Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпроси относно витара

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Въпроси отностно витара

Първоначално публикуван от jimito Преглед на мнение
    E да се надяваме че е лъжа ,защото карам с ГЛ-5 в скоростите
    За съжаление не е лъжа приятелю,

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:SP_A0596.jpg
Прегледи:2
Размер:79.7 КБ
ID:5331054
    това е от ръководство на витара .Пускал съм го и преди ама кой да чете стари теми.
    не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

Първоначално публикуван от jaxan Преглед на мнение
      За съжаление не е лъжа приятелю,

[ATTACH=CONFIG]399705[/ATTACH]
      това е от ръководство на витара .Пускал съм го и преди ама кой да чете стари теми.
      Това го знам приятелю , и съм го чел ,тук спора е следния,че ГЛ-5 не ставал за скоростна кутия защото ТОПЯЛ СИНХРОНИЗАТОРИ!!!

vadoiv

Мнение на jimito
      ГЛ-4 е по нисък клас от ГЛ-5 , нещо като 15В40 и 10В45 , ГЛ и АПИ са стандарти за американския пазар а за европа са 75/90 , 80/90 а синтетиката е 75/140. Пример 75/90 е равен на ГЛ-4 а 80/90 е равен на ГЛ-5

До Diablos...: Това горе незнам дали е най-точното обяснение,но до колкото аз знам(и то предимно от четене във форума),GL-4 щади синхронизаторите в скоростите и раздатката,а GL-5 съдържа присадки,които разрушават синхронизаторите,понеже в нашия случай те са направени от "цветни метали"! Дано да съм бил полезен. Успех!

ПП.Смятам да приключваме спора че достатъчно оцапахме темата на колегата
      Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

Ей, голям спор бе...
        На моята витара слагам еднакво и на двете места, от една пластмасова туба. Даже не му знам марката... Важно е да има масълце вътре. А в доста случаи вместо масли е имало водно-маслена каша... Източа се, налива се ново масло, и газ.
        Както знаете моята витара не се жали, як тормоз а досега не съм имал проблем заради маслото.

Ма всеки както си желае. Има хора даващи по 60 лева за литър масло...
        Има ли желание-има и начин!

Коментар

E да се надяваме че е лъжа ,защото карам с ГЛ-5 в скоростите
          Бе то и аз карам вече над 85 000км. с масло GL-5. 85W140RS навсякъде,ама толкоз ми и пука де.
          Ск.кутия струва от 30 до 45лв. в зависимост от кои вторични ще я купя.
          Иначе за дифовете е перфектно масълцето.
          Та по твоя въпрос-НЕ,не е лъжа.
          По принцип в ск.кутия и разд.кутия се налива масло GL-4.
          Последно редактирано от Янко Желязков; 31-12-11, 10:27.

Коментар

Първоначално публикуван от Янко Желязков Преглед на мнение
            Бе то и аз карам вече над 85 000км. с масло GL-5. 85W140RS навсякъде,ама толкоз ми и пука де.
            Ск.кутия струва от 30 до 45лв. в зависимост от кои вторични ще я купя.
            Иначе за дифовете е перфектно масълцето.
            Та по твоя въпрос-НЕ,не е лъжа.
            По принцип в ск.кутия и разд.кутия се налива масло GL-4.

Сам си противоречиш ,да да ама не не не ама да , уж не става а ти караш ама не става и АТФ да налееш пак ще стане , скоро имах смени на доста разцепени кутии на различни марки 99/2000г всички са с АТФ рядко и червено , аз за 85 000км хвърлях 3 кутии на лада ,които са с правилното маслоГЛ–4,даже имам и две на село едната четери степена с разбит синхронизатор на втора и една пет степена ,на нея и изключва пета , ако ти трябва някоя от двете имаш ги подарък ,а и без това ще се запознаем ,поне си ми на 40,50 км .А имам една на витара с раздатка ама не се продава защото в момента карам моята с грешното масло ,и ме уплашихте да не се счупи .Весело посрещане на новата година!

пп Имаме един лаф на работа „ Баща ти едно време само с ГЛ-4 караше ладата " всичко написано е само с добри чувства ,надявам се да не си се обидил .

Коментар

От: Въпроси относно витара

За обиждане и дума и лаф да не става.
              Не съм от тънкообидните.
              По въпроса за Ладовите кутии-ми много отдавна приключих с 5 степенните боклуци.
              Карам с доказаната във времето 4 степенна-Жигулска.
              Хем е по-бавна-/с по-бавни 1-ра,2-ра и 3-та е/,което за мен е плюс.
              Ама както и да е,да не се отклоняваме повече от съществото на темата.

