Колеги,тъй като не искам да изтъпанча газовата бутилка в багажника, реших да махна резорвоара и на неговото, място да поставя по малък,като вместя там и бутилката..мисля си за пластмасова туба, но все пак ,да се допитам, дали някой е правил такава присадка и дали има някакво 10л. резервоарче , което да се сложи?!
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
заместител на резервоар
Свий
X
-
От: заместител на резервоар
http://shop.ebay.co.uk/i.html?_trkpa...id=p3286.c0.m1 Ето тука си избираш , ако искаш пластмасов , пишеш plastic fuel tank.В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода
-
Има доста писано по въпроса:
http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...E8%F2%E0%F0%E0
http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...E8%F2%E0%F0%E0
И така нататъка...Мислих,Мислих и на Края го измислих - Не Може така,Треа нещо да се Измисли
Коментар
-
Бутнах му една 10л.туба, като бая си поиграх да сложа помпата и нивомера... наложи се да я мачкам и разтягам ,понеже помпата стърчеше ,но в краина сметка стана..запечатах ги със силикон и готово,като разбира се поставих отдушника и една пласмасова кутиика, която не ми е много ясна ,но и нея вързах ..само дето нивомера няма шанс да се движи, но това е временен резорвоар, докато направя системата, пък после ще му сложа нещо подобаващо..важното е,че има място за бутилата...сега остава да я закача и нея и да прекарам тръбичките към мотора...слагам изпаритела и айде на морето!
Коментар
-
Първоначално публикуван от vozi Преглед на мнениеЕ да, колега, и на мене не ми се нрави тази щуротия,но това е временно....О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!
Коментар
-
Първоначално публикуван от vozi Преглед на мнение...но това е временно...Издъних се на Тюринг теста
Коментар
-
Колеги, има известен риск, но не мисля,че е кои знае какъв, понеже тубата е вързана много здраво, а и бензина е 2-3 литра, като разбира се е поместена под предпазната ламарина... но по важно в случая е ,че вчера вързах и бутилката до нея и съм много доволен,тъй като всичко си доиде на място.. идеално се побра и прилепна до купето ,без ни най малко да стърчи,и като сложа ламарината отдолу ,както се казва " градът ще заспи"... много съм доволен.. хем си спестих мястото в багажника,хем няма и следа от разни бутилки...а и за капачката на газта ми доиде гениална идея сложих я зад задния номер, който ще пада на панти отдолу, а иначе ще се държи с мгнит отгоре...за да рзбареш, че колата е на газ трябва да се отвори мотора... сега ме чакат изпарители, клапани, компове...а който го дразни бутилаката в багжника ..височината на джипа позволява тази промяна..истита е ,че оригиналният резервоар стърчеше къде повече от новия ансамбъл....
Коментар
-
При продължително клатене на бензина в полиетиленовите туби възниква статично електричество.Доста хора се запалиха само от преливане на бензин от туби в резервоар по времето на ЗИЛаджийският 86 бензин (еле пък при по високите температури и октаново чмисло).Пласмасата на резервоарити няма нищо общо със полиетиленовите туби.Намери си метална туба е я пригоди нея,ако ли не, мога да ти пожелая" безсмъртие" и нека "силата" бъде с тези покрай твоята кола.
Коментар
-
За статично електричество не знам.
Знам че със сигурност не искам да съм близо до кола с пълна с бензин преправяна пластмасова туба (и преправяни бензинопроводи към нея) в багажника, добре напечена на плажен паркинг.Издъних се на Тюринг теста
Коментар
-
За "резервоара" засега ще си затрая, щото имам известни резерви. И аз го умувах миналата година и накрая си направих метален - заспа до бутилката, а и го паснах а оригиналната гърловина. Ей тук има няколко снимки.
По-интересно ми е друго - предпазната ламарина. Доста умувах и за това, не сложих предпазител по две причини - първо, имам 35мм бодилифт и бутилката се вдигна с около 55мм над нивото на оригиналния резервоар и второ (и най-вече), притеснява ме, че като се задъни с кал, ще е дявол на магаре да се измие?
Досега не съм закачал нито резервоарчето, нито бутилката (на едно ниво са). То май освен в някой пън на задна, нама друг начин и да ги закача деО879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар