Обява

Свий
Няма добавени обяви.

И аз си имам вече Самурай

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• И аз си имам вече Самурай

От няколко дни си имам и аз Самурай 410.
    Днес отиде на "доктор", че нещо беше почнал да омесва водата с маслото и ... се оказа че май ще сменяме двигателя. Има две пукнатини в блока и едната риза на цилиндъра е отлепена.
    Аз от няколко седмици чета тук за възможните варианти и в общи линии разбрах, че възможностите са няколко: Опел омега 2.0, Ладов, Витара 1.6 и Сузуки суифт. Вероятно има и други варианти дори чух и за дизелов от Пежо.
    Едно обаче не разбрах. Взаимо-заменяеми ли са двигателите за Самурай 1.0 и 1.3? Защото някои от изброените по-горе са слагани точно на 1.3 Самурайски.
    Като цяло, аз съм привърженик на правилото "оптимален ефект с минимални главоболия", та какво бихте ме посъветвали на кой вариант да се спра. Не е без значение и финансовата част в сегашно и в бъдещо време (части, разход гориво и т.н).
    Джипката ще се кара предимно за лов по средно трудни терени, така че не търся звяр под капака.

Предварително благодаря за помощта.

От: И аз си имам вече Самурай

На 1000 кубиковия не можеш да сложиш друг мотор на тия скорости.За витаров става на скорости от 1.3 с фланец ама не е за много агресивни гуми тази сглобка.За омега си е бая работа ,най добре цяла кола за донор-с труд надминаваш сигура 1000 лв.От лада става с ладови скорости и си правиш наново тампоните за мотора и късия кардан.Радиатора също ще ти дойде малък.Ако не слагаш гуми над 70 см височина и оригиналния е много добър.Здрав надежден издръжлив и икономичен.Най добре си събери мотор като твоя.Аз имам части от 1000 кубиков двигател и ако трябва ще помагам.
    Боби gsm 0898689957 Сузуки самураи sj418

Коментар

Първоначално публикуван от bobi8603 Преглед на мнение
      На 1000 кубиковия не можеш да сложиш друг мотор на тия скорости.За витаров става на скорости от 1.3 с фланец ама не е за много агресивни гуми тази сглобка.За омега си е бая работа ,най добре цяла кола за донор-с труд надминаваш сигура 1000 лв.От лада става с ладови скорости и си правиш наново тампоните за мотора и късия кардан.Радиатора също ще ти дойде малък.Ако не слагаш гуми над 70 см височина и оригиналния е много добър.Здрав надежден издръжлив и икономичен.Най добре си събери мотор като твоя.Аз имам части от 1000 кубиков двигател и ако трябва ще помагам.
      Боби, мерси за бързия отговор. И на мен ми се искаше да е с оригиналния мотор, ама тези пукнатини в блока... а нов блок или цял мотор в работно състояние ще си е направо като 6-тица от тотото ако намеря. А от там нататък? Бутала, сегменти, коляновия вал... а и главата не съм питал в какво състояние е.
      Ладовия двигател от кой модел става? Само от Жигули и Нива или може примерно и от 2105? И кубиците имат ли значение?

Коментар

Моя беше с двигател от лада 1500 заедно със скоростите и беше доста приличен, вървеше добре и никаде не съм имал проблеми. Ако те интересува двигателя и скоростите ги имам още малкия кардан също
        SUBARU OUTBACK I 2.5 AT

Коментар

Първоначално публикуван от aziza Преглед на мнение
          Моя беше с двигател от лада 1500 заедно със скоростите и беше доста приличен, вървеше добре и никаде не съм имал проблеми. Ако те интересува двигателя и скоростите ги имам още малкия кардан също
          Ако двигателя е добре ще му свърши работа.Ако го спазарите да взима и лапите за мотора с радиатора.

Коментар

Честита нова придобивка! Пусни някоя снимка да го видим.Освен мотор какво друго си замислил?Гуми?Относно ладовите мотори на всички класики са еднакви 2101-2107.От Нивата също става.