Коментар

Интересно , на нисан ю60 му дават масло на дифове и ск. кутия 80W90 , сигурно е с пластмасови синхронизатори ,не се заяждам колека , само статистика
                Че си се "заял" със мене то е видно...,дори и след като jaxan ти е показал документирано,ти пак продължаваш да се бъзикаш.Но,както Кольо е казал,всеки сам си решава какви масла да налива,а ти ако искаш и с негрол карай... С "онова" мнение просто исках да помогна на Diablos,да вземе най-правилното решение за неговата Витара,която искрено се надявам,че не е прежалил....
                SUZUKI "GRAND VITARA" 2.0 (16V)-J20A + MITSUBISHI "OUTLANDER"-2.4- AUTOMATIC

Коментар

Първоначално публикуван от vadoiv Преглед на мнение
                  С "онова" мнение просто исках да помогна на Diablos,да вземе най-правилното решение за неговата Витара,която искрено се надявам,че не е прежалил....
                  Не съм я прежалил още все пак я имам от 3 месеца Сега ще сменя маслата по книга,а с времето в зависимост как се представя колата ще му мисля какво да и наливам ...

Благодаря за информацията още веднъж
                  YAMAHA RAPTOR 700R

Коментар

Днес отивам да ми сменят маслата на кутиите и диференциалите.. Звънят ми след 30минути - ела да си вземеш джипа.
                    Отивам аз - греда! Не са успели да отвият нито една от осемте пробки по дифовете е кутиите. Човека ми показа как четириграма влиза 3-4 мм в пробката (понеже тя е плитка) и при опит за завъртане е готов да превърти веднага. Някой бесен майстор в чужбината се е престарал с затягането. Времето е лошо и отложихме за друг ден, понеже на подемника не е оферта да се чука със секача и чука, а навън в канала е доста неприятно в момента. Сега като се прибрах се поразтърсих за пробки в нета, но не откривам. Някой знае ли дали човек може да сдобие с резервни пробки и дали това може да се случи срещу разумна цена(понеже гледах едни мотоциклетни за по 36лв/бр).
                    Какви варианти има пред нас освен блъскането с чука и евентуално си мисля, че нагряване на пробките може малко да помогне?
                    Чувал съм също, че може да се завари гайка върху пробката и да си се отвие с нормален ключ. При пробките за наливане - ОК може, но при тези за източване ще останат да висят и първия камък ще ги отнесе.
                    Как мислите? Как е удачно да се процедира в случая?

Коментар

Това за опасността от чукане докато е на подемника е малко нещо глупост...
                      Ако се удря така, че да се стигне до падане от подемника-по вероятно е преди това да сте изкъртили корпуса на кутиите от чукане...

Виж дали вътре в дупката е изстъргана гняста. Понякога не я очистват добре, и квадрата не може да влезе достатъчно.
                      Ако е чисто-да направят нов квадрат бе. От добра стомана за да не се разшльока от усилието. Желателно е инструмента да е с форма на буквата "Т". Късата част е квадрата, а през дългата въртиш. Смисълът е да може да се чука в осево направление докато напъваш да развиваш.

Баси майсторите, щом не могат да развият една пробка.
                      Има ли желание-има и начин!

Коментар

И аз имах подобни проблеми...На кутията заварихме гайка...Никакви проблеми...А другите доста трудно ги развивах...Псувах...Хм....Пробвай с повече псуване при мен стана
                        Стандартна Витара c20ne с уазов мост...Изпълнение за България

Коментар

Аз нямах такива проблеми , по един чук на пробка и се развиват с едно пъстче , само на предния се заяде ,ама като срещна секача и се разви за секунда , ама за подемника ..............

Коментар

Я да се оплача и аз с какъв проблем се борих до преди малко ... Някой може ли да ми каже защо след като сложих чисто нов палец и дистрибуторна капачка на Sidekick 1.6 16 v,колата стана по-зле и от преди.По принцип имам проблем с ниските обороти(изпарителя плаче за нови мембрани) и днес реших все пак да сменя и палеца с дистрибутора с идеята да стане една идея по-добре ама .... след слагането с новите части в момента в който натисна съединител загасва,а преди играеха около 400-500 оборота В момента съм със старата капачка и колата е в първоначалното си състояние

Просто съм потресен,някой дали има идея какво може да е ... Възможно ли е новата капачка да има дефект
                            YAMAHA RAPTOR 700R

Коментар

Потресен сте колега, защото няма кой да завърти делкото и да му направи предверениетоидеята да се сложи нов палец и капачка без да бутнете делкото е равна на 0, във вашият случай направо минус. Успех

Коментар

Първоначално публикуван от trent Преглед на мнение
                                Потресен сте колега, защото няма кой да завърти делкото и да му направи предверениетоидеята да се сложи нов палец и капачка без да бутнете делкото е равна на 0, във вашият случай направо минус. Успех
                                Нямах представа,че трябва да се прави нещо подобно ... Аз нямам претенции че разбирам много от коли,но ми прави удоволствие да се занимавам и затова се хванах сам През новата работна седмица ще поразпитам кой може да ми помогне
                                YAMAHA RAPTOR 700R

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X