Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нещо ми стана на блокажа

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Нещо ми стана на блокажа

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
    Пък и машината става 2 пъти по-мощна.
    Да за това се сетих сам че на бавни ще съм бавен ама по мощен

Коментар

Проходимостта е много относително понятие и не се изчерпва само с наличието на един, два или три блокажа! Основно тя се определя от задкормилното устройство и степента на прежалване на возилото...

Коментар

Не се шашкай колега и не мрази Самурая, все пак имаш един блокаш в раздатката, ако можем така да го наречем!

Коментар

Някои витари имат LSD в задния мост. Т.е. нещо като блокаж, ама не съвсем. Сега няма да ти бяснявам какво е, верно има много изписано по въпроса за тези диференциали.
          А може и конкретната витара да е била със заварЕн заден диференциал, това вече е истински блокаж, само дето не може да се изключи вече никога. И моята барака е така.

А относно това, че за три години всички са вярвали, че имаш блокажи и на двата моста-или хората са били по-малко в час и от теб, или са си мислели,че на самурая са слагани допълнително такива. Има ги да се продават...
          Има ли желание-има и начин!

Коментар

Аз някои неща пообяснявах на лични, ама от къде да знам, че бъркаш блокажа с бавните. Знам, че на Самураите има в доста от тях блокаж на задния диференциал, та съм приел че и твоя има, щом питаш за него.
            За бавните също обяснявах надълго и нашироко на лични...Ама не си пазя копия... Явно обясненията ми не струват, щом и до сега питаш за такива неща.
            Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
              Не излиза.

Кажи от къде си, да измислиш ено шише ром и да ти обясним кое как, като освен теория ще има и практика.
              От Търново съм,далече си...
              Пък и аз не го ползвам за офроуд просто ми стана интресно и рекох да се информирам малко.
              Стана ми интересна моята собствена невежест. и на околните около мен
              И пак не ми е ясно с какво е по проходим от витарата(примерно щото тя има самоблокиращ диф) мойто е най обикновено 4х4 джипче пък го изкарват невероятен офроуд изруд

Коментар

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
                Аз някои неща пообяснявах на лични, ама от къде да знам, че бъркаш блокажа с бавните. Знам, че на Самураите има в доста от тях блокаж на задния диференциал, та съм приел че и твоя има, щом питаш за него.
                За бавните също обяснявах надълго и нашироко на лични...Ама не си пазя копия... Явно обясненията ми не струват, щом и до сега питаш за такива неща.
                За бавните схванах идеята....пък и тя темата тръгна от едно че хвана и друго аз обесненията ти ги разбрах за бавните ама съм мислел че като вкарам бавни включвам и блокаж.
                Ама нали е за това форума да се учим един от друг какво от туй че питам за неща които са ви ясни няма да обръщате внимание на това че го имам от 3 годи все едно сега съм го купил

Коментар

Ивко, не го обърквай допълнително бе. И без това в главата му сега е каша, с този "блокаж в раздатката" съвсем ще му се обърка.

Колега, в раздатката нашите нашини нямат блокаж, такъв имат джиповете които имат диференциал в раздатката. Ние нямаме диференциал, съответно няма и блокаж към него.

Имат го едни други джипове, ама изясни си първо схемата на задвижване на твоя самурай,(води се парт-тайм задвижване), после прочети за фул тайм. Те са с диференциал в раздатката, и за тях е нъжни да имат и блокаж към него.

Само не се ошашвявяй от толкова информация, по принцип е просто, но трябва да го разбереш сам. Иначе е малко по-трудно.

Коментар

Ей, пак останахме бе ром бе да му се не знае.

А самурая е по-проходим щото примерно има цял мост

ПП Като не караш офроуд не включвай много много предното щото ще потрошиш колата. Иначе казано - предно (бързи или бавни) само на черен път или заснежен обилно. На лед е се 200 кво ще включиш
                    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от cerebral Преглед на мнение
                      От Търново съм,далече си...
                      Пък и аз не го ползвам за офроуд просто ми стана интресно и рекох да се информирам малко.
                      И пак не ми е ясно с какво е по проходим от витарата(примерно щото тя има самоблокиращ диф) мойто е най обикновено 4х4 джипче пък го изкарват невероятен офроуд изруд
                      Не бих казал че в заводски вид е по проходим от Витарата,може би по здрав като окачване,но за проходимост едва ли....,малцина са Витарите с заден ЛСД диф,но тези които го имат едва ли му се радват на 100%,понеже живота на този "блокаж" с ограничено приплъзване,е сравнително кратък и работи само с правилното масло,но това е друга тема,радвай му се и го ръчкай Самурая по често да се опознаете,че сте още като далечни роднини.Успех.
                      LZ1BEL "Mud Angels" Stara Zagora
                      Warning: any change to the factory design of your vehicle has potential dangers which could result in injury or death.

