Обява

Свий
Няма добавени обяви.

SUZUKI LIANA 4X4 проблем на сняг

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: SUZUKI LIANA 4X4 проблем на сняг

Ако виското е блокирало, колата трудно завива на сухо, а на хлъзгаво става неуправляема.
    Бих казал, че влизане с над 60 км/ч от сухо на хлъзгаво поначало си е интересно, особено, ако е в средата на завоя
    О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Абсолютно точно така се държи колата както казва колегата.На сухо при пълен волан даже и да не е на скорост,както си карам по-инерция като завия пълен и направо си спира.На сухо върви добре но от време на време имам едни вибрации в купето сякаш става някакво напрежение в кардана.А както си карам на сухо като вляза на хлъзгав терен и става интересно.......... Днес смених маслото на задния диф. как да я отблокирам тази виско муфа ако е затегнала? С каране с новото масло дали ще помогне? Или трябва разглобяване?Казаха ми че виско муфата е в задния диф. нали така? Имах три Хонди ХР-В и подобен проблем се оправяше само със смяна на масло от производителя-но там по скоро беше неприятен скърцащ потресаващ шум.А тук нещата са други. Някой ако знае да се продава такава на части да се обади.Искам да си купя кутия и заден диференциал ако не се оправят нещата.

Коментар

Първоначално публикуван от buleka Преглед на мнение
        Абсолютно точно така се държи колата както казва колегата.На сухо при пълен волан даже и да не е на скорост,както си карам по-инерция като завия пълен и направо си спира.На сухо върви добре но от време на време имам едни вибрации в купето сякаш става някакво напрежение в кардана.А както си карам на сухо като вляза на хлъзгав терен и става интересно.......... Днес смених маслото на задния диф. как да я отблокирам тази виско муфа ако е затегнала? С каране с новото масло дали ще помогне? Или трябва разглобяване?Казаха ми че виско муфата е в задния диф. нали така? Имах три Хонди ХР-В и подобен проблем се оправяше само със смяна на масло от производителя-но там по скоро беше неприятен скърцащ потресаващ шум.А тук нещата са други. Някой ако знае да се продава такава на части да се обади.Искам да си купя кутия и заден диференциал ако не се оправят нещата.
        Ако виското е спекло, няма как да го отблокираш. Не се намира в задния диф, а преди него. Както писах по-горе, не я карай така, защото ще я строшиш съвсем. Ново виско от Миркат върви барабар с карданите и е нещо около 3 бона, по спомен. Опитай да свалиш и рециклираш старото. Късмет!
        Животът е харизан кон според мен...

Теди

Коментар

Вземи вдигни колата от едната страна, подпри я ЗДРАВО и пробвай на ръка. Ако е затегнало виското, ще разбереш. Ако не е отишло, частите една спрямо друго се въртят. Много тегаво, но все пак се въртят.
          Ако виското е утекло, направо търси друго втора ръка. Като знам цените на Миркат...

На ЦРВто системата за 4х4 е на друг принцип. Може би Шатъла ти е бил с виско, ама няма гаранция, че и там са 3-4 различни модификации, всяка е различно - от твърдо включване (с бутон), през виско, та до ултраредките с истински междуосев диф.

П.П. Колегата е прав, виж къде е проблема и го оправи, иначе наистина може да дотрошиш колата за нула време.

Коментар

Значи преди 2 дни сменях накладки отпред.Вдигнах предно (ляво-дясно) колело и пробвах да превъртя........... успявам да превъртя колелото ама с доста усилие-но все пак се върти.Преди да ми сменят лагери на кутията се сещам че веднъж я бях вдигнал в гаража цялата от едната страна (предно ляво - задно ляво)и като завъртя предното с лекота се завърташе и задното в същата посока.Но след ремонта не съм си правил този експеримент.Утре ако имам време ще го направя и ще пиша.В двата случая колата си беше на свободна предавка. Относно виското къде точно се намира.В касетата на задния диференциал ли е или е "бумбалника" преди висящият лагер.Представлява една черупка(с размери по големи от на самия висящ лагер) и по скоро си мислех ,че това е втори висящ лагер?Пък и ако това е виското от къде му се налива маслото?

Коментар

На Балено 4х4 има един щифт на ск. кутия, от който се изолира раздатката и всичко назад при дефект на муфата. Разгледай внимателно, има шанс и при теб да е така.

Теди

Коментар

Някой има ли отзиви за отремонтирано - рециклирано виско? Дават 6 м . гаранция. Втора употреба няма намиране!

Коментар

Сигура ли е от виското?
                  проверявал ли си п оингилизките сайтове?

Коментар

Някой има ли отзиви за отремонтирано - рециклирано виско? Дават 6 м . гаранция. Втора употреба няма намиране!
                    От къде си? Я питай на 0892-757-619, в София е човека.

