Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Парно на витара

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Парно на витара

Позицията на стрелката ти е правилна! ...Там й е мястото!
    Термостатите са различни и няма да стане....пробвано е! ...Но има колеги,които твърдят,че става,такаче свали го и отиди със стария в магазина!
    Внимавай с термостатите....много ментета има и повечето си седят в отворено положение(което пак е добре де! )!
    Миналата година смених 4-ри термостата и чак четвъртия заработи правилно!
    Последно редактирано от CrAzY_eMo; 28-10-11, 10:56.
    Майка Япония.......Всичко друго е компромис!

Коментар

не знам кого да слушам вече.ето мнение на друг колега:
      http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=105155

Коментар

За това ти казвам,да ходиш в магазина с термостата в ръка!
        Когато поискаш 88градусов ти дават в неправилният размер,който не става за твоята джипка!...Виж,ако отидеш с твоя и ти извадят същия като твоя,но на 88гр. ,си го вземи! ...просто,ти казвам,че аз когато си търсех 88гр, навсякъде бяха по-големи от моя и всеки казваше,че 88гр е за вентилираният мотор G16B и за нашите G16A има само на 82гр. ....нищо не ти пречи да провериш,може пък да намериш и да се окаже,че аз не съм търсил на правилните места! ...Успех

Коментар

Много пъти вече я качвам тази снимка, ама какво да правиш различни теми еднакви въпроси.
          Някой ще черпи бира
          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2833901a.jpg
Прегледи:1
Размер:31.7 КБ
ID:5314968

Коментар

ето снимките от показанията на термометара както бях обещал
            http://www.picvalley.net/v.php?p=u/1...0hfmFBE06J.JPG
            това е в началото от пътя който е около 12км извън градско
            http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2...OAB5b93hen.JPG
            тук вече парното почва да се усеща
            http://www.picvalley.net/v.php?p=u/1...3rWqLqpIjd.JPG
            тук вече двигателя е почти загрял
            http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2...5r3fwwtaYB.JPG
            и това е напълно загрял
            http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2...2LelartSGw.JPG
            http://www.picvalley.net/v.php?p=u/1...b499UivGtE.JPG
            и парно почти няма,духа съвсем леко топло,и като резултат силно увеличения разход се потвърди след няколко километра.сипах за 20лв газ-15л с които изминах 74 мили-119км,което прави 12,6/100.
            а сега кажете каквода правя че аз съм за сега в патова ситуация

Коментар

Мен,ако ме питаш.....Това е нормалното загряване на тази кола! ...И моята е с това табло и е по същият начин като загряване!
              ....Аз бих разкачил маркучите на парното и бих го промил с водоструйката обилно!
              Поне според мен,не си за термостат!...Вдигането на разхода ти се дължи или на застудяването или на лоша центровка!

Коментар

Колега един въпрос :Като загрее колата като на последната снимка остави я на обороти и виж как ''духа'' и после я задръж на 3800/4000 оборота за около 1мин. и ми кажи дали се повишава топлината на парното
                Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

Проблема ти е в радиаторчето на парното.Най-вероятно е позадръстено.
                  За да се увериш напълно в това при напълно загрял мотор пипни входния маркуч към парното-/радиаторчето/.
                  Веднага след това пипни изходния.
                  Ако входния е горещ,а изходния леко топъл или нацяло хладен 100% ти е запушено радиаторчето.
                  При изправно радиаторче и двата маркуча трябва да са почти еднакво нагорещени и да не може да се задържи ръка върху тях повече от 1-2 секунди .
                  Така,като гледам по снимките работната ти температура е нормална и достигането и е сравнително бързо тъй,че едва ли проблема ще е от термостата.
                  Виж си и разните клапи там,да не ти правят и те беля.

Коментар

днес стана ясна работата,понеже имах теч във връзките към радиаторчето на парното сложих едни яки скоби и то по две,и топлия накрайник направо се е сплескал и е намалил дебита на около 30% пропоскливост.отстраних проблема,освен това промених последователността.като първо водата от двигатела отива в парното,после отива в изпаритела и чак тогава се връща в двигатела.преди това обаче промих радиаторчето с маркуча от чеемата,като го закачих за студения извод на радиаторчето и пуснах докрай водата.не можах да видя дали е излязла мръсотия понеже бях сам и докато отида при инсталацията нищо не можах да разбера.след това сглобка и пълнене и вече май парното ще го бъде.потърсих и термостат на 88 градуса за моята сантана ама уви,само на 82 иси слижих стария.
                    ами сега ще направя малко тестове и пак ще пиша ама дано да е всичко наред!!!

Коментар

а за разхода забравих да кажа.като вдигнах капака да правя ремонта чух съскаве като спукана гума.веднага разредено веро като газаджийте и пръскам на поразия и нищо не откривам.най случаино пипнах с пръст под филтърчето преди изпарителя и съскането се увеличи и тогава разбрах че наща си ръсела газ без да се возя.естествено проблема беше отстранен веднага,поне в тия работи не се давам.май ще изляза голям карък.за тръгвам а на друго се натъквам.
                      та така,благодаря за помоща на всучки които ми отправиха съвети,не нзам как щях да се оправя сам

Коментар

Е честито парно,колега!
                        Казах ти аз за термостатите,ама ти не ми вярваш! (това е майтап)
                        ....Вързал си го по най-правилният начин,аз остах с впечатление,че точно така е било вързано пързано първоначално...и затова ти казах да го направиш пак така!
                        ...Важното е,че ти е топло и си доволен! ....пък кога ще черпиш,ще видим!

Коментар

за почерпката няна грижи,това лято се позаиграх с джанките и излезе долу-горе,а винце заредих около 150л,така че това изобщо ме е проблем ако някой се вдяне в шопско,или около елин пелин

Коментар

Първоначално публикуван от themechanic Преглед на мнение
                            за почерпката няна грижи,това лято се позаиграх с джанките и излезе долу-горе,а винце заредих около 150л,така че това изобщо ме е проблем ако някой се вдяне в шопско,или около елин пелин
                            А така! ...Жив и Здрав да си! ....Ще дойдеш на някоя сБирка и ще ги дегостираме!

Коментар

няма проблем,само ми звъннете
                              0885413793

Коментар

Първоначално публикуван от themechanic Преглед на мнение
                                няма проблем,само ми звъннете
                                0885413793
                                Най-близката е "Ст.Загора и приятели" последната седмица на януари.
                                не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X