Обява

Свий
Няма добавени обяви.

И аз си имам вече Самурай

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: И аз си имам вече Самурай

Първоначално публикуван от balta Преглед на мнение
    Маркучи от шкода 120l стават на самурая само трябва да се обърне внимание на конуса на спирачните тръбички

Мдаааа...маркучите от 120L вероятно стават за предни ДИСКОВИ спирачки, защото са мъжко-женско. На моя се оказва, че маркучите са "уникални" - навсякъде ме гледат като полезно изкопаемо
    Не стига, че имат външна резба 16мм от вдете старни, ами че имат и вътрешна резба, че и на дъното на вътрешната има изпъкнал конус...
    В Евро 07 намерихме маркуч и на дължина и на резби да пасне.... и хоп - конуса на опъки
    Струва ми се, че ще се ходи на стругар за преходници по размер и ще мина на маркучи за Гоуф...

Коментар

Еййй... нема лесно....

Стругаря (около 70 годишен), каза: Който го направи това с моите машини - ръка ще му целуна.
      Утре ще се сглобяват с маркучите с обратния конус, защото новите тръбички които са медни, май имат "месо" което да уплътни. Алтернативно ще подложим "лещи от газова уредба, ма дано не се налага. Ако се получи, ще снимам данните на маркучите.

Коментар

Имам нужда от помощ!

Може ли някой да снима двата края на жило за километраж? От едната среана е стандартния "циферблат" от другата стандартния мотор F10 - 970 куб.см.
        Също и каква е дължината?

Коментар

Жилата на самурая до колкото знам са 2 модела - от едната страна към раздатката са еднакви, а разликата е към километража вариант 1 - жилото се мушка в километража и се законтря с резбра; вариант 2 - само се мушка в километража и се щракват 3 пластнки към километража за контра. Варианта с резбата съм го намерил нов за 37 лева ама другия го няма никъде и разбира се на моя джип е от него.
          „глупава глава на краката почивка не дава”

Коментар

Първоначално публикуван от balta Преглед на мнение
            Жилата на самурая до колкото знам са 2 модела - от едната страна към раздатката са еднакви, а разликата е към километража вариант 1 - жилото се мушка в километража и се законтря с резбра; вариант 2 - само се мушка в километража и се щракват 3 пластнки към километража за контра. Варианта с резбата съм го намерил нов за 37 лева ама другия го няма никъде и разбира се на моя джип е от него.
            На моя Самурай , също е като на твоя жилото за километража; къде ли не звънях и никъде го няма .
            Другата седмица ще нося старото жило ,на жилар в София казаха че по старото ще ми направят ново

Коментар

Първоначално публикуван от isa00 Преглед на мнение
              На моя Самурай , също е като на твоя жилото за километража; къде ли не звънях и никъде го няма .
              Другата седмица ще нося старото жило ,на жилар в София казаха че по старото ще ми направят ново
              Ха така! Тъкмо си го свалил, много те моля да му направиш по една снимка на двата края. Моето изобщо липсва, а се убедих, че само по каталози и разни програми в магазините за авточасти не става. 90% от случаите това което излиза не е същото като на моя звяр.
              Прдварително благодаря!

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20140425_163640.jpg
Прегледи:1
Размер:82.3 КБ
ID:5582721Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20140425_163841.jpg
Размер:69.1 КБ
ID:5582722 Това жило съм го свалил от друг самурай на части.При мене също липсваше.

Коментар

Благодаря за снимките. Ще се наложи да разглобя таблото за да видя моето как свършва. Като гледам как ми е тръгнало... едва ли ще е това дето го има в магазина...

Днес не издържах и след като къпих две гуми "еш на задните", реших да отида да се пробвам на някое баирче
                  Даже в рамките на града намерих подходящ терен. Ето малко фотоси

Какви са ми изводите. Трябва да сложа гумите. Не трябва да си играя със съединителя, че ще се запали. Имам проблем с блокажа на задния диференциал. До сега имах чувството че не работи. Днес обаче докато се шматках из града, лампата за "lock diff" взе да пемимгва. На мократа трева пробвах и на зацепен само заден мост и двете колелета буксуват. Без значение от позицията на "ключа" в купето. Утре ще се ляга да се раздвижи жилото и да се провери пружината. Трябва да си оправя ръчната спирачка. Трябва да си направя центровка на предварението (в размисъл съм как да го направя, защото на шайбата нямам белези...)
                  Дано по-бързо получа достъп до сервизното ръководство, че да се поровя в упътването

