Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Гранд Витара XL-7

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Гранд Витара XL-7

Ето обещаните снимки

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_8085.jpg
Прегледи:1
Размер:152.5 КБ
ID:5649585

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_8086.jpg
Размер:116.4 КБ
ID:5649586
    Toyota Land Cruiser RJ77 , Nissan Patrol TD42, Suzuki Samurai ,Yamaha WR 450F
    New hope garage о886/44-36-5о , о898/48-11-46

Коментар

Купих си ангренажен комплект за подмяна на веригите.Еднакъв е с този на 2,5 V6.
      Нещо ме мотат майсторите и накрая май ще си ги сменям аз.
      Нещо да ме посъветвате ,по отношение на монтажа ?
      0887/400121 Антон Донев

Коментар

Този филм го играх преди месец на 2.0В6 подмяна на комплект ангренажни вериги... Като цяло гледай белезите на веригите да съвпадат и си ти човека.
        П.С ако не е тайна колко пари ти струва анг.комплект
        Сузуки Витара ДБ 2.0 H20A малко повдигната и гуми каквито има в сервиза.
        КтМ 525еxc ендуро. +Нисан ТВ42Е Тел:0 осем 99 нула 44 35две.

Коментар

490 лв с пазарлъците
          0887/400121 Антон Донев

Коментар

Ако не ти е проблем направи една снимка на комплекта да го видим аз платих близо 600лв..... а ме почнаха от 800 макар че в И-бей го има и за 400лв.... но нямах време да го чакам.
            Сузуки Витара ДБ 2.0 H20A малко повдигната и гуми каквито има в сервиза.
            КтМ 525еxc ендуро. +Нисан ТВ42Е Тел:0 осем 99 нула 44 35две.

Коментар

Като я разхвърля ,ще го снимам ,че все нямам под ръка апарат.
              Иначе е уж английски на FAI .

пп Имаше и вариант някакъв тайландски за около 440/450 лв ,но Ванката Попов ми каза ,че FAI е изпитаната марка и му се доверих.
              0887/400121 Антон Донев

Коментар

След 10 000 км веригата ми пак прави "чр-чр-чр" .
                Нещо такова Suzuki Grand Vitara - 6000km after eBay timing chain replacement

Отначало ми се чуваше отзад ,но сега го чувам отпред и пак ще трябва да се разглобява.
                Предния път ходих на майстор ,за жалост и този път няма да мога аз да я отварям.
                Съвет -не купувайте предварително целия ангренажен комплект.
                При мен ми казаха ,че само единия хидравличен обтегач не бил наред и нищо чудно да сме подменили останалите оригинални здрави части с по -некачествени афтърмаркет.

Още един клип ,при мен се чува по слабо
                Timing chain going bad? 1999 Suzuki Grand Vitara V6 - Продължителност: 0:57. Chei Porter 26 344 показвания

А някой наясно ли е как стои въпроса със задната верига ?
                Последно редактирано от antiroad; 17-04-16, 10:14.
                0887/400121 Антон Донев

Коментар

Извинявам се че ползвам темата но мисля че е от хл7 и нямам идея какво прави в дифа ,бихте ли споделили информация.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20160416_134133.jpg
Размер:139.8 КБ
ID:5711040

Коментар

Ако питаш за маркуча и устройството на касетата - това играе роля на хъб .
                    Toyota Land Cruiser RJ77 , Nissan Patrol TD42, Suzuki Samurai ,Yamaha WR 450F
                    New hope garage о886/44-36-5о , о898/48-11-46

Коментар

Много полезна тема! И предварително се извинявам на автора, че ще си задам въпросите тук..Оглеждам се и аз за такава Витара XL-7 с идеята за евридейкар и заместник на сегашния ни ван и ще ми е полезно, ако някой сподели дали двигателя държи на метан? Също така ако сравним този двигател с 2.0 140 на автомат на Гранд Витара след 2005 г кой е по-надежден и подходящ за метан?

Коментар

Първоначално публикуван от antiroad Преглед на мнение
                        Имам проблем.Откакто смених маслото на двигателя с 10W40 при първия студен старт за деня се чува едно тракане отпред откъм веригата.Продължава няколко секунди и спира и после цял ден не се чува.По съвет на Ванката Попов смених маслото с 5W30 ,но тракането остана.
                        Преди да сменя маслото ,проблема го нямаше.
                        Някакви идеи ?
                        Това тракане и при мен го има и започнах да се филмирам да не си отива веригата. Чува се за по-дълго време когато колата не е карана няколко дни. Когато е карана предния ден го има за по-малко време.

И аз съм с 10W40 и доколкото знам това е едно от маслата, което препоръчва производителя. Но всички във форума препоръчват 5W30 или 5W40. Обаче четох една тема, в която пишеше, че 10W40 е с по-голям температурен диапазон и ставало и за летните горещини, докато другите не били подходящи. Вече се чудя какво да правя и какво масло да сипвам ....
                        Suzuki Grand Vitara 2.5 V6 H25A 2000г. | 3" сиромашки лифт

Коментар

5W40 като температурен диапазон покрива другите две масла-то е със най-широк от цитираните. За горещините дали е 5W40 или 10W40 няма значение !
                          Поздрави!
                          Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!

А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd

Коментар

Мерси за информацията! Зачетох се малко в нета по темата за маслата и май 5W40 ще е следващото. Засега няма да сменям налятото, че май му остава някоя друга хилядарка, а и времето вече е топло.
                            Suzuki Grand Vitara 2.5 V6 H25A 2000г. | 3" сиромашки лифт

Коментар

Пичове здравейте.
                              При мен XL - 7; 2.7; 184к.с. 5 скорости автомат, с чисто нова газова висок клас, ми харчи градско в София - 19л. Странното за мен е , че извън градско пак харчи толкова- 18 - 19л.
                              Някакви предположения и съвети???

Коментар

• rosen_offroad
                                rosen_offroad коментира
                                Редактиране на коментар
                                С какви гуми е?

245/65/16 Шосейни

Коментар

• rosen_offroad
                                rosen_offroad коментира
                                Редактиране на коментар
                                Каква е разликата в диаметъра спрямо оригиналните?

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X