Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Някой кара ли моно на газ без плочка?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Някой кара ли моно на газ без плочка?

Цилиндрична е и от вън, и от вътре. С 2 щуцера за газта.

Под плоска - не разбирам какво имаш в предвид. Но да - и плоска е. Изглежда като филия отрязана от цилиндър .

Коментар

Първоначално публикуван от brum Преглед на мнение
      Цилиндрична е и от вън, и от вътре. С 2 щуцера за газта.

Под плоска - не разбирам какво имаш в предвид. Но да - и плоска е. Изглежда като филия отрязана от цилиндър .
      Разчисти пощата.
      http://vbox7.com/play:398e8b82

Коментар

Първоначално публикуван от ctef Преглед на мнение
        Адаш, моля те, я пак погледни от къде взима вакум тая мембрана за която говориш. Аз мисля че минава точно през едно от двете клапанчета отпред. Те от своя страна се командват от компютъра.
        Мембраната за автоматичен смукач взима вакуум от единия пневмо-електрически клапан.
        Настройката на атоматичния смукач става така.
        При студен мотор /на бензин/ се вади същия този маркуч за вакуум от пневмо-електрически клапан. От винта /на дросела/ за ниски обороти се вдигат оборотите на 1700об/мин./до колкото си спомням/ след , което при поставен маркуч всичко си идва на мястото т.е. при студен мотор около1200об/мин. след , като загрее си падат до нормално.
        Естественно всичко това е в сила , ако компа работи правилно и подава правилните изходни напрежения към пневмо-електрически клапани.ОХЛАЖДАНЕ,МАЗАНЕ,ВПРЪСКВАНЕ,РЕЗЕРВОАР,.pdf
        Последно редактирано от traper2504; 27-11-13, 09:27.
        Сузуки Витара 1,6 и лодка в морето от мечти.

Коментар

Първоначално публикуван от traper2504 Преглед на мнение
          Мембраната за автоматичен смукач взима вакуум от единия пневмо-електрически клапан.
          Настройката на атоматичния смукач става така.
          При студен мотор /на бензин/ се вади същия този маркуч за вакуум от пневмо-електрически клапан. От винта /на дросела/ за ниски обороти се вдигат оборотите на 1700об/мин./до колкото си спомням/ след , което при поставен маркуч всичко си идва на мястото т.е. при студен мотор около1200об/мин. след , като загрее си падат до нормално.
          Естественно всичко това е в сила , ако компа работи правилно и подава правилните изходни напрежения към пневмо-електрически клапани.[ATTACH]654722[/ATTACH]
          Сигурен ли си, че написаното се отнася за моноинжекцията, а не за карбуратор примерно?
          Щото на карбураторните не знам как е (в смисъл наистина не знам), но на моното има автоматичен смукач,който си е вързан на охладителната течност и оборотите на студено зависят от него. Вакумната мембрана предимно улеснява паленето.
          О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Карбуратор с компютър не съм виждал.

Коментар

Първоначално публикуван от васето Преглед на мнение
              Карбуратор с компютър не съм виждал.
              Радвай се. Щото има и е гадно. Не знам дали го има и на Витара.

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                Сигурен ли си, че написаното се отнася за моноинжекцията, а не за карбуратор примерно?
                Щото на карбураторните не знам как е (в смисъл наистина не знам), но на моното има автоматичен смукач,който си е вързан на охладителната течност и оборотите на студено зависят от него. Вакумната мембрана предимно улеснява паленето.
                Моно инжекция...... провери в техническото ръководство , приложил съм го.И как вакуумната мембрана улеснява паленето , като нея я командва електропневмоклапана и когато е студен мотора в началото тя подпира и държи дросела малко по отворен за известно време докато позагрее. След , като загрее ниските се поддържат само от регулировъчния винт.Какво значи смукач , който е вързан за охладителната течност? Там има терморезистор , който пък управляваше количеството въздух в моното , в ръководството го има.
                Последно редактирано от traper2504; 27-11-13, 19:04. Причина: Допълнение

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                  Радвай се. Щото има и е гадно. Не знам дали го има и на Витара.
                  Самурай с карбуратор ,има ламбда сонда но дали управлява комп ,не съм се задълбочавал до там
                  Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

