Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпроси относно витара

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Въпроси относно витара

Първоначално публикуван от Петков(Sidekick) Преглед на мнение
    Трети вариаnт: какво ще стане ако им набухам на всички минерално 80W90 ?
    На моята "бегачка" всичките кутии и мостове са с такова. Що бой яде по състезанията-само тя си знае, и откъм мазане и превключване на скорости нямам никакви оплаквания.
    Сега ще ме награбят, че не може тъй, ама нито на мен, нито на витарата ни пука.

Все пак това е лично мнение, не го приемай като меродавно.
    Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
      Сега ще ме награбят, че не може тъй, ама нито на мен, нито на витарата ни пука.
      То така мисля,че е най-добре Винаги на една машина колкото повече съм я глезил и съм я пазил толкова по-голяма пръчка съм поемал!Ще помисля още няколко дни по въпроса ама с тия цени на литър полу-синтетика които ми обявиха в Бургас днес от 25 до 30 лв ще ме извиняват

Нещо друго по вариант едно и две ?
      YAMAHA RAPTOR 700R

Коментар

Привет от Дупница.
        Хайде и аз да се включа в коментарите, в подкрепа на Кольо.Едно време имаше три вида масла:двигателно-М10 В и трансмисионно-Р 90 и хидравлично/трансформаторно/ и всичко беше ОК.Колите минаваха стотици хиляди км.А сега станахме много модерни и "евтини на брашното и скъпи на триците".И всеки, според джоба и най- вече опита да слага каквото ще.

Коментар

Ами чуденката свърши!Така и така съм доста натоварен финансово и скоро нямаше да събера пари за хубаво масло купих 7 литра 80W90 и тия дни сменям наред Като паднат температурите ще пиша пак как се държи машината,но при вида на това което извадих от раздатката и кутията наподобяващо на разредена боза мисля,че всичко ще е ОК

Сега имам още един проблем: Свалих предния кардан за смяна на едно от каретата и го белязах от към дифа,обаче от към раздатката не съм сигурен дали белязах или си мислих да бележа ,но в крайна сметка от към шлиците нямам белег.Като го свалих явно имаше останало малко масло което започна да тече върху мен и го мушнах обратно и със сигурност го разместих.Дали е възможно да тресе сега като го сложа ?
          YAMAHA RAPTOR 700R

Коментар

Няма да тресе. Аз никога не съм белязал в какво положение е бил кардана преди свалянето, и нямам проблем.
            Започва да тресе ако при смяна на каре не го сложиш както е било. Карданите ги балансират като цял възел, и взаимното разположение на частите не трябва да се нарушава. А как си го сложил спрямо двата вала(изход на раздатката и пиньон) няма значение.

Коментар

Започва да тресе ако при смяна на каре не го сложиш както е било. Карданите ги балансират като цял възел, и взаимното разположение на частите не трябва да се нарушава. А как си го сложил спрямо двата вала(изход на раздатката и пиньон) няма значение.
              Ами там е работата,че аз днес смених карето ... Абе ще стане ясно като го сложа
              YAMAHA RAPTOR 700R

Коментар

Аз като сменях задните карета и имаше точки ударени на фланеца на пиньона и кардана..дали са фабрични или някой ги е правил гадая...Но от към раздатка както го налуя все е било
                Стандартна Витара c20ne с уазов мост...Изпълнение за България

Коментар

Ами там е работата,че аз днес смених карето ... Абе ще стане ясно като го сложа
                  Преди да разглобиш кардана трябва да бележиш как е била вилката спрямо вала. И после да я сложиш в същото положение. Има 50% вероятност да си улучил, ако не си белязал... Но пък историята знае случаи при които при обърната вилка кардана не тресе(първата ми кола-АЗЛК 2140), така, че късмет.

Коментар

Преди да разглобиш кардана трябва да бележиш как е била вилката спрямо вала. И после да я сложиш в същото положение. Има 50% вероятност да си улучил, ако не си белязал... Но пък историята знае случаи при които при обърната вилка кардана не тресе(първата ми кола-АЗЛК 2140), така, че късмет.
                    Благодаря много за инфото.Научих доста неща,тъй като това ми е първи опит като цяло да свалям кардан дори и да не съм се справил добре ще имам едно на ум за следващият път
                    YAMAHA RAPTOR 700R

Коментар

• От: Въпроси относно витара

Ами чуденката свърши!Така и така съм доста натоварен финансово и скоро нямаше да събера пари за хубаво масло купих 7 литра 80W90 и тия дни сменям наред Като паднат температурите ще пиша пак как се държи машината......
                      Като паднат температурите...,ще има нова тема: Не ми включват скоростите,или трудно включват(в зависимост от температурите)... ! За сега карай така...,но щом се появят горните симптоми,си смени маслото в раздатката и скоростите с "правилното".... Успех!
                      SUZUKI "GRAND VITARA" 2.0 (16V)-J20A + MITSUBISHI "OUTLANDER"-2.4- AUTOMATIC

Коментар

Дори и да се случи няма да пускам нова тема,тъй като ще знам от какво е В момента както казах нямам възможност за хубаво масло,а все пак трябва да го подменя.По-късно отивам да правя тестове на кардана ..
                        YAMAHA RAPTOR 700R

Коментар

Аз също съм с 80w90 на скоростите и нямам никакви проблеми спревклучването даже и при-30

Коментар

Здравейте от както захладня при стартиране на студен двигател ми свети подгрева за няколко секунди. При топъл мотор не свети. На какво може да се дължи това? Иначе си пали нормално. Двигатела е 2.0 тди на мазда.

Коментар

Някой да има идея къде се намира датчика за задната скорост,че не ми светят светлините?Пробвано е при подаване на + от друго място светят !
                              YAMAHA RAPTOR 700R

Коментар

Някой да има идея къде се намира датчика за задната скорост,че не ми светят светлините?Пробвано е при подаване на + от друго място светят !
                                Натиснете снимката за да я уголемите

Име:0182.jpg
Прегледи:1
Размер:134.6 КБ
ID:5416800
                                о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X