Обява

Свий
Няма добавени обяви.

заместител на резервоар

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: заместител на резервоар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
    То май освен в някой пън на задна, нама друг начин и да ги закача де
    Има, ако паднеш в дупчица на задна. Дори и едната гума да падне, колата може да легне върху бутилката

Коментар

Трудна работа. Дупката трябва да е с хиперпрецизна форма, за да закачи и бутилката. Не, че ще е проблем - бутилката е хваната безумно яко на 6 точки и 2 12мм скоби
      Въпроса ми обаче беше за предпазната ламарина - какви са шансовете да се задъни с кал и как ще се мие после?
      О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Предпазната ламарина е по-важна за резервоара за бензин (той не е много здрав механично). За газ не е чак толкова, защото бутилката си е дебела, обикновено представлява най-дебелото желязо в колата. На моята в Нивата съм лягал няколко пъти по разни камъни. Рискът да се задъни предпазната ламарина с кал е малък - и даже да се задъни, едно изчукване на изсъхналата кал те връща в начално положение.

Идеята с пластмасовата бутилка, еле па разпъвана и мачкана, си е престъпна. Има предостатъчно варианти за резервоар от някаква друга машина или даже за изработка. Нелоши резултати могат да се постигнат и с малка газова бутилка (200мм диаметър) като заготовка, трябва само да и се направи гърловина за зареждане.

Коментар

Първоначално публикуван от vozi Преглед на мнение
          .... но не мисля....
          Колега, ето от тук идват проблемите. Казвам го най-доброжелателно. Няма намерение да те засегна.
          Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

Колега,махай тая туба-опасно е! Виж тази тема и вземи някоя идея http://offroad-bulgaria.com/showthre...t=25959&page=2
            Jeep Cherokee XJ 4000 Limited, 2001 year. Ducati Multistrada 1200, 2014 year

Коментар

Къса или дълга бза ти е Витарата ?
              0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Къса база е..... значи има опасност от самовзривяване при лашкането поради статично електричество....ще търся нов вариант, но нямам време да поръчвам , понеже бързам за морето... много ми е интересно ,каква е тази тръбичка,кочто идва от мотора, върти се почти по цялата дължина на резервоара, като по средата има някаква клапичка , влиза в малка пластмасова кутиика , като от тази кутиика има изход, които влиза в резервоара... това бензин ли е или пари?!
                Последно редактирано от vozi; 23-07-11, 11:43.

Коментар

това и аз се чудих какво е , питах и ми казаха, че е пари които се използват за студено палене.
                  ако греша - поправете ме....
                  898450701

Коментар

добре де , а при положение,че карам на газ, тези пари няма ли да се омесват с газта и от там се обърква горенето?!

Коментар

тая тръбичка е вършила някаква работа преди 15-тина години,сега надали има полза от нея. Аз лично я затапих в двата и края и седи за резервна.
                      http://vbox7.com/play:398e8b82

Коментар

Клапанчето е еднопосочно и работи на налягане/вакум с определена сила.Бензиновите пари си ги дърпа всмукателния колектор,когато компа реши,че е нужно.Управлява се чрез електрически клапан,закрепен на колекторните тръби.Аз смятам,че ако тръбата не е запушена,и ел.клапана си работи няма причина "да е вършила някаква работа преди 15-тина години".Ако стане вакум в резервоара си взима въздух през клапана в капачката.Ако има налягане излиза точно през тая тръбичка в разширителния съд който е в двигателния отсег.Ако е запушим или е няма???
                        ИМХО-Аз лично ако няма друг начин гледам да се придържам към това което е измислил производителя.
                        Jeep Cherokee XJ 4000 Limited, 2001 year. Ducati Multistrada 1200, 2014 year

Коментар

Не се шашкайте, тръбичката не е критично необходима и определено няма грам отношение към паленето. Това си е просто малко по-сложен отдушник (в комплект с металната "тенджера" отпред, едно вакуумче, което трябва да се запуши и още някакъв дивашки клапан на резервоара, който обикновено не работи), спокойно може и без него. НО. ако се затапи, трябва да се махне и клапана на капачката! Иначе налягането в резервоара няма от къде да излезе и може да стане интересно. Клапана на капачката в оригиналния си вид, компенсира само подналягането. Маха се лесно, не прави проблем, проверено и доказано.

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                            Не се шашкайте, тръбичката не е критично необходима......
                            На подобен принцип мой приятел направи няколко нововъведения по един бойлер. По-късно взриви прозорците и вратите на комшиите си. Собственият си апартамент също.
                            Всеки има право да се самоубива както намери за добре. Ако това обаче застрашава живота на околните не е сякаш редно да се дават съвети от сорта - Абе може и да не гръмне.......
                            О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Първоначално публикуван от droba Преглед на мнение
                              На подобен принцип мой приятел направи няколко нововъведения по един бойлер. По-късно взриви прозорците и вратите на комшиите си. Собственият си апартамент също.
                              Всеки има право да се самоубива както намери за добре. Ако това обаче застрашава живота на околните не е сякаш редно да се дават съвети от сорта - Абе може и да не гръмне.......
                              при всичкото ми уважение - просто позагледай по-внимателно системата и сам ще се убедиш, ако изобщо работи (което не е много сигурно), проблема с махането и е нулев. За възможната опасност съм предупредил изрично и с големи букви.
                              Сега, ако някой е изключил тотално мисленето като дейност и много твърдо е решил да се гръмне, все ще намери начин, но този не е от най-лесните
                              За разлика от бойлер без защита, газова бутилка върху електрически котлон (аха, Русенски патент за зимата), заваряването на резервоар в който "едва се плацикаха 4-5 литра нафта", махането на карантията на автомобилна газова бутилка, дивашки експерименти с инсталацията, ... мога да продължавам още доста, но няма смисъл.

Коментар

Не визирах конкретно твоя пост макар и да го цитирах. Имах в предвид всички съвети съдържащи - най-вероятно, едва ли, по-скоро, надали ...................
                                О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X