Теди

Коментар

От Габрово съм.Звънях на човека. Взема за ремонт на виското 250лв и дава 6м. гаранция. Не си падам много по поправките и предпочитам читава оригинална втора употреба но не мога да открия. Но като вариант съм в безизходица и може да се наложи да я пратя за ремонт. Намерих няколко Игниса 4х4 на части но не съм сигурен ,че ще ми пасне виското на 100%.От магазина ми казаха ,че били същите само една цифра в парт. номера давала разлика-ама като цяло нещо не им беше много вярна програмата и се сещате ако поръчам от някоя на части от Игнис и се окаже че не ми пасва - колко ще ми я приемат обратно и върнат парите съответно.(наскоро си купих комплект амбреаж от един Пловдивски джамбаз който се кълнеше че е чисто нов-пристигна и директно му го върнах защото беше скапан от каране,не ми върна парите ,а реши да ми даде друга "стока" от няма какво ми прати спирачни дискове отново НОВИ - сещате се колко струват куриерските услуги за подобни железа и в крайна сметка сложих си дискове насила за - 100лв с които карах 3 дни и изхвърлих защото се оказаха спукани и отидох в магазина и си вземах комплект чисто нови барабар с накладките за малко над 100-те лева които изхвърлих така да се каже) Но това бе извън темата . Ново виско няма да си купя защото не ми е по джоба така че минавам на вариант рециклиране или втора употреба.Някой ако има достъп до сервиз менуал да провери дали съвпадат и са взаимозаменяеми на Лиана 2005г. и Игнис 2004-2006г.

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                        Ако виското е блокирало, колата трудно завива на сухо, а на хлъзгаво става неуправляема.
                        Бих казал, че влизане с над 60 км/ч от сухо на хлъзгаво поначало си е интересно, особено, ако е в средата на завоя
                        Адаш , ти като включиш 4х4 с Витарата неуправляема ли става?Добре работещо виско на сухо превърта и изравнява оборотите а на хлъзгаво се държи точно както когато си включил 4х4 на Витарата(ниското сцепление на хлъзгав път не може да го превърти).След като на сухо при завой колата затяга,значи виското е блокирало,но от това колата не става по-нестабилна а обратно!!! Най вероятно колегата има и друг проблем!

Коментар

От Габрово съм.Звънях на човека. Взема за ремонт на виското 250лв и дава 6м. гаранция. Не си падам много по поправките и предпочитам читава оригинална втора употреба но не мога да открия. Но като вариант съм в безизходица и може да се наложи да я пратя за ремонт. Намерих няколко Игниса 4х4 на части но не съм сигурен ,че ще ми пасне виското на 100%.От магазина ми казаха ,че били същите само една цифра в парт. номера давала разлика-ама като цяло нещо не им беше много вярна програмата и се сещате ако поръчам от някоя на части от Игнис и се окаже че не ми пасва - колко ще ми я приемат обратно и върнат парите съответно.(наскоро си купих комплект амбреаж от един Пловдивски джамбаз който се кълнеше че е чисто нов-пристигна и директно му го върнах защото беше скапан от каране,не ми върна парите ,а реши да ми даде друга "стока" от няма какво ми прати спирачни дискове отново НОВИ - сещате се колко струват куриерските услуги за подобни железа и в крайна сметка сложих си дискове насила за - 100лв с които карах 3 дни и изхвърлих защото се оказаха спукани и отидох в магазина и си вземах комплект чисто нови барабар с накладките за малко над 100-те лева които изхвърлих така да се каже) Но това бе извън темата . Ново виско няма да си купя защото не ми е по джоба така че минавам на вариант рециклиране или втора употреба.Някой ако има достъп до сервиз менуал да провери дали съвпадат и са взаимозаменяеми на Лиана 2005г. и Игнис 2004-2006г.
                          Що не каза по-рано че си от Габрово?Обади ми се и ще ти видя колата,ако трябва и ще ти го ремонтирам виското(направил съм доста).0887364190.

Коментар

Мисля, че на Игнис, Лиана, Балено, Вагон са еднакви.Оригинална втора употреба ще бъде като твоята...Просто конструктивно са кекави, май повече и от фрилендъровите. Не случайно при СХ 4 вече слагат халдекс.

Теди

Коментар

Първоначално публикуван от stefan stoev Преглед на мнение
                              Адаш , ти като включиш 4х4 с Витарата неуправляема ли става?Добре работещо виско на сухо превърта и изравнява оборотите а на хлъзгаво се държи точно както когато си включил 4х4 на Витарата(ниското сцепление на хлъзгав път не може да го превърти).След като на сухо при завой колата затяга,значи виското е блокирало,но от това колата не става по-нестабилна а обратно!!! Най вероятно колегата има и друг проблем!
                              Адаш, да не си помислиш, че се заяждам, но ... не си прав. Карал съм достатъчно дълго кола и с виско и с парт-тайм, та затова съм го написал. Ако караш драг, на сух прав път... пък и да не е сух, достатъчно е да е прав и равен, ОК, на добре зацепено 4х4 се изстрелваш като тапа от шампанско. Обаче в масовия случай, наситлката не е особено равна, а при заснежени/заледени участъци, със сигурност не е равна. И тогава става веселото. Ако пък има и завой - еха, радост в къщи.
                              За човек с нужните навици и рефлекси - нищо проблемно, разбира се, но ... като добавим към картинката, че човек не е тръгнал да състезание, а просто от точка А към точка Б, особено пък ако има останал някой друг навик от кола с едно предаване (а виското при нормални обстоятелства създава такова впечатление) ... сещаш се до къде сме със стабилността и управляемостта.
                              Поздрави!

Коментар

М-да...с включен преден мост на парт-тайм на сухо, освен да се утрепеш или да строшиш джипа, друго не може да стане.

Теди

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X