Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Витара 2.0 16v/132к.с. (J20A) или 2.0 V6 /136к.с.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Витара 2.0 16v/132к.с. (J20A) или 2.0 V6 /136к.с.

И аз се сдобих онзи ден с Витара ДБ 2.0 V6 (136PS) J20A ,производство 1997г.утре ще ходя в кат за смяна на собственост!
    Днес я засякох разхода на газ ми даде 14/100 ,като 60% извънградско и 40% градско!Обикновена газова уредба! Не съм я зорил,като че ли малко повечко ми се вижда/
    Не знам дали е в нормите разхода,но мисля да и сменя въздушния филтър и да мина една газ профилактика.Мисля че имам и каталазитаор и мисля да го махна,вие какво ще кажете?
    Поздрави!
    OFF-Road Клуб " Mud Angels" Стара Загора

Коментар

V6-2.0 е Н20А. Как върви с обикновена газова? Приятел се занимава с газификация на коли и ме увери, че единственото разумно решение е ГИ. В същия сервиз са газифицирали две мои коли и нямам съмнения в компетентността и коректно отношение.
      Животът е харизан кон според мен...

Теди

Коментар

Разхода ти е добър ако си имал студени стартове , само градско съм стигал 18 л през зимата ,а с леки гуми (да не са регенерат и в рамките на разумните размери) 8,5 , 9 л на 100 км извън градско .С твоя мотор е нормално да гори около 10л на 100км

пп Да ти е честита новата придобивка и да те радва дълги години!
        Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

Първоначално публикуван от avzdrav Преглед на мнение
          V6-2.0 е Н20А. Как върви с обикновена газова? Приятел се занимава с газификация на коли и ме увери, че единственото разумно решение е ГИ. В същия сервиз са газифицирали две мои коли и нямам съмнения в компетентността и коректно отношение.
          Ми върви и с обикновена газова и без проблем. Аз даже съм с такава на Н25А . Твоя "приятел" с газовите за коя уредба ще ти вземе по скъпо ? От по скъпата уредба ще изкара и по-вече пари, а може ли да ти гарантира, че тя ще ти харчи по-малко . Имах и Н20 с ГИ за 1800 лв. и карам Н25 с обикновена за 600 лв. Познай коя ми гори по-вече .
          0886/706147 Тунинг на Vitara & Grand Vitara

Коментар

Първоначално публикуван от ivan popov Преглед на мнение
            Ми върви и с обикновена газова и без проблем. Аз даже съм с такава на Н25А . Твоя "приятел" с газовите за коя уредба ще ти вземе по скъпо ? От по скъпата уредба ще изкара и по-вече пари, а може ли да ти гарантира, че тя ще ти харчи по-малко . Имах и Н20 с ГИ за 1800 лв. и карам Н25 с обикновена за 600 лв. Познай коя ми гори по-вече .
            Не говоря за разход, а за евентуални проблеми с електрониката, дебитомера и прочие карантии... И на мен не ми се дават 1800 кинта, но предпочитам да карам спокойно. В интерес на истината Синхрото ми - 1.8 пълен инжекцион, вървеше перфектно с обикновена ГУ, гърмяло е 3-4 пъти...ама там само връщам пръстена на кихалката, и газ.
            Животът е харизан кон според мен...

Теди

Коментар

Първоначално публикуван от jimito Преглед на мнение
              Разхода ти е добър ако си имал студени стартове , само градско съм стигал 18 л през зимата ,а с леки гуми (да не са регенерат и в рамките на разумните размери) 8,5 , 9 л на 100 км извън градско .С твоя мотор е нормално да гори около 10л на 100км

пп Да ти е честита новата придобивка и да те радва дълги години!
              Благодаря ви
              А за катализатора проблем ли е да го махна ,имам в предвид ще даде ли отражение при работата на бензин на пълната инжекция?
              Понеже преди време когато махнах катализатора на моноинжекция на Сеат Толедо,се отпуши хайванчето и не само че даде по-малък разход на газ,а и ускорението се подобри.

Коментар

Първоначално публикуван от M.Mihnev Преглед на мнение
                Благодаря ви
                А за катализатора проблем ли е да го махна ,имам в предвид ще даде ли отражение при работата на бензин на пълната инжекция?
                Понеже преди време когато махнах катализатора на моноинжекция на Сеат Толедо,се отпуши хайванчето и не само че даде по-малък разход на газ,а и ускорението се подобри.
                Махай го без да се замисляш , ако искаш си сложи тръба вместо него , но моя съвет е да си сложиш резонатор на неговото място ,с цел по малък шум

Коментар

Първоначално публикуван от jimito Преглед на мнение
                  Махай го без да се замисляш , ако искаш си сложи тръба вместо него , но моя съвет е да си сложиш резонатор на неговото място ,с цел по малък шум
                  Ами аз преди време оставих самия избучен катализатор т.е. корпуса му ,той играеше тази роля ,леко "дзънкаше" но не е толкова дразнещо.С гърне опредлено ще е по-безшумно!
                  Така ще направя и сега,само утре да мина през КАТ и това ми е първата работа!
                  Лека вечер от мен,друже и благодаря за вниманието!

