Обява

Свий
Няма добавени обяви.

заместител на резервоар

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• заместител на резервоар

Колеги,тъй като не искам да изтъпанча газовата бутилка в багажника, реших да махна резорвоара и на неговото, място да поставя по малък,като вместя там и бутилката..мисля си за пластмасова туба, но все пак ,да се допитам, дали някой е правил такава присадка и дали има някакво 10л. резервоарче , което да се сложи?!

От: заместител на резервоар

http://shop.ebay.co.uk/i.html?_trkpa...id=p3286.c0.m1 Ето тука си избираш , ако искаш пластмасов , пишеш plastic fuel tank.
    В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Има доста писано по въпроса:
      http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...E8%F2%E0%F0%E0
      http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...E8%F2%E0%F0%E0
      И така нататъка...
      Мислих,Мислих и на Края го измислих - Не Може така,Треа нещо да се Измисли

Коментар

Бутнах му една 10л.туба, като бая си поиграх да сложа помпата и нивомера... наложи се да я мачкам и разтягам ,понеже помпата стърчеше ,но в краина сметка стана..запечатах ги със силикон и готово,като разбира се поставих отдушника и една пласмасова кутиика, която не ми е много ясна ,но и нея вързах ..само дето нивомера няма шанс да се движи, но това е временен резорвоар, докато направя системата, пък после ще му сложа нещо подобаващо..важното е,че има място за бутилата...сега остава да я закача и нея и да прекарам тръбичките към мотора...слагам изпаритела и айде на морето!

Коментар

Звучи ми много опасно, лично аз не бих го направил, пък камо ли да тръгна така на път, бих тествал при всякакви нормални условия доработката, да не четем по вестниците и гледаме в новините, колега, успех.

Коментар

Е да, колега, и на мене не ми се нрави тази щуротия,но това е временно....а и се надявам ,че предпазната тенекия все пак ще намали риска...!!

Коментар

Първоначално публикуван от vozi Преглед на мнение
              Е да, колега, и на мене не ми се нрави тази щуротия,но това е временно....
              Временно са на тоя свят и всички около вас и въпросната туба !
              О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Първоначално публикуван от vozi Преглед на мнение
                ...но това е временно...
                Както казва колегата - може да се окаже далеч по-временно от предвиденото. Особено на морето, като се паркира на напечен паркинг.
                Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Колеги, има известен риск, но не мисля,че е кои знае какъв, понеже тубата е вързана много здраво, а и бензина е 2-3 литра, като разбира се е поместена под предпазната ламарина... но по важно в случая е ,че вчера вързах и бутилката до нея и съм много доволен,тъй като всичко си доиде на място.. идеално се побра и прилепна до купето ,без ни най малко да стърчи,и като сложа ламарината отдолу ,както се казва " градът ще заспи"... много съм доволен.. хем си спестих мястото в багажника,хем няма и следа от разни бутилки...а и за капачката на газта ми доиде гениална идея сложих я зад задния номер, който ще пада на панти отдолу, а иначе ще се държи с мгнит отгоре...за да рзбареш, че колата е на газ трябва да се отвори мотора... сега ме чакат изпарители, клапани, компове...а който го дразни бутилаката в багжника ..височината на джипа позволява тази промяна..истита е ,че оригиналният резервоар стърчеше къде повече от новия ансамбъл....

Коментар

При продължително клатене на бензина в полиетиленовите туби възниква статично електричество.Доста хора се запалиха само от преливане на бензин от туби в резервоар по времето на ЗИЛаджийският 86 бензин (еле пък при по високите температури и октаново чмисло).Пласмасата на резервоарити няма нищо общо със полиетиленовите туби.Намери си метална туба е я пригоди нея,ако ли не, мога да ти пожелая" безсмъртие" и нека "силата" бъде с тези покрай твоята кола.

Коментар

Бензина с по-високо октаново число се пали по-трудно , но това не е успокояващо в случая .
                      0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Айде почна се с глупостите. Потърси епизода на ловци на митове за бензина и статичното електричество и пак пиши ЗИЛаджийски коментари.
                        http://vbox7.com/play:398e8b82

Коментар

Добре защо не си поръчаш едно Fuel tank -4е от линковете по-горе, какъвто размер искаш?!

Коментар

За статично електричество не знам.

Знам че със сигурност не искам да съм близо до кола с пълна с бензин преправяна пластмасова туба (и преправяни бензинопроводи към нея) в багажника, добре напечена на плажен паркинг.
                            Издъних се на Тюринг теста

Коментар

За "резервоара" засега ще си затрая, щото имам известни резерви. И аз го умувах миналата година и накрая си направих метален - заспа до бутилката, а и го паснах а оригиналната гърловина. Ей тук има няколко снимки.

По-интересно ми е друго - предпазната ламарина. Доста умувах и за това, не сложих предпазител по две причини - първо, имам 35мм бодилифт и бутилката се вдигна с около 55мм над нивото на оригиналния резервоар и второ (и най-вече), притеснява ме, че като се задъни с кал, ще е дявол на магаре да се измие?
                              Досега не съм закачал нито резервоарчето, нито бутилката (на едно ниво са). То май освен в някой пън на задна, нама друг начин и да ги закача де
                              О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X