Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Къса витара на пясък :(

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Къса витара на пясък

Има по-мек и рехав пясък, има и по-сбит пясък. И това се усеща веднага, на рехавия карам на бавни, и на по-високи обороти и нямам никакви проблими, даже влачих един пасат комби 100 м. по плажа на шкорпиловци. Имаше два патрола, единия с по-широки и високи гуми, и не закъса никъде а другия с тесни и ниски и се окопа два пъти и то здраво.Отпускането на гумите върши добра работа, но нетрябва да се преклява че се отлепят от джантите. Аз карам фронтерата с 245/ 75/ 16 м+s с доста едър грайфер и досега не ми се налагало да ги отдувам, сигорно зависи и от задкормилното устройство
    СУЗУКИ ГРАНД ВИТАРА 2.0 TD 2000
    ТОЙОТА 4РЪНАР 3.0 ТD 96

Коментар

Първоначално публикуван от Absolut Преглед на мнение
      @IvanIvanovi: При късата витара, 3 врати, най-долните два контрола (врътката на режимите и бутона ESP) ги няма:

Въпреки това, на 1 и 2 се задвижват и предните (за 1-ва със сигурност, за 2-ра по усещане при кормуване).
      да, разбрах, но пак казвам, че няма как само на 1-ва и 2-ра да е 4Х4.......... имаш ли това копче за блокажа до скоростния лост?

Коментар

Ако ти се занимава можем да мерим - гумата има мин и макс контактно петно и твърдя, че разликата между тях е пренебрежимо малка.
        Това което основно се променя е формата на петното - от тясно и дълго по посока на движението към широко, което и променя проходимостта
        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:tyre3.jpg
Прегледи:1
Размер:35.4 КБ
ID:5517481

Коментар

@IvanIvanovi: Нямам. Това не беше снимка на моята кола, но изглежда по същия начин. Също така нямам круиз-контрол, ама него не ми е идвало на ум да ми трябва.
            Схемата за контакт с асфалт е полезна. В пясъка обаче дали няма да има контакт, с цялата ширина, независимо от напречната форма?

Дано не се пъхам между шамарите, но до колкото прочетох, при добре напомпана гума надлъжната форма на контактното петно с пясъка е полукръг. При опит за задвижване, сцепление има само предната половина. При леко спусната гума петното е плоско и работи за сцепление с цялата си площ. Или бъркам?

Тъй като Кольо спомена Варна - Паша дере, пясъчния участък от пътя между блатото (лиман) и плажа.

Коментар

Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
              ...
              Това ясно, ама за асфалт. Гуми, които са карани дълго време пренапомпени или на по-ниско налягане, си личат с просто око по износването на грайфера. Мисля, че Търтьо се яде за контактното петно по пясъка, който има гадното свойство да поддава и май е прав донякъде.
              О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Изпускаш гумите от основния винтил(не от игличката).
                В началото казва:Ффшшшшиииуууууу.
                После става: Ффююююфффсс
                Като стане:Фсъъъъъаааааах'Завинтваш вентила на последното хАААААхх и след като си разчистил пясъка, потегляш с авторитет.
                имаш налягане под 0,5 бара, но достатъчно за да не ти извади джантите от гумите.
                Желателно е да имаш наличен компресор за по пене на гуми. За после.
                ...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

Коментар

В пясъка обаче дали няма да има контакт, с цялата ширина, независимо от напречната форма?
                  Ще има, разбира се. Тук въпросът опира до това колко гумата се опитва да промени формата на пясъка под себе си. Много по-лесно е да вкараш в пясъка нещо твърдо.

Коментар

Има няколко теми за пясъка. Общо взето накрая се стига до правилото на яйцето: с най-гладките гуми, с най-ниско налягане, с най-малко газ, най-плавни маневри, тръгваш на най-високата предавка на която тръгва ако не контролираш добре потеглянето.
                    "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Така е. Надеждата ми беше, че може да се направи витарата на митсубиши, ама явно не.
                      Все пак в темата имаше полезна (поне за мен) информация, събрана накуп.
                      Днес сутринта имаше лек дъждец. Ще чакам да изсъхне (дано) и ще опитам да повторя опита, със спуснати гуми.

Да сложа линк (може на някой да потрябва) към друга тема, конкретно за пускане на лодка от плаж:

http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=50725

За някой, роден на високо и сухо място (като мен), предупреждението за изхвърлените водораслите, покрити от вълните с пясък е добре дошло. Затъвал съм пеша в такова нещо, до средата на бедрото. Ако кола попадне там... язък за колата.

Коментар

... Ако кола попадне там... язък за колата.
                        Лебедка му казват. Тълкмо ще ти помага и на спускането и ваденето на лодката
                        Късмет!
                        О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X