Коментар

Емо казвай как мина тест драйв-а че и аз съм влязал във филма със 6-таците ама препочитам 2,5 варианта...........
                    TG

Коментар

Първоначално публикуван от M.Mihnev Преглед на мнение
                      Ами аз преди време оставих самия избучен катализатор т.е. корпуса му ,той играеше тази роля ,леко "дзънкаше"

Точно за това "дзънкане" става въпрос , поне мен ме изнервяше .Лека

Коментар

Първоначално публикуван от gen4 Преглед на мнение
                        Емо казвай как мина тест драйв-а че и аз съм влязал във филма със 6-таците ама препочитам 2,5 варианта...........
                        Неможах да отида да я покарам,а момчето я продаде вече!
                        Возих се в една друга,която се продава за 6700лв .....мани бегай! Нещо май ДБ Витара не е моята концепция!Гъне се някакси....абе странна ми е и още не съм се навил напълно!
                        Тези,които вече са си купили такива Витари ....Нека споделят в тази тема цени на части и други впечатления и подробности,около тях!
                        Майка Япония.......Всичко друго е компромис!

Коментар

Привет и от мен за тези които не знаят - Витара дълга V6 12.1996 Клима и всичко друго за модела
                          1 - относно газовите уредби - това ми беше първата работа, даже още преди да съм я регистрирал, Обикновенна газова, монтира от мен и един приятел, работи си перфектно без никакви проблеми, в началото гръмна няколко пъти, но като и свикнах вече нямам проблеми, просто не трябва да и се дава рязко газ. В сми, ако тръгнеш да си ги редиш от първа, 2, 3-та и т.н. няма проблем, но ако караш на втора (примерно) без газ и дадеш рязко газ до дупка - гърми
                          Разход - стигала е и до 30/100 но при екстремни ситуации и разходки, иначе в града лятото 12-13, извън градско от 9 до 12, зависи от карането и къде зареждам, че ми дава големи разлики.
                          2 - относно стабилност: в никакъв случай не мога да кажа, че е нестабилна, както на магистрала при 160, така и при градско гонене с лек авт.
                          3 - имах проблеми със задния диф и раздатката, но те нямат нищо общо с базата и мотора (поне според мен) , а с лошата поддръжка на предишния собственик !
                          4 - незнам дали защото е от Швейцария, но може да се каже че няма никаква ръжда, днес след 3 зими експлоатация забелязах някакви точки от долната и вътрешната страна на рамата, но само точки, нищо фрапиращо.
                          5 - днес бях спрял до една къса база 1.6 и незнам дали е заради базата или мотора, но се загледах в предното окачване - нищо общо, на V6-цата изглежда много по масивно и здраво.
                          За съжаление не съм карал нито къса база, нито друг мотор, за да мога да правя сравнение, но определено съм доволен от тази. И от прочетеното до тук ме отказахте от моите планове да я продам, с цел да си взема КБ )))
                          п.с. Всичко горенаписано НЕ Е защото автора на темата знае, че я продавам (така или иначе наистина почти се отказах) Бях напълно откровен и ще се радвам ако мога да бъда полезен с нещо друго Успех !
                          Последно редактирано от wolf22; 05-03-12, 00:30. Причина: неграмотен съм :)

Коментар

Забравих да добавя
                            Не знам за вас, но аз данък не плащам, че не ми се дават по 140-150 лв на година ))

Коментар

Първоначално публикуван от wolf22 Преглед на мнение
                              Не знам за вас, но аз данък не плащам, че не ми се дават по 140-150 лв на година ))
                              Това с данъка при шестака си е сериозна сума,ама кеф цена няма!
                              Майка Япония.......Всичко друго е компромис!

Коментар

Имал съм доста Витари в последно време.Х-90 1.6-Чудна машинка,но с 31-ци душа няма на баири горката.И нейните предавателни смених с 5:125:1.Имаше подобрение,но имаше още много какво да се желае.Имах Гранд Витара ДБ 2001 J20А.Е по-гадна като возия и динамика джипка не бях карал!Сега съм с ДБ Н20А-98г. Смених предавателните числа с 5:125:1.Сложих обикновенна газова.Много съм доволен!Градско ми гори 15-16/100,като не е скопена.На дълго около 13/100.След лифта(5-6см) противно на очакванията стана по-стабилна,но и разхода се качи с 1/100(Нормално).С гуми А/Т 235/70/16 и гореспоменатите промени си имам универсална(шосе/гора) джипка.Много добра динамика,мощност,поведение,комфорт(изненадващо за Витара по принцип)Изпълнението е "лукс" и се наслаждавам на всички екстри(щибедах,клима,ел.стъкла,огледала...)Има го съвсем лекото типично за витарите люлеене,но при положение,че съм с оригиналните джанти(ЕТ+30,32)Замислил съм да дойде до ЕТ 0.Тогава нещата ще си дойдат съвсем на мястото.А сега да споделя впечатление от онзи ден с Гранд Витара Н25А.Джанти ЕТ-25,с гуми 30х9,5х16.Та впечатленията са ми следните: ИСКАМ Н25А!

П.П.Данъка на Н20А '98г. в София е 226,50лв На J20A '01г. за миналата година беше 258лв.На Х-90,'97г. беше 42лв.
                                Последно редактирано от goshko-loshko; 06-03-12, 07:47.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X