От: SUZUKI LIANA 4X4 проблем на сняг
Адаш,не си мисля че се заяждаш,надявам се и ти да не си помислиш същото.Карал съм доста марки с виско(Мицубиши ,Субару,Нисан,Хонда,Сузуки,ФВ. ЛР. и.т.н) при всякакви условия включително(сухо,мокро,сняг....) и на състезания.Няма такова нещо че виското(блокирало) може да влоши стабилноста.Всеки който твърди обратното говори наизуст,и не от собствен опит.На 90% от фрилендърите виското е блокирало,но не съм чул някои от собствениците им да се оплаква от нестабилност.Просто ако се кара така се прецакват лагерите на раздатката.Чак тогава повечето от тях(собствениците) разбират че са имали проблем с виското.Сутринта колегата(с Лианата) ми се обади и отидох при него.Беше свалил виското и сам беше разбрал(аз само му потвърдих) че виското не е блокирало и му няма нищо!!!Каретата на задния кардан му бяха "блокирали"(Движат се трудно и на пресекулки) и от там му идват вибрациите и шумовете.Накарах го да се разходим и да пробва колата без виско и заден кардан,и както очаквах въпросното "мърдане" на задницата пак си го имаше.Като гледам на око задните гуми имат доста голяма плюсова сходимост,демек задницата е събрана.А може и предницата да не е добре.Това ще каже немия(стенда).Това беше предположено от мен и някой други колеги ,а единственото за което беше прав ти е че от начина на каране също зависят много неща.А колегата до сега е карал ХРВ и очаква същото поведение на кола с виско.Е няма как.Така че кой прав кой крив....
Първоначално публикуван от tef4o
Преглед на мнение

Коментар