Коментар

За центровката с ключ 17 въртиш шайната отпред и гледаш на кожиха на скоростите да се покаже белега за горна мъртва точка.Нагласяш палеца да е на първи цилиндър и след като запали си го донастройваш както на теб ти хареса.
                    Боби gsm 0898689957 Сузуки самураи sj418

Коментар

Благодаря! Изпълних инструкциите, ама без ключа, а с бутане на 4-та (накарай мързеливия на работа...). Бутнах и оборотите малко и заспа.
                      Сложих гумите и там където вчера се запъвах днес минах "без газ".
                      Днес със синковеца обиколихме нивите около село. Нагазихме в 2-3 дълбоки локви, качихме 2-3 стръмни баира. Само на едно място росната трева ни накара да се връщаме за засилка.
                      Качих го на канала, за да погледна блокажа. Единия болт на предпазната ламаринка се скъса, а другия се заобли. Отдолу - изненадаааа.... жилото скъсано - тотална щета. От друга страна, самата ос се движи и в двете посоки без проблеми. Дно не съм прецакал нещо - 2 дена го карах зацепен.

Коментар

Деня на труда е за да се трудим!
                        Разглобих таблото с две основни задачи - да видя какво е жилото за километража и да видя как стоят нещата с въздуховодите и радиатора на парното.
                        И такааааа, свалям километража и изненадаааа - имаме някакво жило за километраж, даже изглежда ново. Със щипки е горе. Лягам отдолу - почти е извадено. муфата се откача от кожуха, а накрайника пада от жилото. Всичко е мазно и мръсно, но изглежда почти ново. Дължината му е около 2.2 метра и идва малко дълго сякаш.
                        Така и така съм легнал, извадих и жилото за блокажа на задния диф. Няма оправяне, ще се търси нов, заместител или ще има "час по трудово"...
                        Ето ги двете жила:

Име:zhilo2.jpg
Размер:154.3 КБ
ID:5583867Натиснете снимката за да я уголемите

Име:zhilo3.jpg
Размер:155.5 КБ
ID:5583868

Днес измих хубаво всичката мазнотия от края на жилото, купих един поксипол и сакрепих накрайника и муфата. След час (докато събера въздуховодите и закача жилата, след измиването на всичките пластмаси), сглобих таблото и километража. "Новото жило":

Име:zhilo4.jpg
Размер:266.2 КБ
ID:5583873

И хоп - имаме работещ километраж!

Със жилото за блокажа няма да е толкова лесно, ама ще се оправим. Ако има идеи казвайте.

Коментар

Моето жило за блокажа на стария джип го пращах в София в кв. Княжево майче беше някакви момчета само с жила се занимават и ми го направиха като старото но искаха старото жило за модел. По спомен около 40 лева ми взеха ама беше преди повече от 3 години.

Коментар

Те тези в княжево са открай време и все още си ги има, но са си скъпари и ги ползвам като краен вариант.
                            Jeep Wrangler YJ 5.9 МТ 1990/Suzuki Samurai 1.6 MT 1990/Chevrolet M1028 6.2D AT 1984/Jeep Cherokee XJ 4.0 AT 1997/Jeep Grand Cherokee WK 5.7 AT 2005
                            http://www.facebook.com/JeepBG
                            LZ1GGC

Коментар

Виждал съм жипки, на които им е присадена алуминиева рифелова ламарина на вратите. Търсих тука из форума но не намерих тема с инфо са подобна интервенция. Някой може ли да помогне с инфо или къде да гледам?
                              Освен това взе да ми се върти из главата идеята за хард топ пак от такава ламатина. Щом да се затвори задницата може, значи и таван ще може да се скалъпи. какво мислите и накой пробвал ли е?

Коментар

Аз съм с алуминиев рифел на вратите, като цяло няма никаква кой знае каква философия взимаш един лист такъв рифел и започваш да копираш. Сваляш едната кора очертаваш и контура и после внимателно режеш с шлайфа. За захват съм използвал нит гайки на вюрт и отгоре болтове по избор.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 14,445 в 10:11 на 30-01-26.

Зареждам...
                                X