Обява

Свий
Няма добавени обяви.

SUZUKI LIANA 4X4 проблем на сняг

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #31
    От: SUZUKI LIANA 4X4 проблем на сняг

    Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
    Адаш, да не си помислиш, че се заяждам, но ... не си прав. Карал съм достатъчно дълго кола и с виско и с парт-тайм, та затова съм го написал. Ако караш драг, на сух прав път... пък и да не е сух, достатъчно е да е прав и равен, ОК, на добре зацепено 4х4 се изстрелваш като тапа от шампанско. Обаче в масовия случай, наситлката не е особено равна, а при заснежени/заледени участъци, със сигурност не е равна. И тогава става веселото. Ако пък има и завой - еха, радост в къщи.
    За човек с нужните навици и рефлекси - нищо проблемно, разбира се, но ... като добавим към картинката, че човек не е тръгнал да състезание, а просто от точка А към точка Б, особено пък ако има останал някой друг навик от кола с едно предаване (а виското при нормални обстоятелства създава такова впечатление) ... сещаш се до къде сме със стабилността и управляемостта.
    Поздрави!
    Адаш,не си мисля че се заяждаш,надявам се и ти да не си помислиш същото.Карал съм доста марки с виско(Мицубиши ,Субару,Нисан,Хонда,Сузуки,ФВ. ЛР. и.т.н) при всякакви условия включително(сухо,мокро,сняг....) и на състезания.Няма такова нещо че виското(блокирало) може да влоши стабилноста.Всеки който твърди обратното говори наизуст,и не от собствен опит.На 90% от фрилендърите виското е блокирало,но не съм чул някои от собствениците им да се оплаква от нестабилност.Просто ако се кара така се прецакват лагерите на раздатката.Чак тогава повечето от тях(собствениците) разбират че са имали проблем с виското.Сутринта колегата(с Лианата) ми се обади и отидох при него.Беше свалил виското и сам беше разбрал(аз само му потвърдих) че виското не е блокирало и му няма нищо!!!Каретата на задния кардан му бяха "блокирали"(Движат се трудно и на пресекулки) и от там му идват вибрациите и шумовете.Накарах го да се разходим и да пробва колата без виско и заден кардан,и както очаквах въпросното "мърдане" на задницата пак си го имаше.Като гледам на око задните гуми имат доста голяма плюсова сходимост,демек задницата е събрана.А може и предницата да не е добре.Това ще каже немия(стенда).Това беше предположено от мен и някой други колеги ,а единственото за което беше прав ти е че от начина на каране също зависят много неща.А колегата до сега е карал ХРВ и очаква същото поведение на кола с виско.Е няма как.Така че кой прав кой крив....

    Коментар


    • #32
      От: SUZUKI LIANA 4X4 проблем на сняг

      Мммм... явно имаме различни виждания за понятието "стабилност"
      Ще се спирам обаче, че оспамихме темата на колегата.
      Радвам се, че е по-дребен проблема.
      Чисто любопитство: от какво са разчекванията? Слаба конструкция, прекален терор или калпави майстори?
      О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

      Коментар


      • #33
        От: SUZUKI LIANA 4X4 проблем на сняг

        Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
        Мммм... явно имаме различни виждания за понятието "стабилност"
        Ще се спирам обаче, че оспамихме темата на колегата.
        Радвам се, че е по-дребен проблема.
        Чисто любопитство: от какво са разчекванията? Слаба конструкция, прекален терор или калпави майстори?
        Не знам,конструкцията не ми изглежда по слаба от на доста коли на които наистина е слаба.Прекален терор също не ми се струва версия защото външно колата изглежда перфектно.Остана последното,да ама аз казах че ми изглежда ....... задницата.Да ама окото не е стенд ,и може да се окаже че не е това.Така че ще чакаме.Да не се окаже само че това е проблем на модела!?