Коментар

Първоначално публикуван от bobi8603 Преглед на мнение
              ...За витаров става на скорости от 1.3 с фланец ама не е за много агресивни гуми тази сглобка...
              Това твърдение на какво е базирано?!
              Santa Fe 2.2, 155к.с., 2009г.
              Suzuki Samurai, 1.6, Silverstone 33x10.5x15

Коментар

Ми на самурая съединителя е 190 мм. на витарата е 200 и им слагат 215 мм.Като сложиш витаров мотор на самурайските скорости имаш 190 мм феродов диск .Феродото добре(кеф ти керамика,кеф ти феродо по хубаво.Ама с притискателя какво правим .На огледалото няма какво да му стане ама диафрагмите дали нема да се предадът бързо.Разглождал съм скорости от 1.3 и не ми се вярва в тоя кожух да може да се събере по голям комплект

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:WP_001515.jpg
Прегледи:2
Размер:87.7 КБ
ID:5571600Натиснете снимката за да я уголемите

Име:WP_001516.jpg
Прегледи:2
Размер:134.2 КБ
ID:5571601Натиснете снимката за да я уголемите

Име:WP_001520.jpg
Прегледи:1
Размер:158.7 КБ
ID:5571602Натиснете снимката за да я уголемите

Име:WP_001523.jpg
Размер:137.1 КБ
ID:5571603Натиснете снимката за да я уголемите

Име:WP_001524.jpg
Размер:99.9 КБ
ID:5571604Натиснете снимката за да я уголемите

Име:WP_001527.jpg
Размер:118.4 КБ
ID:5571605Натиснете снимката за да я уголемите

Име:WP_001530.jpg
Размер:76.2 КБ
ID:5571599Натиснете снимката за да я уголемите

Име:WP_001528.jpg
Размер:169.9 КБ
ID:5571606

Ето ги няколкото снимки за начало. От 4х4 почти нищо не разбирам, затова жипката я закарах на майстор. Двигателя беше първата явна болешка.
                  Иначе когато го купувах, бях с един приятел, който има същия. Той седна и го напъна по един склон приблизително 45 градуса - 5-6 метра дълъг. Както му е мотора и няма предни гуми, успя да издрапа завалията до средата. Бързи, бавни и двата моста работят. Когато пробва блокировката на дифа не сработи. А днес майстора ми каза, че може и да работи, защото му се видяло, че провлачва едното колело на завой.
                  Какво още му предстои... още не мога да кажа. Не мисля да го повдигам още, но ресьорите ще се стягат, че ми се видя счупен единия от късите листове. Вероятно амове ще се сменят. Иска ми се една лебедка да сложа и разбира се гуми за калните горски пътища. Може и някой ролбар да закичим...

При всички положения преди да мислим за "пластична хирургия", трябва да излезем от "реанимацията"

Коментар

Отличен избор, Честито. Имам блок ако искаш телефона ми е в подписа. За братя по оръжие цените са ,,малки'' че малко останаАме феновете с хилядарките. Поздрави.
                    0885602543- Стефан

Коментар

Добре изглежда и на снимките и на живо !
                      Само не сме се разбрали за отговорно пазене или за наглеждането , че е паркиран пред дома в момента
                      Uaz 469 2.4 D MB
                      KTM 600 ROTAX
                      Hyundai Terracan 2.9 CRDI- 2 бр.
                      Иво 0 9 8 осем 9 4 4 2 седем 9

Коментар

Честита козичка ще я водиш ли на пчелина
                        само бараки

Коментар

Честито,пожелавам ти хиляди безаварийни километри.

Коментар

Благодаря! Дай Боже скоро да започнат хилядите километри, че не издържам вече И на пчелина ще ходи, че и ототък пчелина ще отиде
                            Иво и аз твойта Уазка я знам. Сега търсим донор за сърдечна трансплантация и веднага освобождавам паркомястото.
                            Вчера прозвъних де що има обяви за самурай. За съжаление за сега двигател като моя няма. Намерих обаче мотор 1.3 със скорости. Той дали ще иска някакви доработки? И има ли смисъл от такава смяна?

Коментар

Първоначално публикуван от koragroup Преглед на мнение
                              .... Намерих обаче мотор 1.3 със скорости. Той дали ще иска някакви доработки? И има ли смисъл от такава смяна?
                              Честита придобивка!

1.3 моторите са два:
                              1. G13A-1,324 cc(63к.с.) -поставя се главно на серията SJ413.
                              2. G13BA-1,298 cc(70к.с.)-с този е оборудвана серията Samurai.

....имам удоволствието да притежавам Samurai, от мотора съм с добри впечетления!!! След три години експлоатация мога да кажа само хубаво... сравнително проста конструкция(мога сам да си го обслужвам и сервизирам), надежден ,непретенциозен и икономичен.
                              С две думи,бих ти препоръчал да поставиш - G13BA .
                              Успех!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X