Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нещо ми стана на блокажа

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Нещо ми стана на блокажа

Здравейте, за много години на всички....
    Та по проблема имам един самурай от 86-та година из онез дни се лигавих по снега с него докато не закъсах пускам блокажа няма никой... буксуват си по диагонал като на 4х4.Нали съм с 100% блокаж отзад трябва да въртят и 2-те гуми едно времено отзад...И друг път ми се е налагало да ползвам блокаж и е действал или по точно казано закъсвал съм на 4х4 включвам блокаж и излизам от което съдя че действа (но не съм го видял с очите си че се въртят и 2-те гуми едновремено отзад за разлика от оня ден погледнах и видях че се върти едната гума само) какво може да е станало...?

От: Нещо ми стана на блокажа

Ами ако не е имало подозрителни щумове, вероятно просто не се е включил. А защо - не знам. Трябва си залягане.

Коментар

Признавам, че не познавам тая колица, но определено имам уважение към нея, съдейки по това какво съм видял да върши същата на мой приятел. Той обаче монтира ARB блокажи отпред и отзад наред с още доста подобрения. Та въпроса е фабрично ли има версия със 100% блокаж отзад или е монтиран допълнително? И ако има фабрично какъв е начина на задействане и голяма рядкост ли са такива модификации.
      My Jeep is not a SUV. Your SUV is not a Jeep.

Коментар

С жило е блокажа, не са рядкост, но предимно на 1.0 ги има.
        За да не включи или е клеясало или скъсано жилото - поне аз това бих проверил първо
        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Моя като е 1.3 възможно ли е да няма блокаж отзад...какво включвам тогава като ръчкам там лоста?

Коментар

Кой лост?
            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
              Кой лост?
              Предполагам се бъзикаш...
              Лоста дето включва 4х4 и блокажа... надясно и напред 1-во неутрална влиза след това блокаж...нали (нямам на лоста картинки ама го карам 3 години трябва да е така)

Коментар

Първоначално публикуван от cerebral Преглед на мнение
                Предполагам се бъзикаш...
                Лоста дето включва 4х4 и блокажа... надясно и напред 1-во неутрална влиза след това блокаж...нали (нямам на лоста картинки ама го карам 3 години трябва да е така)
                М не се бъзикам.
                Там са ти бавните.

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                  М не се бъзикам.
                  Там са ти бавните.
                  Тоест, всичко е наред, просто нямаш блокаж по принцип. Ако има, не се включва от там.
                  О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Аз продължавам да си питам Ако има фабричен блокаж как се управлява той? С друг лост ли, с педал ли, с копче ли или е скрит под седалката Логично е да няма нищо общо с лоста на раздатката.

едит/

той колегата косвено е отговорил преди мен. писали сме заедно.
                    My Jeep is not a SUV. Your SUV is not a Jeep.

Коментар

Тук ме омотахте здраво... как нямам блокаж какви бавни включвам като ги включа тези бавни какво става?
                      Обеснете ми като на малко тъпо дете

Коментар

Ами снимай ги тези лостове. Така си чешем КБтата.

Коментар

Колега, изумен съм как от три години имаш самурай(един изключително прост като устройство джип) и досега не си му разбрал кое за какво е.

Малко обяснение: Когато лоста на раздатката е на положение 2H си караш само на задния мост. При поставяне на лоста на 4Н се включва и предния мост. За да ти върши работа обаче трябва хъбовете да са включени... След като поставиш лоста на 4L все така продължават да са включени и двата моста, но вече си преминал на бавни предавки.
                          Никакви блокажи не се включват през лоста на раздатката.
                          На самураите блокажа на задния мост(ако го имат) се задейства посредством една ръкохватка с форма на "Т" която се намира между двете седалки. Май се завърташе за да се задейства, но не съм сигурен, нека самураяджиите да се изкажат. Оттам посредством жило се задейства самия блокаж.

А бе ти залягал ли си под самурая да видиш какво има отдолу?
                          Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от cerebral Преглед на мнение
                            Тук ме омотахте здраво... как нямам блокаж какви бавни включвам като ги включа тези бавни какво става?
                            Обеснете ми като на малко тъпо дете
                            Колега,по принцип само Самурай 1.0,по старата модификация имат блокаж чиято муфа се управлява с жило,ако твоя е нещо по различно навярно нямаш фабричен заден блокаж,чрез лостовете управляваш единстено раздатъчната си кутия,благодарение на която разполагаш на двойното предаване с бързи скорости 4H и бавни скорости 4L.
                            LZ1BEL "Mud Angels" Stara Zagora
                            Warning: any change to the factory design of your vehicle has potential dangers which could result in injury or death.

Коментар

Ето снимка ама какво ще помогне
                              http://alfa.kachi-snimka.info/viewer...325605719d.jpg
                              SJ 413 santana е модела

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X