е с кумхо кл71. Другите са с каймани, уаз-я с кобри. Та сами си правете сметка колко вървят кумхото.

Клипа нещо не се вижда

Коментар

Първоначално публикуван от isa00 Преглед на мнение
            Клипа нещо не се вижда
            Нещо форума не се разбира с VBOX-а, затова ще го пусна като линк.

http://vbox7.com/play:a04267c2
            Jeep Wrangler YJ 5.9 МТ 1990/Suzuki Samurai 1.6 MT 1990/Chevrolet M1028 6.2D AT 1984/Jeep Cherokee XJ 4.0 AT 1997/Jeep Grand Cherokee WK 5.7 AT 2005
            http://www.facebook.com/JeepBG
            LZ1GGC

Коментар

Първоначално публикуван от gogosi Преглед на мнение
              Нещо форума не се разбира с VBOX-а, затова ще го пусна като линк.

http://vbox7.com/play:a04267c2
              На клипа ясно се вижда, че Самурая преминава с голяма лекота, сякаш е на сух път; между другото с какви зимни гуми е, може да е от полза за някого.
              Незнам какво е състоянието на гумите ,каращия Галопера с кумхото; и уазката с кобрите но се вижда че положението е много зле.

Коментар

То е нормално на сняг,наи добре да минеш със зимните гуми,и не може да сравнявате как е минал дългия галопер и малкото джимни.Знаесе много добре как се представят на утъпкан сняг каиманите.
                SUZUKI VITARA V6
                HONDA CBR 919RR
                MERCEDES ML
                MAN TGA D2O COMANREIL 18-430

Коментар

Колега остави джимнито, самурая е с cooper discoverer зимни някакви. А мястото не е утъпкан сняг върху асфалт където зимните гуми имат предимство. Това е в планината и там кална гума трябва да се представя по-добре от каквато и да е друга. На мен кумхото много ми харесва на вид на като проходимост не ме впечатлява.
                  Jeep Wrangler YJ 5.9 МТ 1990/Suzuki Samurai 1.6 MT 1990/Chevrolet M1028 6.2D AT 1984/Jeep Cherokee XJ 4.0 AT 1997/Jeep Grand Cherokee WK 5.7 AT 2005
                  http://www.facebook.com/JeepBG
                  LZ1GGC

Коментар

Този модел ЛАСА не е ли само на 16 цола
                    Да.

Коментар

Странното е че, отзивите по форумите за БФ ,като километри изкарвала най много;
                      Да колега и аз така чета...аз говоря за Каймака на гумата първите 10 000км БФ м/т спрямо КЛ71 и аз незнам защо но КЛ-а по малко се износи карани са по един и същи начин.А иначе не се и съмнявам в пробега на БФ-а
                      Сузуки Витара ДБ 2.0 H20A малко повдигната и гуми каквито има в сервиза.
                      КтМ 525еxc ендуро. +Нисан ТВ42Е Тел:0 осем 99 нула 44 35две.

Коментар

А относно клипа аз сравнявам 2та модела гуми на един и същ джип тежащ между 1150кг и 1280кг.Витари.За по тежките камиони там работата е друга.Няма какво да коментирам Галеоперчето... след като гумите му са над 2бара. налягане и тежи значително повече.

Коментар

Първоначално публикуван от Русанов Преглед на мнение
                          А относно клипа аз сравнявам 2та модела гуми на един и същ джип тежащ между 1150кг и 1280кг.Витари.За по тежките камиони там работата е друга.Няма какво да коментирам Галеоперчето... след като гумите му са над 2бара. налягане и тежи значително повече.
                          Миналата година си продадох Паджерото 3000 V6 24V дълга база, с чисто нови 31-ци Бриджстон- АТ 694 модел , тествал съм го на сняг ; сигурен съм че в сравнение с Галопера с Кумхо МТ , алтерените на Бриджстон дават по добри резултати.Но пак казвам, че е доста относително ; като, Състояние на гуми и тем подобни.
                          То е ясно че универсална гума няма ; но все пак да се ядва , гуми не се купуват всеки ден.
                          Все още незнам кои са мойте гуми ; надявам се скоро време и това да стане

Коментар

Аз си държа на мнението няма да се повтарям.А относно гумите Бриджистон-а няма какво да го коментирам него се пак е АТ.Виж купи си едни генерал-и граберчета А/Т и си ги карай само зимно време и леко в кал на 1.6 1.8бара и пак ще говорим дали АТ-то на BS е добро

Коментар

Да се намеся и аз в тази тема, защото точно за това се пише тук:

Колеги за Silverstone Extreme 31/10.5/16, какво би трябвало да се изреже и колко да се повдигне Самурая за да паснат. Аз от два дни разглеждам различни варианти за гуми. За моето проектче с лифта му, с по 5 см. по дълги обици отпред и отзад, оптимални гуми са 74 см. И след като вече съм карал със Silverstone, всяка друга гума със същата шарка не ми харесва.

Silverstone идват към 77 см. в хоризонтала и 74 см. в вертикала. Джипа още не е при мен да умувам с ролетката, но който има опит ще ми е полезно да сподели.

Коментар

Най-безболезнено без да се реже нищо и съответно заваря - като се махнат пластмасовите вежди се открива един ръб под тях около 3-4 см да се пречука или премахне както намериш за добре. Иначе шлайфа и режеш директно по дъгата на веждите но филма си е голям
                                „глупава глава на краката почивка не дава”

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X