        Коментар


        • #34
          От: SUZUKI LIANA 4X4 проблем на сняг

          Здравейте, виждам че темата е доста стара, но имам същия проблем с моята Лиана 1.6 4х4. Когато е на сух асфалт, се държи нормално и стабилно, но стъпи ли на мокро или заснежено и започва да мята задницата на ляво и дясно. Вие успяхте ли да решите този проблем ?

          Коментар


          • #35
            От: SUZUKI LIANA 4X4 проблем на сняг

            Здравейте,
            Реших да напиша как понякога и най-големите проблеми имат простички решения.
            Мисля, че купих Габровската Лиана с проблемите, които обсъдихте и затова ще напиша какво бе решението им.
            1. Неустойчива (на сняг) при скорост над 50km/h - колата беше качена на 15 цолови лети джанти (когато я купих), с доста широки по-широки зимни гуми, с грайфер, но много стар дот и много твърди в студено време (толкова широки гуми, че при скокче опираха и търкаха в калниците). Задно дясно беше поизтъркано от вътрешната страна почти незабележимо. Новите накладки бяха сложени така, че предно дясно задържаше/загрявашв и джантата и т.н.
            Решението с всякаква нестабилност (която бе наистина забележителна) реших по следния начин - сложих четири 14 цола метални нови джанти + 4 чисто нови зимни гуми с размер и ширина по каталога на колата. Пипнаха малко и накладлите. Реглаж на преден и заден мост. Резултатът - колата не мога да я отлепя или да усетя каквато и да е неустойчивост, доколкото не ме е страх да я настъпвам по хлъзгаво и сняг.
            2. В Миркат направиха преглед - безплатен - за да ми направят оферта за ремонт. Виското според тях е безупречно. Повдигнаха я колата във въздуха и напъване, въртене на рък, после първа втора и т.н газ. Виското казват е перфектно работещо.
            3. Шумът в скоростите - 3 лагера (един - някакъв основен и два други) имам само каталожни номера и цени. Отказах се от ремонта на скоростите заради цената и заради факта, че по магнитчето на пробката на специалното масло нямаше почти никакви сружки и т.н. - моят личен масйтор казва "колко по го бурчиш, толко по мирише" - пък и хъркането е рядко и не ме дразни.
            Майсторите от Миркат даже я караха и останаха доволни.
            Нищо не съм ремонтирал в оторизирания сервиз на Сузуки !!!
            Вярно е, че дадох повече пари за джанти, гуми и реглаж, отколкото за "виско рециклаж", но съм убеден, че описаният проблем в темата е решен простичко.
            Наистина признавам, че не разбирам нищо от коли (и смешни описания по-горе), за което моля да ме извините.
            Късмет на всички с Лиана 4х4 - здрава, надежна, практична кола.
            И накрая нещо, което ми споделиха (или ме хвърлиха в тиквите) неофициално в Миркат. През тези години, когато е произведена колата от Сузуки били сбъркали нещо геометрията за реглажа и в посллвдствие коригирали като разпространили нови % и градуси за този модел. Затова реглаж трябвало да се прави много внимателно, само с нови машини и от опитни майстори.
            Поздрави и Сузуквайте смело.

            Коментар


            • #36
              От: SUZUKI LIANA 4X4 проблем на сняг

              Колега,само две забележки. Как така и сложи по каталог 14-ки,като тя от завода излиза с 15-ки,и то на оригинални лети жанти? А за оторизирания Миркат-при 100% неработеща виско муфа,пак така дигаха и казаха перфектно била работела! Е и аз си намерих свои решения и така! Но за реглажа наистина има някаква особеност и си требе човек с опит да го прави,само с машини не става. А иначе е вярно-учудващо добре стои на всякакви лизгави повърхности,особено след избора на правилните гуми и едни двойно действащи Кайаби!
              Милионник да ти стане,аз на втория такъв минах половината!
              Иво (таксито) Андреев
              0988 91 80 50
              Каджива Елефант 750 Лъки Експлорър 89-та

              Коментар

              Активност за темата

              Свий

              В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

              Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

              Зареждам...
              X