Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Парно на витара

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Парно на витара

изпарителя се монтира на изхода на парното, като топлата влиза задължително отдоло на изпарителя, студената излиза отгоре( за да излиза с водата и въздуха). тройници слагат повечето газаджий, за да няма проблем ако замръзне изпаритела(ако е монтиран без тройник само на единия маркуч и замръзне, спира циркулацията на охл течност, и лесно става прегряване на мотора. с тройници и да замръзне изпарителя, то той се явява байпас и водата си циркулира само през парното). но ако си с тройници, и имаш и леко запушване в радиаторчето на парното, то и съпротивлението, което трябва да преодолее водата става по-голямо и тогава почва да върти само през изпарителя и парното бяга.

Коментар

Първоначално публикуван от Валенти Преглед на мнение
      Привет Кольо.Виж сега,линк точно не мога да дам,чел съм някъде някога,но това което пиша е от опит още от далечната1988год.Тогава имах Волга2410-междинка и бях един от първите в Дупница и региона монтирали АГУ.По това време монтираха само в София ,а газ станции имаше в Бл.град и Перник/за региона/.Та доста ядове и перипетии докато я натамана.Наложи се да я пренареждам сам и стана ОК.За да има пълно достигане на газообразно състояние на газта, да не се заскрежават маркучета и изп. връзване на изпарителя последователно след големия кръг,желателно след парното без тройник,нивото на изпарителя -на нивото на гърловината на рад-ра,може и малко по-високо за да няма възможност да се получава въздушен джоб.Така я направих и на СитроенаЗХ 1.4моно през 2004г. и досега нямат проблем.Помогнал съм и на други колеги и те не са се оплакали.Таке че изборът е индивидуален.Надявам се да съм бил полезен.
      0898705799-Валентин-Дупница
      Точно обратното.Изпарителя се монтира възможно най- ниско защото въздуха се стреми да излезе нагоре и така никого не остава в него.Ако се монтира над нивото на капачката трябва да се обезвъздуши,допълнително и ако редовно се следи нивото на антифриза няма да има проблем.Другото важно е да се спази посоката на 'водата', но това го е казал колегата Свищовски.При колите с кранче за парното не може да се върже изпарителя без тройници, защото ако спреш парното и ......

Коментар

ако е с кранче само тройници(щуцера към изпарителя да е с по-малък диаметър от тези към парното),

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X