Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпроси относно витара

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Въпроси отностно витара

Благодаря за информацията. След събора ще му звънна на Десо да не го притеснявам сега.Междудругото да питам за габарити и фарове освен за дълги светва ли нещо на таблото?

Коментар

Първоначално публикуван от pindikov Преглед на мнение
      Междудругото да питам за габарити и фарове освен за дълги светва ли нещо на таблото?
      Не.
      898450701

Коментар

Някой знае ли колко трябва да са оборотите на витара 2.0 тди? При мен при загрял мотор някой път ми подържа около 1000 оборота. Някой знае ли каде може да е проблема?

Коментар

Здравейте колеги. Имам два проблема с джипа и търся съвет за разрешаването им. Пробвах с търсачката, но не намерих подобен.
          1. От както застудя при стартиране на двигателя взе да тресе и пуши за няколко секунди след това се оправя.Двигатела е 2.0 тди на мазда. Проверени са подгревните свещи, но са добре. Пробвах и два пъти да подгрявам, но без ефект. Това ми е първия дизел! Къде да търся проблема?
          2. Вчера както си карам и изведнъж съединитела ми се втвърди и взе трудно да включвам на скорост. Така беше известно време след, което от самосебе си се оправи. Помислих, че е нещо случайно, докато днес не се повтори. Съединитела е с хидравличен привод. В момента педалът се натиска с повече усилие, но включва. От къде може да е проблема?

Коментар

Първоначално публикуван от pindikov Преглед на мнение
            Здравейте колеги. Имам два проблема с джипа и търся съвет за разрешаването им. Пробвах с търсачката, но не намерих подобен.
            1. От както застудя при стартиране на двигателя взе да тресе и пуши за няколко секунди след това се оправя.Двигатела е 2.0 тди на мазда. Проверени са подгревните свещи, но са добре. Пробвах и два пъти да подгрявам, но без ефект. Това ми е първия дизел! Къде да търся проблема?
            2. Вчера както си карам и изведнъж съединитела ми се втвърди и взе трудно да включвам на скорост. Така беше известно време след, което от самосебе си се оправи. Помислих, че е нещо случайно, докато днес не се повтори. Съединитела е с хидравличен привод. В момента педалът се натиска с повече усилие, но включва. От къде може да е проблема?
            Проблема при съединителя според мен ти е във маркуча смени го и ще се оправи ,а за другия проблем те дизелите маи така си припушват кат е студено,дано съм помогнал
            Бялото BUZUKI 1.6 8в
            0899368772 ;) 0897229322

Коментар

Не може да се каже че така е при дизелите! Колегата освен припушване казва и тресене..Така ми се е случвало при неработеща свещ, сигурен ли че са проверени?
              Николай
              VITARA 1.6, 93 къса кабр
              КИА СПОРТИДЖ 2.0 бен, 2002

Коментар

Благодаря за отговорите. Освен със смяна с нов маркуч мога ли да разбера дали наистина е в него проблема? Идеята ми е да не сменям наред части, докато разбера от къде е проблема.
                За свещите електричар ги гледа според него са наред, но да ти кажа незнам дали да му имам доверие. Отначало каза, че съм имал поне две изгорели и поръчахме нови. След като ги свалихме ги закачи на 12 волта и видимо зачервяват добре и за еднакво време. Закачихме новите и те същата работа и оставихме старите свещи. Съвета му беше даваш на контакт и броиш до 6 стартираш и няма да имаш проблеми. Пробвах и така и двойно подгряване, но разлика няма пак тресе и пуши за няколко секунди. Да сменя майстора или друг е проблема?

Коментар

Колега дано да нямаш нищо против да ти ползвам темата,тъй като и аз имам няколко подобни въпроса ...

От няколко дни съм горд собственик на Сузуки Сайдкик 1.6 16 V.Вчера реших да разглобя таблото за да го почистя,че беше събрало много прах вътре и едвам се виждаха цифрите и лампите.Незнам как е при Витарите(може и да са еднакви таблата),но при мен контролните лампи са над циферблатите .. И така след като свалих и разгледах таблото видях,че имам лампа 4WD и до нея индикация за къси светлини.За жалост и двете не работят(крушките съм ги проверил и са здрави)

Някой да има идея къде да търся проблема ?
                  YAMAHA RAPTOR 700R

Коментар

Втората индикация не беше ли за дългите светлини(ако е синята)?
                    За 4wd датчика е на раздатката. Виж дали е включен.
                    Трябва да се погледне и ел схемата да се види от къде минават връзките.

Коментар

За дългите светлини е между мигачите,а аз говоря за по-малките,които се намират на горният ред.Прилагам една снимка(ползвам снимка на колега от форума тъй като в момента нямам фото)

п.п.В очертаното с червено от ляво ми е лампата 4WD,а от дясно другата индикация която според мен е за къси светлини
                      YAMAHA RAPTOR 700R

Коментар

Колега таблото ти е от старите и доколкото знам при тях има индикация за включени бавни -L, която лампа се намира от дясно на 4wd. До датчиците може да се стигне като се махне маншона на малкия лост.
                        При мен лампата за 4вд не светеше поради липса на съчмата, която се намира под самия датчик.

Коментар

Благодаря ти за инфото.Утре ако ми остане време ще махна маншона на малкия лост да видя какво е положението под него!
                          YAMAHA RAPTOR 700R

Коментар

При мен не светеше защото имаше разпадната пътечка на платката ,и като я възстанових всичко си дойде на мястото
                            Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

Първоначално публикуван от DiabloS Преглед на мнение
                              Благодаря ти за инфото.Утре ако ми остане време ще махна маншона на малкия лост да видя какво е положението под него!
                              При мен пък същият ефект се получи,като вадих мотора! ...Оказа се,че бях забравил да вържа една маса!
                              Погледни и дали са закачени буксите зад двигателя....върху скоростите(в тунела) се падат!
                              Майка Япония.......Всичко друго е компромис!

Коментар

Здравейте, имам въпрос към знаещите дали автоматичните хъбове могат да се включат на заден ход?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X