Коментар

.
                        И
                        Повечето коли се произвеждат в различни модификации. Кеф ти клима, кеф ти АБС, кеф ти кожа, кеф ти 4х4, кеф ти блок, че и два. У хамериката, почти няма джипоподобно с 4х4.
                        Конкретиката всеки си я знае, а ако не знае гледа, снима и пита.

Коментар

Самурая е с цял мост отпред. Само това да е-вече стига. Истинските джипове са с цели мостове. Дават по-добър ход, и може би повече здравина.
                          Друго-по лек е. Което си е предимство. Всъщност е едно от основните предимства на самурая.
                          Лошото на самурая е това, че няма двигател. Е, има де, ама е слаб за да носи големи гуми. Което пък е много важно за проходимостта.
                          Мога да ти пусна две клипчета как аз с витарата минавам с лекота там където самурая не можа-заради по-големите гуми. Е, и грайфера де, ама и с еднакъв грайфер да бяхме-пак щях да мина заради по-големите гуми.
                          Друга характерна черта на самурая е това, че е доста по-тесен от другите джипове. Това е нож с две остриета-ако се кара в дълбоки коловози самурая влиза с левите или с десните гуми в коловоза, а другите си вървят отгоре. Нещо на което не са способни големите машини. Те просто си влизат с четирите колела в коловозите.
                          Но пък на страничен наклон тесните мостове са сериозен недостатък-джипа се преобръща много по-лесно...

Така, че имаш добра машинка, и само от теб зависи дали ще може да преодолява препятствията по пътя си.

Коментар

Доста изчерпателни отговори мерси че ми отделихте време да се занимавате с тъпи въпроси ама...
                            п.п. ще трябва и вие да благодарите че ви разведрих вечерта
                            още един п.п. мое мнение за самурая е че е грешка както в автомобило строенето така и че го купих никакъв комфорт,малка,друса,не върви досега се отешавах че има блокажи поне тя и туй няма.А ако знаете къде съм се навирал с едничката идея аз имам блокажи ако стане нещо ще натисна вълшебния лост и ще изляза как не съм останал някъде по пътищата незнам.
                            Последно редактирано от cerebral; 03-01-12, 19:18.

Коментар

Първоначално публикуван от belata Преглед на мнение
                              Колега,по принцип само Самурай 1.0,по старата модификация имат блокаж чиято муфа се управлява с жило,ако твоя е нещо по различно навярно нямаш фабричен заден блокаж,чрез лостовете управляваш единстено раздатъчната си кутия,благодарение на която разполагаш на двойното предаване с бързи скорости 4H и бавни скорости 4L.
                              Не е вярно че само 1.0 има блокаж ,1,3 също имат но само на японските мостове ( моите старите мостове имат блокаж на задния )
                              на снимката се вижда къде е лоста за включване точно до ръчната
                              Прикачени файлове
                              Последно редактирано от New hope; 03-01-12, 19:36.
                              Toyota Land Cruiser RJ77 , Nissan Patrol TD42, Suzuki Samurai ,Yamaha WR 450F
                              New hope garage о886/44-36-5о , о898/48-11-46

Коментар

Доста изчерпателни отговори мерси че ми отделихте време да се занимавате с тъпи въпроси ама...
                                п.п. ще трябва и вие да благодарите че ви разведрих вечерта
                                още един п.п. мое мнение за самурая е че е грешка както в автомобило строенето така и че го купих никакъв комфорт,малка,друса,не върви досега се отешавах че има блокажи поне тя и туй няма.А ако знаете къде съм се навирал с едничката идея аз имам блокажи ако стане нещо ще натисна вълшебния лост и ще изляза как не съм останал някъде по пътищата незнам.
                                Лошо за Самика да не чувам!
                                Машинката си е много добра. Преди време, когато се мотаех повече по горите, имахме няколко такива служебни и съм ги запомнил само с добро. Включително и с възможността да се набутат там, където добре подготвена ТЛК70 не може, просто защото не се събира геометрично. Това, че я ползуваш предимно за шосеен автомобил, вече си е твоя грешка.
                                Блокажите не ги жали чак толкова, ако не си търсиш зорлем белята, една лопата и що-годе читави гуми, вършат добра работа. Колицата е достатъчно къса и лека, за да се оправя поносимо добре и без блокаж. Останалото е добро познаване на възможностите, Търтьо не случайно на 2 пъти споменава и практическите демонстрации.
                                О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X