Обява

Свий
Няма добавени обяви.

И аз си имам вече Самурай

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: И аз си имам вече Самурай

Оказа се, че присаждането на 1.3 на 1000 кубика иска известни доработки, които са почти като за ладови двигател и скорости. Ще си дам още една седмица за търсене на двигател или на читав блок (ако в понеделник ми потвърдят, че главата няма някой фатален дефект). След това бързо вземам решението - кой мотор ще е и действам.

Коментар

Ако поставиш 1.3 мотора по-лесно ще минеш на „Технотест”, понеже Suzuki го инсталират на този модел джипове.С другите агрегати (Lada;Opel) мисля ,че ще е по-трудно издаването на редовни документи.
      При преминаване на Г.Т.Преглед задължително се изисква големия талон и проверка на ДВГ-то!
      Успех!

Коментар

Благодарение на колегата aziza, вече имам двигател който е монтиран и работи. Много работи смених - съединител, аксиален лагер, разни гарнитури, ремъци, ролка, почти всички водни съединения. Поизхарчих някой лев, но е поносимо.
        Минахме нататък - спирачките... и стана олелееее....
        Предните цилиндърчета са на леш, накладки и маркучи също. В Евро 07 нямат, а и само едното цилиндърче е 45лв...
        Та въпросът ми е - някой знае ли от къде мога да намеря някакви цилиндърчета и маркучи, които да стават? Изчетох темата за заменяемите части, но там само за задни говорят и то на 1.3.
        Ако някой има за продан целите предни спирачки... ще стане супер. А ако са и дискови още по добре разбрах че стават от 1.0 без доработки.

Коментар

Аз имам 2 моста от 1.3 - широките. Свалени от самурая ми с дискови спирачки оригинално отпред.
          Jeep Wrangler YJ 5.9 МТ 1990/Suzuki Samurai 1.6 MT 1990/Chevrolet M1028 6.2D AT 1984/Jeep Cherokee XJ 4.0 AT 1997/Jeep Grand Cherokee WK 5.7 AT 2005
          http://www.facebook.com/JeepBG
          LZ1GGC

Коментар

Два предни или преден и заден?
            Склонен ли си да ми продадеш само спирачките?
            Да сменя само единия мост - не става. Трябва да сменя и двата, нали?

Коментар

преден и заден от широките мостове
              Jeep Wrangler YJ 5.9 МТ 1990/Suzuki Samurai 1.6 MT 1990/Chevrolet M1028 6.2D AT 1984/Jeep Cherokee XJ 4.0 AT 1997/Jeep Grand Cherokee WK 5.7 AT 2005
              LZ1GGC

Коментар

gogosi, благодаря за предложението. Вероятно след време ще съжалявам че не съм ги взел, но в момента не мога (покупка, ремонти...). Че ще се минава на широки мостове и дискови спирачки - това е сигурно, но вероятно догодина.
                Иначе, ремонта тръдна неочаквано бързо. Тръбичките ми ги направиха по размер, цилиндърчетата ги рециклираха (всички гумички - нови специално изляти, повърхностите изчистени и полирани. Накладки нови. Сега остава да се намерят маркуччите (или да се направят) и да се събере всичко.

Коментар

Първоначално публикуван от koragroup Преглед на мнение
                  ...... Сега остава да се намерят маркуччите (или да се направят) и да се събере всичко.......
                  Маркучи от шкода 120l стават на самурая само трябва да се обърне внимание на конуса на спирачните тръбички
                  „глупава глава на краката почивка не дава”

Коментар

Първоначално публикуван от bobi8603 Преглед на мнение
                    Ми на самурая съединителя е 190 мм. на витарата е 200 и им слагат 215 мм.Като сложиш витаров мотор на самурайските скорости имаш 190 мм феродов диск .Феродото добре(кеф ти керамика,кеф ти феродо по хубаво.Ама с притискателя какво правим .На огледалото няма какво да му стане ама диафрагмите дали нема да се предадът бързо.Разглождал съм скорости от 1.3 и не ми се вярва в тоя кожух да може да се събере по голям комплект
                    Аз след монтажа на витаровия мотор също имах проблем със съединителя по скоро от това че сложих стария си съединител .........
                    В последствие се оборудвах с 200 мм феродов диск и нов 200 мм притискател от VW и всичко си дойде на място. Имах нормално работещ съединител. Та варианти винаги има въпрос на време и най-вече на пари.
                    „глупава глава на краката почивка не дава”

Коментар

Balta, нали знаеш, че Самураите в България, търпят много "проектни" и извън проектни (тип 20см тел и стягаш с клещите) метаморфози... Ще сваля старите маркучи и направо в магазинчето на Шкода, за всеки случай.
                      Иначе, по съвет на моя майстор, гледаме да подкараме Самика с възможно най-малко преправяния.... засега. В тоси смисъл, съединителя го смених с оригинален - то и двг и скоростите са си неговите. Нека го покарам година (примерно), а после ще мислим и за мотор, и за мостове и за окачване.
                      След като го пусна на пътя, първи приоритет ще са втори комплект джанти с кални гуми. Първия съвет, който получих е за "леки тракторки", но на мене честно казано ми се струва, че няма да изглежда добре. Все пак той няма да стои в калта постоянно, нали и из града ще трябва да се завъртя. Та какво бихте ме посвервали за гуми за кални баири, изорани ниви и дълбок сняг, които да може да ги таркаля 1000 кубикувия мотор?

Коментар

Е го самурайчето с тракторки - 7.50х15. За гората е супер с тях като за втори комплект е добра алтернатива. Аз обаче минавам на мостове където заради спирачките, ще трябва да съм от 16 нагоре та и тези гуми отиват за продаване, че и джантите към тях може.
                        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:uploadfromtaptalk1397669564065.jpg
Прегледи:1
Размер:79.6 КБ
ID:5580246
                        LZ1GGC

Коментар

Каква ще им е цената комплект

Коментар

ами 500 лв гумите с джантите, по отделно 400 лв гуми 160 лв джанти като има опция за 5 та джанта + 40 лв. Гумите са много добри качени са на джантите без вътрешни и няма никакъв проблем. Самурая е прилично проходим със тях, просто му сложих редукторни мостове и там поради особеностите на спирачките които се правят ще мога да карам на минимум 16 ки, а и съм приготвил едни 17ки 37ци за тях вече. Иначе ето го как изглежда с тях /без спирачките още/ до вранглера ми който е на 35 ци, за мястото под дифа е излишно да говоря.
                            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:uploadfromtaptalk1397770002951.jpg
Прегледи:1
Размер:85.3 КБ
ID:5580458
                            LZ1GGC

Коментар

Нали съм бомбе, да питам... Тези гуми не са ли за по-големия мотор - поне 1.3? Или по-скоро за по-яки полуоски, диференциали и т.н.?
                              Чувал съм, че тракторките не боксуват лесно и при по-голямо натоварване пешкира го опира ходовата част...

Коментар

Ами и аз така съм чувал, но не съм жалил самурая хем съм с 1.6 мотор и пак не съм имал никакви проблеми, в кал не опре ли самурая няма спирка.
                                LZ1GGC

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 14,445 в 10:11 на 30-01-26.

Зареждам...
                                X