Обява

Свий
Няма добавени обяви.

И аз си имам вече Самурай

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: И аз си имам вече Самурай

Мдаа, и аз така си го представям. А вдлъбнатините за пантите? И до къде стига ламарината към стъклото и с какво се уплътнява за да не влиза вода?

Коментар

Първоначално публикуван от balta Преглед на мнение
      Аз съм с алуминиев рифел на вратите, като цяло няма никаква кой знае каква философия взимаш един лист такъв рифел и започваш да копираш. Сваляш едната кора очертаваш и контура и после внимателно режеш с шлайфа. За захват съм използвал нит гайки на вюрт и отгоре болтове по избор.
      Сега като се зачетох, ти май инаш предвид, че ламарината е отвътре... а аз питам за отвън

Коментар

Какъв замисъла на рифела за отвън ? За красота или ... ?
        „глупава глава на краката почивка не дава”

Коментар

Ами финално за красота, но преди това:
          Рифела не ръждясва, не се драска, на практика, ако ламарината отдолу се "запечата" качествено, ще стане вечно

Имам един познат в Русе който има ТЛК с такива врати, ще му потърся координати и ще снимам като го видя.

Коментар

Имам питанка. Тръгнах да сменям тампоните на ресьорите и се оказа, че обеците са в трагично състояние. Явно някой ги е модифицирал при повдигане след шпренгване. Рязано, заварявано, слагани шайби... абе грозна гледка.
            Та реших да ги сменя. Въпросът ми е, мога ли за целта да използвам шина 40х10мм или 40х8мм?
            Разбира се ще има нови по-дълги болтове.

Коментар

Колега даже и 8мм. е дебело. Болтовете са по важни, ако слагаш обикновени болтове е хубаво да минават през тръбичка която да ограничава натягането на тампоните, или пък при стругар да ти направи копие на оригиналните болтове с малко по дълга засечка.

Коментар

Свърши то...
                Всичко е монтирано.
                Шината която имах, се оказа даже 12мм. Взех яки болтове, нарязах втулки с 2мм по-къси от ширината на ресьорите.
                Малко трудно прибраха, но след 10-20км ще притегна пак.
                Имам си нови амове отзад, газовата е почти монтирана.
                Свалих задната броня и май ще се търсят нови стопове. Светлия отвор е 8.5х32см. Някой да има идея?

Коментар

Честито колега.Сега със какви гуми си?Ако са читави и ще ги сменяш може нещо да се разберем.Безаварийно със Самеца

Имам накладки предни чисто нови

Комшията си купи Самец беше като пикап целият е в рифел-алуминий разколачихме го и го направихме ламаринен таван щом в големите дъждове се кара и не пусна значи става.Ако исакш да го видиш звънкай в Русе съм.0892 97 43 тридесет
                  Последно редактирано от CarTest™; 08-07-14, 11:00.
                  Киа Спортидж 2.0 98г. 95к.с. 0895 13!66!73

Коментар

Аз имам нови стопове за самурай, но са си за оригинално вграждане в неговата си броня.

Коментар

balta, аз си мисля че и моята броня си е оригинална. Даже на стоповете пише "маде ин жапан"
                      Ако мислиш да продаваш твоите, какви пари им търсиш? А заедно с бронята?

Коментар

Стоповете са чисто нови - цената за брой е 35 лева. Бронята я махнах защото беше изгнила.

Коментар

ОК. Благодаря за сега.

Коментар

След един месец в бокса, съботно-неделни и вечерни занимания предимно, мога да кажа, че сме готови за предстоящия ловен сезон.
                            Смених тампоните на ресьорите, задните амортисьори, сложих си газова, нова задна бороня, с нови стопове.
                            И най-трудоемкия проект - имам си вече твърд таван от алуминиев рифел с големи панорамни "стъкла" от полиуретан. Функцията кабрио е запазена. Ето малко снимки:
                            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:WP_001832.jpg
Прегледи:1
Размер:103.9 КБ
ID:5601681Натиснете снимката за да я уголемите

Име:WP_001833.jpg
Размер:190.9 КБ
ID:5601682Натиснете снимката за да я уголемите

Име:WP_001834.jpg
Размер:165.5 КБ
ID:5601683Натиснете снимката за да я уголемите

Име:WP_001835.jpg
Размер:173.4 КБ
ID:5601684Натиснете снимката за да я уголемите

Име:WP_001836.jpg
Размер:116.4 КБ
ID:5601685Натиснете снимката за да я уголемите

Име:WP_001837.jpg
Размер:167.5 КБ
ID:5601686Натиснете снимката за да я уголемите

Име:WP_001838.jpg
Размер:145.4 КБ
ID:5601687Натиснете снимката за да я уголемите

Име:WP_001839.jpg
Размер:119.4 КБ
ID:5601688Натиснете снимката за да я уголемите

Име:WP_001840.jpg
Размер:111.7 КБ
ID:5601689

Сега мисля всичкия алуминий да го облека отвътре с фибран 2см и остана само да си намеря една по-удобна шофьорска седалка. Ааа и едно гърне има за смяна, че да не плаша пъдпъдъците ;-)

Коментар

Имам оригинална самурайска генерация к-т с катализатора си е даже ............

Коментар

Ехеее, кога се търкулна една година...

Една година на почти безпроблемно каране, която обаче сякаш свърши... Април месец, след един ловен сезон умерено каране, двигателя изгуби мощност. "Майстора" на който занесох Самика отсече 1-ви и 2-ри нямат компресия грам. Правим клапани. ОК, прави ги... след ден два плащам паля и си заминавам. Три месеца по късно обаче - пак същия проблем. "Майстора" - "джантата" му викат се прави на ударен и понеже не ми се занимава повече с него, трябва сам да се захвана или да търся друго решение.
                                Ще се пробвам да разбера проблема в клапаните ли е или ДВГ е за ремонт, но и двата варианта не знам дали си заслужават инвестицията. Още повече че и като вървеше малко не ми стигаше мощност тук там. Затова се замислих да сменя ДВГ с по-голям.
                                Доста се порових из форума, но не можах да намеря тема или поне обяснение как се слага ВАЗ-ов мотор и с.к. Като че ли на този вариант съм се спрял за сега.
                                Сегашния ми мотор е F10A в SJ410. Вие какво бихте ме посъветвали, а ако някой ми даде линк към упътване за ладов мотор в Самурай...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X