Здравейте Колеги,
Какво може да се направи за да се увеличи проходимостта на къса Гранд Витара 2006 (бензин) по пясък?
От скоро се сдобих с въпросния автомобил. Гуми - 225/70/R16, зимни
, 2.2атм.Като си понаместих кокалите по черните пътища
реших да я пробвам в дълбок, едър и много сух пясък (не знам дали мястото е от значение). Аз и още един пътник на предните седалки с общо тегло към 200кг. При движение с около 20км/ч затъваше и спря. След спиране и опит за потегляне, от 1-ва и от 2-ра затънах на място. Свалянето на пътника не помогна. Спрях овреме, преди да легна с дъното на пясъка. Задните гуми се бяха окопали повече от предните. До спускане на гуми и носене на вода от морето не се стигна, но се наложи да копая улеи за всяка гума и да подлагам стелките за да се измъкна (стана от първия път).
На това място съм минавал без проблеми с Mitsubishi L200 с 4 пътници (шофьора включително) и малко багаж.
Описаната случка ме кара да сериозно да преосмисля следващата си мечта - лодка с твърдо дъно и извънбордов двигател, която да пускам в морето направо с ремаркето на колата.
Във връзка с това: Може ли да се направи нещо за увеличаване на проходимостта, след което да не изпитвам стрес при вида на пясък - напр. по-широки гуми, леко спуснати, тракторки, нещо друго... или да почвам да пестя от закуски?
А може би има чалъм за потегляне от пясък?
П.С. Моля за извинение, ако съм дублирал стара тема (не можах да намеря такава), където въпросът е разискван.
Какво може да се направи за да се увеличи проходимостта на къса Гранд Витара 2006 (бензин) по пясък?
От скоро се сдобих с въпросния автомобил. Гуми - 225/70/R16, зимни

На това място съм минавал без проблеми с Mitsubishi L200 с 4 пътници (шофьора включително) и малко багаж.
Описаната случка ме кара да сериозно да преосмисля следващата си мечта - лодка с твърдо дъно и извънбордов двигател, която да пускам в морето направо с ремаркето на колата.
Във връзка с това: Може ли да се направи нещо за увеличаване на проходимостта, след което да не изпитвам стрес при вида на пясък - напр. по-широки гуми, леко спуснати, тракторки, нещо друго... или да почвам да пестя от закуски?

П.С. Моля за извинение, ако съм дублирал стара тема (не можах да намеря такава), където въпросът е разискван.
Коментар