Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Спукан блок на Витара 1.6

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Спукан блок на Витара 1.6

Досега все за глави бях слушал и чел, но ето че можело и блок да се пукне. Явно съм урочасан, щом за един месец пукам втори/първия е на лодката/
    Гледам го и се чудя какъв зор е видял толкова, че да се цепне по този начин.
    Явно нещо японеца е сбъркал консистенцията на материала. Някой друг да се е сблъсквал с такъв проблем?Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMAG0086.jpg
Прегледи:1
Размер:114.7 КБ
ID:5944646

От: Спукан блок на Витара 1.6

Тормоза е бил системен за това. Японеца не го е предвидил, че ще попада в Български ръце.
    Преди 6 години на една 1.6 16v блока се сцепи от двете страни. Но тогава беше 3 дена ръчка (лов) и по магистралата 140-150 и накрая пое към отвъдното.
    Техниката в ръцете на дивака е парче желязо.
    Dacia Duster 4WD

Коментар

Вече съм го виждал на витара този начин на пукане, ако искаш ще ти подаря моят старият блок, но имай предвид че е спукан между 1 и 2 цилиндър открай до край(не ми е правил проблем), но ще искам твоят измит и лъснат, да си го направя на масичка за хола

Коментар

Баща ми щяха да го ''оженят'' за една такава Витара.Аз видях теча и фисурата и я върнахме.После разбрах че го ''заварили'' с течен метал и някой друг изгорял.Явно е детска болест Витарите...също като гарнитурите на Ферозите.То икономии и минимизации,ама чак толкоз нельзя.
        МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Сблъсквал съм се минимум 6 пъти с това нещо,да чукна на дърво не и на мойта витара.Спукванията бяха и вертикално и хоризонтално,един приятел съсипа един блок със опити за заварка и мазне с течен метал,но без резултат.Вториявт му блок също беше спукан,закара го в Челопеч при майстора,който се занима само с заварки,шлаифове на глави и блокове.Вече над 2 години го кара без проблеми,спукването беше вертикално.Също така съм се сблъсквал и с пропаднала риза на витара 1.6 16в в резутат на прегряване.
          Suzuki Vitara 1.6 8v Limited Slip Diff, BFGoodrich T/AKM2 215x75x15

Коментар

Заваряй без да се замисляш, само гледай заварчика да е добър , трябва да издълбае пукнатината почти до нула и ширина около 6,8мм и да го изгради наново . Ако ти го завари повърхностно няма да държи дълго
            Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

И при мен беше нещо подобно, но малко по-вече. Стигна до маслената магистрала, почна да прави конденз в маслото, после маслото взе да става на боза и при опита за заварка с аргон съвсем се смота работата. Ако още нямаш проблеми с маслото или водата заварявай навреме, че следваща стъпка е смяна на блок или двигател.

Коментар

Първоначално публикуван от trent Преглед на мнение
                ако искаш ще ти подаря моят старият блок, но имай предвид че е спукан между 1 и 2 цилиндър открай до край(не ми е правил проблем), но ще искам твоят измит и лъснат, да си го направя на масичка за хола
                Ще ти го дам, обаче ще трябва да поизчакаш малко около 5 до 10години, пък твоя си го дръж, гаража ми е пълен с боклуци.

Явно японеца е напривил големи икономии, щом е толкова често срещан проблем. Мислех че само от главите страдат и то при прегряване.
                След като се поразходих из нета, срещнах доста решения за такъв тип цепнатини. Ще ги подредя по цена.
                1. Разни бозички добавяни във водата, вършат работа и запушват докато се продаде - не е за мен, дори трябва да е подсъдно според мен, ако не предупредиш следващия собственик.
                2. Течен метал/бизон, локтайт/ , ставало, но трябвало да се чисти яко и каналче да се направи. Може да се пробва не е голяма загуба, но и цепнатината трябва да е малка. Според мен по този начин не се спира разширяването на отвора. Проблема е, ако след това се реши да се заварява/пробвано/
                3. Заварка, трябва добър заварчик-задължително. А колко време ще изкара, не е ясно.
                4. Блок втора употреба, голяма хамалогия и пак не е сигурен крайният резултат, дори и след сканиране и мерене.
                5. Двигател втора употреба, май е по добре от т.4, ако не е омагьосан от предишния собственик.
                6. Нов блок - трябва да ме клъвнал щърк
                7. Нов двигател - дай боже всеки му. Ама ще трябва да се разработва, абе пак хамалогия
                Варианти бол.
                И пак да спомена японеца с добро, как може една пробка на блока да не сложи, бива икономии, ама това граничи с простотия. Как източвате водата от блока?

Коментар

Пъкнахме блок на Фероза преди няколко години. Тук в България не намерихме никой , който да продаде блок с документи за да пререгистрираме колата. В резултат - покупка на цял двигател от Германия с документи и пререгистрация.
                  Оператор на италиански реактивен жребец

Коментар

Лъчко пропуснал си последната точка в списъка а по точно :
                    8 . замяна на витарата с джип
                    2012 GL350 Bluetec & 2012 Audi A6 Quattro 3.0T & 2013 Audi S6 Quattro 4.0 Biturbo
                    ex-Toyota Land Cruiser FZJ-80 Triple Locked 4.5EFI 1FZ-FE petrol/lpg

Коментар

Има много теми за присаждане на двигател от други модели на Сузуки. Мислил ли си по въпроса?

Коментар

Първоначално публикуван от 75 turbodelta Преглед на мнение
                        Лъчко пропуснал си последната точка в списъка а по точно :
                        8 . замяна на витарата с джип
                        Тук говорим за високо проходими машини, пък ти за американската мечта. Ако говориш за нарицателното, ще видим на 12-13 ноември тази година. В гората на неподготвен терен също, както и на пясъка.
                        За издръжливостта мога и да се съглася, но пак с много условности.

lucene, болна тема, но като знам че трябва да се занимавам и с кат и с технотест, бързо се разубеждавам. Преди да сложа газовата, си мислех за едно дизелче, но като теглиш калема, по добре да сменям автомобила.

Jr., това не го знаех, ще го имам предвид, ако се наложи.
                        Последно редактирано от Лъчезар; 28-10-11, 09:13.

Коментар

Към момента проблема е решен, надявам се да не ми се налага повече такива процедури.
                          Основния проблем се оказа източването на водата от блока. Ама в крайна сметка му играх една бургия 3мм в края на цепнатината и донякъде се реши проблема. След това със спринцовки доколкото е възможно, с повдигане, сешоари се поизпарих, но въпреки това създаваше проблеми. Заварчика смятам се справи перфектно, но за всеки случай отгоре му лепнаха една шпакла течен метал.
                          В крайна сметка не бързайте да си отписвате блоковете.
                          На лодката ми беше спукан на половина и въпреки това, след ремонта си работи перфектно.
                          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMAG0092.jpg
Прегледи:1
Размер:106.3 КБ
ID:5315377

Коментар

Ако се позагледате в историята на G серията на Сузуки, ще видите, че тоя двигател въобще не е бил предвиждан за такава кубатура. Множко разстъргване му се е насъбрало. Плюс (най-често) як тормоз на запушен радиатор, плюс 20-тина годинки и те ти ядове
                            О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                              Ако се позагледате в историята на G серията на Сузуки, ще видите, че тоя двигател въобще не е бил предвиждан за такава кубатура. Множко разстъргване му се е насъбрало. Плюс (най-често) як тормоз на запушен радиатор, плюс 20-тина годинки и те ти ядове
                              +1.Те Корозите ,пардон Гарнитурозите да не са по различна мода.
                              МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X