Моно инжекция...... провери в техническото ръководство , приложил съм го.И как вакуумната мембрана улеснява паленето , като нея я командва електропневмоклапана и когато е студен мотора в началото тя подпира и държи дросела малко по отворен за известно време докато позагрее. След , като загрее ниските се поддържат само от регулировъчния винт.Какво значи смукач , който е вързан за охладителната течност? Там има терморезистор , който пък управляваше количеството въздух в моното , в ръководството го има.
                    В моното влиза един маркуч от антифриза. Погледни по-внимателно къде отива и какви ги върши. Това, дето го пише в документацията съм го чел, но ми се струва, че малко не си го разбрал. Не се заяждам. Ако искаш, направи си следния експеримент: На студен и на загрял мотор, накарай някой друг да пали, а ти гледай внимателно поведението на тая мембрана.
                    Угасен мотор: "дава газ". Палиш. След 1 до 3 секунди, мембраната потъва и .... "не дава газ". Което обаче изобщо не пречи на студен мотор оборотите да си стоят около 1500 - 1800. Стига всички регулировки да са ОК, разбира се.
                    Регулировката на посочените 1500-1700 оборота на мембраната се отнасят за момента на палене и първите 1-2 секунди работа на мотора. От там нататък, оборотите на студено се поддържат от автоматичния смукач, който е разположен отстрани в корпуса на моното и представлява обикновен термостат+клапан за въздух. Действието му трябва да приключи около 45-50 градуса на антифриза и няма нищо общо нито с компа, нито с термодатчика.

Коментар

Да работата на пневмоклапана и мембраната е толкова ,а именно тази настойка се прави по този начин и понеже писах ,,по спомен,,забравих само че маркучето трябва да се запуши . Но има още един клапан /Клапан система вращения частотой вращения холостого хода ISCV/ , който също е за празен ход ,а отваря на 12в., но той няма общо с обогатяването на сместа. И пак понеже по горе бях писал ,че е по спомен съм сгрешил за терморезистора с нагревателя на въздух. Абре нали затова съм ви пуснал това ръководство , а не да чешем езиците , четете брее.Успех колеги китарите са вечни.

Коментар

Да работата на пневмоклапана и мембраната е ...
                        Всъщност, цялата приказка започна от друго. С адаша си имаме един лек задочен спор кое точно в тая кола е автоматичния смукач ... от има-няма година ... и предъвкваме все същото, ама нейсе, лаф да става. Аз лично отивам да засмуча малко винце, да е жива и здрава жената, че се занимава и с това

Коментар

Трябва ми малко помощ под формата на снимки за маркучите на вакумите. Вакума на делкото постоянен ли е или моментен? Останалите кой къде отива.

Коментар

Вакума на делкото е директен - от корпуса на моното към делкото. Обаче от коя точно дупка е вече не помня
                            Ако никой не помогне, звънни ми утре следобед да намина край едно другарче и да снимам, че тука моноинжекциите оредяха доста напоследък ... Телефона ти го пращам на лични.

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                              Всъщност, цялата приказка започна от друго. С адаша си имаме един лек задочен спор кое точно в тая кола е автоматичния смукач ... от има-няма година ... и предъвкваме все същото, ама нейсе, лаф да става. Аз лично отивам да засмуча малко винце, да е жива и здрава жената, че се занимава и с това
                              Стефчо, сега видях че си писал, и пак разгледах ПДФ. Само ще кажа, че по-добри схеми до сега не съм виждал.
                              Ние не спорим, а търсим истината, която надявам се да е от полза за всички с Витарки с моноинжекця.
                              Та, май излиза че истината е някъде по-средата, но по-близо до това което ти казваш, но не съвсем.
                              Гледаме страница 16, схемата Ситема подачи воздуха
                              Таме се вижда че двата клапана 8 и 9, фактически са на един и същ канал. Продължавам да мисля, че електромагнитния клапан 8("стъпковото моторче") има задача да подържа единствено оборотите на празен ход около 800об.
                              Другия, термо-клапана 9, явно влияе на оборотите спрямо температурата, и най-вероятно, той подава допълнителния въздух при студен двигател и вдига оборотите. След 60 градуса затваря, и вече действа ел.клапанчето, но то компенсира оборотите в много по-малки граници.
                              Мембраната която е при опората на дросела, явно действа само моментно, вероятно при стартиране.
                              В следващите страници са дадени проверките и регулировките.
                              Там са показани и вакумните маркучета.
                              Колкото до вакума на делкото, сега не помня как точно беше, има различни ситеми на работа и момент на действие, но при всички случаи се влияе от положението на педала на газта, и не е постоянна величина.

Коментар

Първоначално публикуван от ctef Преглед на мнение
                                Стефчо, сега видях че ....
                                Адаш, точно това се опитвам да кажа от известно време. Може би не съм успял да го формулирам достатъчно ясно. Поздрави!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X