Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпроси относно витара

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Въпроси отностно витара

Първоначално публикуван от pindikov Преглед на мнение
    Здравейте, имам въпрос към знаещите дали автоматичните хъбове могат да се включат на заден ход?
    Привет от Дупница.
    Разбира се,че може,само преди това си включи раздатката когато джипа е в покой.

Коментар

Първоначално публикуван от Валенти Преглед на мнение
      Привет от Дупница.
      Разбира се,че може,само преди това си включи раздатката когато джипа е в покой.
      Така направих но не зацепи,трябваше да пусна метър напред и след това нямаше проблем и за назад. Трябва ли за да зацепят хъбовете джипа да мръдне малко? При мен се получи следната ситуация: джипа е на 4h и на задна и само си боксуват задните колела без да мръдна.

Коментар

Принципно трябва да мръдне малко и точно на заден е по кофти защото тежестта отива отпред задницата олеква и нямаме сцепление да може да мръдне джипката...Иначе за напред съм ги включвал при абсурдни ситуации...
        Стандартна Витара c20ne с уазов мост...Изпълнение за България

Коментар

Така направих но не зацепи,трябваше да пусна метър напред и след това нямаше проблем и за назад. Трябва ли за да зацепят хъбовете джипа да мръдне малко? При мен се получи следната ситуация: джипа е на 4h и на задна и само си боксуват задните колела без да мръдна.
          Привет Пиндиков.
          По принцип начина на действие на самите хъбове и напред и назад е един и същи.Назад с малко повече газ,на полу-съединител.Чува се едно изщракване, което означава, че има зацепване.Но по-леко и внимателно с газта и съединителя, защото при много зор и рязко зацепване хъбовете заминават на кино. Има доста изписано от колегите във форума,виж поразрови се.Теми за хъбове-дал Господ.Според мен, най-добре е, щом работят, вземи им направи една профилактика/преглед,почистване и леко смазване-може би тогава ще включват по-лесно направо на заден ход.Ще свикнеш.Ако ли не, сменяш с ръчни. Успех.

Коментар

Автоматичните хъбове са си един вид "лукс" Не се налага да слизаш от джипа за да ги включваш и изключваш. Когато си взема по-паркетна витара ще гледам да е с автомати.
            Но за по-сериозни изпълнения идват слабички, и се трошат.

Имам за продаване един комплект ръчни хъбове. Оригиналните на витарата. Аз нали вече съм с УАЗ-ови хъбове. В комплект с моста между тях
            Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
              Автоматичните хъбове са си един вид "лукс" Не се налага да слизаш от джипа за да ги включваш и изключваш. Когато си взема по-паркетна витара ще гледам да е с автомати.
              Но за по-сериозни изпълнения идват слабички, и се трошат.

Имам за продаване един комплект ръчни хъбове. Оригиналните на витарата. Аз нали вече съм с УАЗ-ови хъбове. В комплект с моста между тях
              Лукс щяха да са ако можеше в движение да включваш и изключваш на 4h, а не може поне при мен. Засега ще пробвам с тези ако наистина не е удобно както си мисля ще ги сменя с ръчни.

Коментар

Не може да се включва в движение защото раздатката не е синхронизирана....Виж на Г-класата май е
                Стандартна Витара c20ne с уазов мост...Изпълнение за България

Коментар

Лукс щяха да са ако можеше в движение да включваш и изключваш на 4h, а не може поне при мен. Засега ще пробвам с тези ако наистина не е удобно както си мисля ще ги сменя с ръчни.
                  Хайде сега гевезелъци. Не стига дето не се налага да излизаш да мръзнеш в студа за да включиш хъбовете, пък и в движение. Още малко и руса операторка ще поискаш...

А включването на предния мост в движение не е никакъв проблем с ръчните хъбове Не се усеща никакво съпротивление на лоста. Просто си се премества в другата позиция. Но хъбовете трябва да са включени предварително де.
                  Има ли желание-има и начин!

Коментар

При автоматите не е по различно, достатъчно условие е да са включени в посоката в която решиш да се движиш.
                    Решиш ли в обратната, проблемите започват.

Коментар

Първоначално публикуван от MaxBass Преглед на мнение
                      Не може да се включва в движение защото раздатката не е синхронизирана....Виж на Г-класата май е
                      На бързите се включва без проблем но, не на голяма скорост и с натиснат съиденител.
                      не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

На оригиналната инструкция на Витарата (а и на всички джипове които имат такива ръчки за промяна на режимите )която е залепена някъде в купето, пише че в режим от 4х2 към 4x4 може да се преминава при скорост до 80км/ч и натиснат съединител.

Коментар

Първоначално публикуван от jaxan Преглед на мнение
                          На бързите се включва без проблем но, не на голяма скорост и с натиснат съиденител.
                          Раздатката е "синхронизирана" много добре 50/50 . Няма проблем да се включва предното в движение БЕЗ съединител или без да се изключва от скорост ако е автомат. Нужно е , ако буксуват задните колела да се отнеме само газта. Може да си включва със каквато скорост си пожелаете от 5 до 150 км в час и съответно да се изключи. Единственото условие за това упражнение е да са зацепени предните главини. Ако си с капачки - постоянно зацепени няма никакъв проблем. Ако си сръчни хъбове - трябва да са вкл. или зацепени преди да потеглиш. И ако си с автоматични - трябва преди да потеглиш да вкл. лоста на 4Х4 да тръгнеш и в движение да изключиш лоста. След това в движение можеш да си вкл. предното и изкл. в движение колкото пъти ти се налага и с каквато скорост съответно. Единственото условие е да не правиш маневра на заден ход .
                          0886/706147 Тунинг на Vitara & Grand Vitara

Коментар

Честита коледа на всички. Благодаря за отговорите остава да пробвам методът на Иван Попов да видим дали ще се получи при мен. Само да не търся после раздатка.

Имах щастието да покарам два дена на сняг и мога да кажа,че добре се представи,въпреки че гумите са всесезонни бриджстоун. Само веднъж се наложи да вадя лопатата, но снега беше много сбит и около 40 см. Вдигна гумите във въздуха и ни напред ни назад. Наложи се да изкарам почти целия сняг изпод джипа докато се размърда и излезе. Само това спиране за да превключа от 2h на 4h и обратно ме дразни много, но се надявам да отстраня този "дефект" ако ли не,ще се наложи да си търся фултайм за следващата зима.

Коментар

Здравей! @ ivan popov ти го е написал ясно като в инструкция за употреба. Просто слагай ръчни хъбове и си решаваш проблема. Ако ще караш само в гората, и „капачки" са добро решение - по-простото е по-надежно, а и се е случвало да забравя отключени хъбовете и после в мазна и лепкава кал да шляпам с маратонките и да говоря едни неща... На асвалта и по-дълъг, сух път си ги отключваш, а има ли вероятност за 4х4 - заключени и вече си ползваш двойното с каквато скорост си караш.

Коментар

Колеги може ли някой да ми каже какви масла са подходящи за преден и заден диф(мисля че няма LSD) и на скоростната кутия тъй като съм решил да ги сменя ...
                                Знам,че скоро гледах в някоя от темите подобен въпрос ама немога да го открия в момента
                                Колата е Sidekick 1.6 16 v
                                YAMAHA RAPTOR 700R

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X