Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Някой кара ли моно на газ без плочка?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Някой кара ли моно на газ без плочка?

Значи всичко е "наред".
    Имам си някакво обяснение за това, но няма смисъл да те занимавам.
    Все пак, на газ какви обороти успяваш да докараш на празен ход?
    Колкото до кабелите, въобще не помня. Ако са два, значи соленоидите са изолирани от масата, и вървят +/_ . Мисля че е без значение кой кабел ще се прекъсне, но нека е плюса. И за инжектора също.
    По-важното е друго. Като правиш новите връзки, направи ги така, с мъжки и женски обувки, че ако нещо се случи с релето, да можеш да си съединиш директните връзки.
    Предполагам се сещаш, но, за работа на бензин вържи нормално затворените контакти на релето.
    Аз съм с холандски блок релета, и там са ми 2. Така че едното ми е за инжектора, а другото за клапанчето. Включени са към веригата която отваря електрическите клапани за газта. При мене са 3, един на бутилката, 1 пред изпарителя и 1 за празния ход.
    Предполагам че и това го знаеш, но да кажа. След като си с ел.клапан за празния ход, ти трябва и следач на оборотите, за да се изключва газта, ако мотора изгасне. Има ключета с вграден такъв.

Коментар

Имам такъв ключ,купих го комплект с евросонда,тя пък замина със старата витара а на тази сложих обикновено ключе с 3 позиции. Газ неутрал бензин. Понеже само аз ще я карам,не ми се струва от полза да слагам ''проблемните'' ключета. Просто си познавам колите и знам кога да пипна ключето. След смяна на мембрани и монтаж,запали веднага,държи много стабилни обороти докато загрее и като позагрее падат на около 700(по слух) леко тресе,почнах да тътся по вакумите,единия беше откачен,този от двата които са един до друг седящия по-напред. Закачих го,по лошо стана и не ми остана време да чопля повече. купих и винт за ниското налягане за м/у изпарителя и плочката но не го монтирах,евентуално утре.
      http://vbox7.com/play:398e8b82

Коментар

Първоначално публикуван от ctef Преглед на мнение
        трябва и следач на оборотите, за да се изключва газта, ако мотора изгасне. Има ключета с вграден такъв.
        На инжекционна кола можеш просто да вземеш захранване от бензиновата помпа. Нея компютърът има грижата да я спира.

Коментар

Значи имаш още настройки.
          Това че оборотите падат е нормално, защото е работил атоматичния смукач. Той се командваше от едно от тия клапанчета за които споменаваш. Другото май комадва ЕГР, но не помня кое за какво беше тоно.
          Твойта кола няма ли си оборотомер?

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
          На инжекционна кола можеш просто да вземеш захранване от бензиновата помпа. Нея компютърът има грижата да я спира.
          Това не съм се сетил.
          Последно редактирано от ctef; 21-11-13, 22:43.

Коментар

Има си ама аз се бях заврял при мотора а и имам малко особено отношение за ниските обороти по оборотомер. Странното е че 2-те клапанчета ползват вакум от едно място с тройник и от тройника се е откачило едното маркуче следователно си дърпа въздух от там.На ''моното'' пък има една метална тръбичка като за маркуче за вакум,на нея няма нищо. Май ще трябва да снимам малко че ми се струва някой да е побългарявал.

Коментар

Проблема е не само че ще дърпа въздух, а и че не стига вакум до клапанчетата, и те не могат да си вършат работата.

Коментар

Именно,а явно едното работи. Утре ще я разчопля и ако оплескам,все ще стигне до елкона.

Коментар

Значи, в Аутодата ги има схемите с всички клапанчета и изводите от компа.
                  Самоче при преинсталацията на Уина, я затрих и не мога да ти ги покажа.
                  Ако някой разполага с нея, да постне 1-2 скрееншота. Ще са от полза на всички.

Коментар

http://www.youtube.com/watch?v=HDkUbCbkQq4

Коментар

Оборотите на студено се държат от автоматичния смукач, който обаче няма общо с вакумните маркучлета и клапани. Отстрани до лоста на дросела има една мембрана, която е за улеснено палене (при неработещ мотор държи дросела леко отворен), обаче вече не помня минаваше ли през клапан или е директно към вакъма от колектора. Клапанчетата отпред, пак по спомен, единия е за ЕГР, който споконно може да разкараш, другия за вентилацията на резервоара - аз лично я махам, че ми пречи, но въпрос на вкус.
                      Тоест, спокойно могат да се откачат и затапят и двете. Поначало има един вакум празен на корпуса на моното, но той задължително е с тапа. Не съм обръщал внимание дали не се ползува при автоматите. И нямам спомен оригинално да има тройници никъде по вакумните маркучлета.

Прекарването на клапана на високото налягане през веригата на бензиновата помпа е много правилна идея, проверено, работи отлично.
                      О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Адаш, моля те, я пак погледни от къде взима вакум тая мембрана за която говориш. Аз мисля че минава точно през едно от двете клапанчета отпред. Те от своя страна се командват от компютъра.

Коментар

Малко със закъснение, ама ако на някой му трябва плочка за витара моноинжекция - имам една излишна. Без пари я давам, само куриера трябва да си плати човека който я вземе. Свалих я от моята кола защото я направих пълна инжекция.

Коментар

Първоначално публикуван от ctef Преглед на мнение
                            Адаш, моля те, я пак погледни от къде взима вакум тая мембрана за която говориш. Аз мисля че минава точно през едно от двете клапанчета отпред. Те от своя страна се командват от компютъра.
                            Адаш, сори, няма как да проверя в момента
                            О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Няма проблем.
                              Останал съм с впечатлението че мембраната взима наистина вакум през клапанчето, защото при настройките на ТПСа се освобождава маркуето точно от единия от тези клапани, след което с уста или както и да е и' се подава вакум, затапва се, и мембранат остава прибрана, лоста на дросела опира до опрното винтче на тялото, и се правят настройките показани на филмчето.

В тая връзка, за съжаление, започнах да имам проблем с автоматичниа смукач. Клапанчето, последната зима престана на работи. Не стига импулс от компа до него. По спомен, май се командваше с минуса, + има постоянно. Датчиците за температура на водата и въздуха ги замених с потенциометри със съответните съпротивления, но това не успя да накара системата да зработи. Смукача би могло да се накара да работи ръчно, ако с ключе се подава напрежение към клапанчето, когато е студено, но не съм се занимавал.

Коментар

Първоначално публикуван от brum Преглед на мнение
                                Малко със закъснение, ама ако на някой му трябва плочка за витара моноинжекция - имам една излишна. Без пари я давам, само куриера трябва да си плати човека който я вземе. Свалих я от моята кола защото я направих пълна инжекция.
                                за каква плочка става дума,цилиндрична или плоска?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X