5% или 36мм
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Гранд Витара XL-7
Свий
X
-
Взех и аз, преди няколко месеца XL7 ,2,7 мотор V6, 5 степенен автоматик.
Повдигнах я с подложки, има автоматични хъбове отпред и предния диф е постоянно зацепен.
Доволен съм много. За първи път ме кефи да карам кола. Иначе само мотори ме кефеха. Само разхода малко ми тежи ама ще свикна! :-)"Do not correct a fool, for he will hate you;
Correct a wise man, for he will appreciate you."
- 2 likes
Коментар
-
Извинявам се, че използвам чужда тема, но да не отварям нова... Става ли Сузуки Гранд Витара XL7 2.7 V6 бензин за дълъг път? Става въпрос да се използва като основен семеен автомобил, за ходене до вилата, както и за дълги преходи. Какъв е разходът на гориво на дълъг път със скорост около 130 км/ч.?
- 1 like
Коментар
-
То друга витара за посоченото няма, тази ако не става, сменете марката. Разхода е 15/100 на автомат с темпомат и с климатроник, 5човека и багаж 200кг.Първоначално публикуван от p_mihailow Преглед на мнениеИзвинявам се, че използвам чужда тема, но да не отварям нова... Става ли Сузуки Гранд Витара XL7 2.7 V6 бензин за дълъг път? Става въпрос да се използва като основен семеен автомобил, за ходене до вилата, както и за дълги преходи. Какъв е разходът на гориво на дълъг път със скорост около 130 км/ч.?
- 1 like
Коментар
-
Здравейте юнаци и девойки,
Събуждам темата с надежда да се включа като горд собственик. Обмислям закупуване на този модел 2004 2,7 бензин, автомат. Ще се ползва за семейна кола+ да си товаря неща за ремонта дома.
Основните ми притеснения са:
Има ли достатъчно части и избор и като цяло живот в тях?
Има ли сериозни проблеми с ръждите - ще гледам да взема нещо без такива, но да знам какво ме чака.
За какво да гледам, можете ли да препоръчате някакви тънкости при избор и тест?
Поздрави!Hyundai SantaFe AWD 2.4 146hp 2002
Коментар
-
Части и да има, скоро ще са кът, като минат 15 години и вече не са интересни за производителите. Те пък предават щафетата на знайни и незнайни китайци и прочие. Оригинални за толкова дърта кола са на космически цени. Ръжди на 21 години няма как да няма, гледай да са по-малко и да не е на 1 милион километра. За другото има една камара теми за модела тук.Ford Maverick II 2.3 XLT
Ford Mondeo MK5
Коментар
-
Те се намират и за 1960, ама не навсякъде и не за всички. Ангренаж за Боксер 99г. преди 3-4 години от сервиза ми казаха, че не могат да намерят. Е, аз намерих де, но нали. Карах 124-ка допреди 6 години, уж всичко има, ама като почне едно приравняване по каталозите и ми дават нещо съвсем различно. Да не говорим за "качеството" на частите. Поръчваш уж марка, уж оригинално за модела, идва нещо правено някъде с теслата.Първоначално публикуван от vwbeetle Преглед на мнениеЗа таралясник произведен 1980 година,все още намирам части
ръждата е проблем...Ford Maverick II 2.3 XLT
Ford Mondeo MK5
Коментар
-
@vwbeetle колега, прочети си постовете и ми за колко полезни ги намираш. Питам хората, дали все още си карат ХЛ7цата, за последните няколко години забелязвам сериозен спад в качество и наличност на авточасти, дори за БМВ.
@Asen Kushlev Мног харесвам ХЛ7, просто ми се притеснявам че са кът. Жалко че JT нямат голям багажник. Да поставя тогава въпросът си по друг начин: Понеже искам да бъде ежедневен автомобил, има ли части колкото и за стандартната или по-добре да взема JT 2.7 автомат?
Поздрави!Hyundai SantaFe AWD 2.4 146hp 2002
Коментар
-
Нямам наблюдения за конкретната кола, просто ми се набива последно време, че мине ли 15 години една кола и започва по-трудно намиране на части, на 20 вече е още по-зле. Приятел работи в голяма верига за авточасти и сме го коментирали, и той го потвърди. Като ти харесва и ти върши работа, вземай. Аз имам втора кола Маверик 2, ми то си е доста екзотика. Намират се части, но не става от раз в първия магазин. Иам и друго, по авточастите са се навъдили едни хора с никакво желание да ти свършат работа. Ако не е дискове, накладки и масла....тегава работа. Пък за някой засукан чарк да не говорим. Пуска по модел, ако излезе в програмата излезе, ако не следващия. А може да го търси и на други места, но не им се занимава, или не знаят как. Последно си търсих мигача на калника, ще ми го доставят за 5 дни, след три се обадиха, че не могат. Порових по каталози, посравних номера, и си поръчах за Форд Рейнджър за 12 кинта. Малко буксата с ножа и всичко ок. За Мазда Трибют беше двойно по-скъп, вероятно с правилната букса. За Маверик изобщо няма. Челно стъкло пак така.Ford Maverick II 2.3 XLT
Ford Mondeo MK5
- 1 like
Коментар
-
Единия ми автомобил е 2003 година произведен. Миналата седмица правих пълно обслужване на предница + ангренаж комплект.
Всичко два дни в сервиза, без никакви драми с частите.
Та поне засега не съм забелязъм дефицит за тази 22 годишна кола, вярно не е СузукиПанайот Бърдарски
0887 60 77 22
- 1 like
Коментар
-
части има, поне за момента. Аз сменях на моето комплект вериги август месец, без никакви драми. Горе са ти го казали, ще го кажа и аз, ръждата ги яде, това е страшно. Преди да опреш до липса на части, ще търсиш тенекеджия. Казвам го от опит. В момента имам xl-7 и балено. Баленото има един сериозен ремонт за почти девет години каране, за който аз си бях лично виновен. Но, тук идва голямото НО, изгни буквално цялото и ще ми се наложи да го бракувам. Въпреки това, пак си взех сузуки. И ако xl-7- та излезе наполовина такава устойчива гадина като баленото, след 8-9 години, пак ще си взема сузуки. Гледай за ръжди, аз такава без не намерих, но поне да са малко. Гледай шасито да не е мазано, аз взех първата с чисто шаси, въпреки че имаше ръжда. Има една авто къща, която продава такива сузукита. Гледал съм шасито на сузуки, купено от тях. Толкова течна гума имаше нанесено, а под нея никой не знае какво става. Въпреки това, ръждата си има и предимства. Масово има вкарани витари и xl-7- ци с обратни волани, които се разкостват на части. За цените на тези части просто не ми се говори. Стоп на броня 50 лева, предни калобрани 50 лева. Да се чудиш колко ще иска за цял двигател 2.7.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар