Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Някой кара ли моно на газ без плочка?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Някой кара ли моно на газ без плочка?

Хубаво, я сега кажи, имал ли си вземане-даване с тоя термовентил?
    Разглобяем ли е? Има ли го като консуматив? Че като гледам в ПДФа как показват да се тества, заедно с цялата плочка на моното, хич не ме радва.
    Ако се окаже, че при мене са запушени каналите за въздуха добре, но ако той е повреден, какво правим?

Коментар

Разглобяем е донякъде. Отвиваш кръглото капаче с трите болта, отдолу се вижда въздушната страна на термостата.
      Има една странна гайка (то май по-скоро е "болт", щото резбата му е отвън, ама как и да е), малко по-навътре се вижда един конус. Тъкмо тоя конус се мърда от термостата. Като мърдаш "гайката", може да се регулира в известни граници температурата, на която прекратява действието на автоматичния смукач, също така се отразява и на оборотите.
      Мисля, че нормалното поведение е да вдига около 1700 +/-200 оборота на студено (не помня точно, но някъде там) и трябва да прекратява действие, тоест да затваря напълно, някъде между 40 и 60 градуса.

Ако мотора лапа (или е лапал) повечко масълце, може да се наложи да се поизчисти малко мизерия, преди да заработи нормално. Дали се разглобява от там нататък - не знам, просто не ми се е налагало никога.
      То като стана дума за почистване - оная скапана тракачка за празния ход, дето стърчи отстрани, се задръства по-лесно, пък и гумената и гарнитура се скапва понякога. Ако ще правиш профилактика, обикновено е добра идея да погледнеш и там.

Само за всеки случай да напомня: ако се сваля корпуса на моното от колектора, изисква известно внимание при монтирането му обратно! Отворите за вода и въздух са много близо един до друг и ако гарнитурата не е тично направена или повърхностите не са идеално почистени, шанса да започне да губи антифриз е около 100%.
      О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Благодаря!
        Щом тракачката се задръства, като нищо може да се е задръстил и тоя вентил. Дано да е това, че вентил май не се продава.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X