Обява

Свий
Няма добавени обяви.

заместител на резервоар

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: заместител на резервоар

Добре се е получил резервоара Закрепи ги хубаво за рамата
    Jeep Cherokee XJ 4000 Limited, 2001 year. Ducati Multistrada 1200, 2014 year

Коментар

Много мислих по въпроса за друг резеорвар и бутилка отдолу . Стигнах до извода че нито едно от двете нямат място под купето .Сега мисля за резеорвар около 10 литра скрит във купето и как да направя правоъгълна газова бутилка .Идеята ми е бутилка с височина около 10 см. разположена из целия багажник , ако ме разбирате за какво говоря де
      Лудак

Коментар

Вземи каква да е газова бутилка и пробвай да я счупиш с камъни , ама до пробив .
        0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Първоначално публикуван от travelling Преглед на мнение
          Вземи каква да е газова бутилка и пробвай да я счупиш с камъни , ама до пробив .
          Ако е за мен ,вярвай ми незнаех че съм такъв спринтиор !2006-та толкова не бях тичал колкото когато наденах бутилката на нивата в едни скали .Да в няколко пъти по здрава е от резеорвар но пак не и е там мястото , специялно за кола която е в гората .
          Лудак

Коментар

Първоначално публикуван от demo_1 Преглед на мнение
            Ако е за мен ,вярвай ми незнаех че съм такъв спринтиор !2006-та толкова не бях тичал колкото когато наденах бутилката на нивата в едни скали .Да в няколко пъти по здрава е от резеорвар но пак не и е там мястото , специялно за кола която е в гората .
            Ако чак пък толкова много ти се удава да трошиш газови бутилки, ковни си една кислородна, пък си я тъпчи с газ Гарантирам ти, че никога и при никакви обстоятелства няма да можеш да я повредиш

Ако трябва да съм по-сериозен, няколко тръби и половин квадрат 3-4мм корава ламарина, могат да се превърнат в защита, която Витарката няма да може да сгъне, та ако ще да се треснеш от 2 метра върху нея. Не и без да покриви рамата, вероятно и теб преди това. Грубиянско, но начин винаги има.

Между другото, ако натресеш резервоара по същия начин на скалите, дали пак няма да спринтираш?
            О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Колега ДЕМО , правоъгълен съд за налягане не може да съществува и не съществува!Не случайно всички бутилки са или цилиндрични със сферични дъна,или тороидални,по принцип най-здрава е сферата но заема най-много място за най-малки обеми,затова се използва за много големи налягания където няма нужда от голям обем.Това че си бягал бързо когато си ударил бутилката си говори само че не си запознат със спецификата на газта.Ако си я пробил, което аз лично не вярвам,трябва да постигнеш 80% загазяване за да има опастност от взрив,а на открито сред природата с количеството газ на твоята бутилка това е невъзможно.От гледна точка на безопастноста ако приемем чисто хипотетично че газовата бутилка може да гръмне(поради препълване,нагряване от слънцето,скрит дефект и.т.н)аз предпочитам да бъде извън купето и на моите коли я слагам така когато конструкцията го позволява,като естествено гледам да не се намали клиренса на колата!

Коментар

Идеята ми е бутилка с височина около 10 см. разположена из целия багажник , ако ме разбирате за какво говоря де
                Пълна глупост! Съд за налягане няма как да бъде паралелепипед.
                Колкото за бутилката под купето - с пъти по-безопасно е от бензинов резервоар на същото място.
                "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Абе не е чак пълна глупост. Съдовете за налягане винаги са обли, но в рамките на тая облост и на цената на известен преразход на материал може да се получат както тороидните бутилки за газ (включително и тези, на които и централната дупка е затворена и се пълни с газ), така и нещо, подобно на надуваем матрак. Но ще тежи и няма да е практично, еле па за течност, която трябва да смучеш от най-ниската точка, каквито в надуваемия матрак има десетки.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                    Абе не е чак пълна глупост. Съдовете за налягане винаги са обли, но в рамките на тая облост и на цената на известен преразход на материал може да се получат както тороидните бутилки за газ (включително и тези, на които и централната дупка е затворена и се пълни с газ), така и нещо, подобно на надуваем матрак. Но ще тежи и няма да е практично, еле па за течност, която трябва да смучеш от най-ниската точка, каквито в надуваемия матрак има десетки.
                    То може да го направиш и от 20мм листове, но става безсмислено.

Коментар

Абе що всички ми се хилят като кажа правоъгълна бутилка....... а толкова ми се щеше .Май бутилката ще отиде в кофата тогава а резеорвара ще е правоъгълен и в купето .
                      Лудак

Коментар

Абе що всички ми се хилят като кажа правоъгълна бутилка....... а толкова ми се щеше .Май бутилката ще отиде в кофата тогава а резеорвара ще е правоъгълен и в купето .
                        Щото никой не е отменял нито геометрията, нито съпромата
                        Както писа Ясен, ако много, ама много си се закучил, може. Цепиш на сектори и общата форма може да се получи каквато си искаш. Налягането не е кой знае какво, стандартна бутилка се изпитва на 25 или 27 бара, не помня точно. Тоест, смяташ всичко така, че при 30кг/см2, с все заварките, да си под границата на еластичност и си готов... почти Друг въпрос е, колко ще тежи това чудо и колко ще струва и дали си заслужава играчката, предвид че едва ли ще събере повече от 30 литра газ на 10см височина.
                        Между другото, на по-хард офроуд, разхода на бензин и на газ става почти еднакъв като пари, което съвсем обезсмисля подобна авантюра.

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                          на по-хард офроуд, разхода на бензин и на газ става почти еднакъв като пари, което съвсем обезсмисля подобна авантюра.
                          Това нито съм го забелязал, нито мога да си го обясня, освен с лошо нагласена АГУ.

Коментар

Мен ако питаш колега....Слагай една или две(според мястото) пури в багажника,ем са за тази работа,хем не са високи и събират достатъчно газ!....да не забравяме,че си запазваш и резервоара.....След като ги сложиш,ако още държиш на правоъгълната форма,ги облечи в куфар и получаваш равна повърхност на малка височина,а газта е в правилният за нея съд!....Така ще имаш предимството,че повърхността,с която ще покриеш пурите може да е ПВЦ;дърво;метал.....и тн.! ....Успех с начинанието и споделиш резултата!
                            Майка Япония.......Всичко друго е компромис!

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                              Това нито съм го забелязал, нито мога да си го обясня, освен с лошо нагласена АГУ.
                              Тцъ, зависи как караш За да успееш да си прее@@ш газовата бутилка (което никак не е лесно упражнение) разхода на газ твърдо прехвърля 20 (за Витарката говоря). Сега сметни колко ще изкара колата при подобна употреба и го отнеси към цената на обсъжданото по-горе извращение.
                              както и да е, отклонихме се яко ...

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                                ...
                                Между другото, на по-хард офроуд, разхода на бензин и на газ става почти еднакъв като пари, което съвсем обезсмисля подобна авантюра.
                                В това категорично не можеш да ме убедиш, щото от 20 и няколко години карам на газ а в момента имам две джипки, които също карам на газ и в гората, та имам база за сравнение.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X