Обява

Свий
Няма добавени обяви.

заместител на резервоар

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: заместител на резервоар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
    Стига да не забрави да разкара клапанчето на капачката, че иначе ще стане интересно
    Защо ще стане интересно?
    898450701

Коментар

Първоначално публикуван от svi Преглед на мнение
      Защо ще стане интересно?
      Като стане жега, ще прави налягане, което няма къде да отиде ... едва ли го искаш.
      Отделно, че като хачри, ще става вакуум. Никой от тия процеси не е особено бърз, но все някаква вентилация си трябва. Отвор 1мм на капачката е достатъчен за целта (проверено). Другия вариант е като на Никмана - слагаш всичките оригинални дивотии, но честно казано - не си струва, а и тъпата "тенджера" отпред заема излишно място.
      О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Като стане жега, ще прави налягане, което няма къде да отиде ... едва ли го искаш. Отделно, че като хачри, ще става вакуум. Никой от тия процеси не е особено бърз, но все някаква вентилация си трябва. Отвор 1мм на капачката е достатъчен за целта (проверено). Другия вариант е като на Никмана - слагаш всичките оригинални дивотии, но честно казано - не си струва, а и тъпата "тенджера" отпред заема излишно място.
        Значи ще си пробия и капачката. Да добавя и размерите - 130/250/400мм
        898450701

Коментар

Това 13л ли прави? Моя изглежда подобно,а е 20? за съжаление не съм записал размерите....
          Като си сложиш оригиналните чивии по резервоара,прави вакум,а не налягане (като с оригиналния).
          А бутилката колко литра е?Аз успях да навра 30л,за да си сложа оригиналната защита.

Поздрави!
          Jeep Cherokee XJ 4000 Limited, 2001 year. Ducati Multistrada 1200, 2014 year

Коментар

Първоначално публикуван от nikman Преглед на мнение
            Това 13л ли прави? Моя изглежда подобно,а е 20? за съжаление не съм записал размерите....
            Като си сложиш оригиналните чивии по резервоара,прави вакум,а не налягане (като с оригиналния).
            А бутилката колко литра е?Аз успях да навра 30л,за да си сложа оригиналната защита.

Поздрави!

Обема е 130 000см3, а конвертора на gsm-а казва , че това са 13л. Твоя изглежда подобно но май е по дълъг. Бутилката ми, е ф200мм, 20л. Моята Витара е къса а твоята дълга - резервоарите (оригиналните) са различни-на заводския ми размерите са около 250/340/680. Аз също се съобразявам със защитата
            898450701

Коментар

... Бутилката ми, е ф200мм, 20л. ...
              офтопик: колко ти излезе бутилката, ако помниш? Че аз от месец и половина купувам ф200/25литра и ... още не съм се натуткал От друга страна добре, щото бях се засилил за 20 литрова, а после се оказа, че не съм премерил вярно и спокойно има място за 25. Не става дума за Витара.

Коментар

офтопик: колко ти излезе бутилката, ако помниш? Че аз от месец и половина купувам ф200/25литра и ... още не съм се натуткал От друга страна добре, щото бях се засилил за 20 литрова, а после се оказа, че не съм премерил вярно и спокойно има място за 25. Не става дума за Витара.

Около 50лв
                898450701

Коментар

При тестовете с бензин се оказа че сълзи(леко пълзи) на 1но място от заварките и от резбите- понеже сложих фланците с резбите под ламарината, а не над - като на оригиналния. Сега изрязах нови уплътнения от масло-устойчива гума дебела 3мм , направих дупките за болчетата (който са 5мм) 4мм , им добавих по едно малко О-пръстенче (за по сигурно) и сега е сух с изключение на заварката която ще поправя утре и сме готови за боя и после монтаж
                  898450701

Коментар

При тестовете с бензин се оказа че сълзи(леко пълзи) на 1но място от заварките и от резбите- понеже сложих фланците с резбите под ламарината, а не над - като на оригиналния. Сега изрязах нови уплътнения от масло-устойчива гума дебела 3мм , направих дупките за болчетата (който са 5мм) 4мм , им добавих по едно малко О-пръстенче (за по сигурно) и сега е сух с изключение на заварката която ще поправя утре и сме готови за боя и после монтаж
                    Благодаря за инфото.

Сигурно ще прозвуча като свекърва, ам ... нали знаеш, че тестовете на заварките се правят с нафта?

Ако някой случайно не знае - пояснявам: първо, говорим за най-обикновена петролна нафта - не за биодизел. Всичко е заради осмотичното налягане на нафтата, или казано съвсем просто - нафтата при нормални условия, протича от там, откъдето водата би протекла чак на 4-5 (по спомен) атмосфери. Тъкмо затова е и много добър индикатор в подобни случаи. Ако пукнатината/цепката/шуплата са съвсем малки, се мацва леко с тебешир и се вижда съвсем точно от къде просълзява. Естествено, адски добра идея е след проверка, нафтата да се източи и тогава да се заварява

Коментар

• От: заместител на резервоар

Благодаря за инфото.

Сигурно ще прозвуча като свекърва, ам ... нали знаеш, че тестовете на заварките се правят с нафта?

Ако някой случайно не знае - пояснявам: първо, говорим за най-обикновена петролна нафта - не за биодизел. Всичко е заради осмотичното налягане на нафтата, или казано съвсем просто - нафтата при нормални условия, протича от там, откъдето водата би протекла чак на 4-5 (по спомен) атмосфери. Тъкмо затова е и много добър индикатор в подобни случаи. Ако пукнатината/цепката/шуплата са съвсем малки, се мацва леко с тебешир и се вижда съвсем точно от къде просълзява. Естествено, адски добра идея е след проверка, нафтата да се източи и тогава да се заварява
                      Заварчика ми каза да пробвам с нафта ама аз реших да тествам с бензин , щото нали е за бензин, а и нямам нафта и ......
                      Сега да пробвам и с нафта ли?
                      898450701

Коментар

Заварчика ми каза да пробвам с нафта ама аз реших да тествам с бензин , щото нали е за бензин, а и нямам нафта и ......
                        Сега да пробвам и с нафта ли?
                        Както каза колегата tef4o нафтата има способноста да се провре и през най-микроскопичната шупла и оставя малко мазно петънце за дълго време , а безина е летлив и е възможно при избиването от шуплата да се изпари и да не се забележи. Възможно е да се провери и с леко омаслен бензин.
                        >>MI SUBI HI >< ShoguN<< 3.0 V6 24, автоматик , къса база
                        Защото така ми харесва...
                        Телефон: НЯМАМ
                        Когато немогат да стигнат нивото ти,хората започват да те плюят

Коментар

Първоначално публикуван от Ne_Razbral_4o Преглед на мнение
                          Както каза колегата tef4o нафтата има способноста да се провре и през най-микроскопичната шупла и оставя малко мазно петънце за дълго време , а безина е летлив и е възможно при избиването от шуплата да се изпари и да не се забележи. Възможно е да се провери и с леко омаслен бензин.
                          Да налея масло в бензина( после ще го ползвам за резачката) или да купувам нафта?
                          898450701

Коментар

Каквото и да му налееш, после да не забравиш да го изплакнеш добре с вода че и даже да е пълен с вода като го заваряваш. Защото става весело особено с нафта!!!
                            не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

Първоначално публикуван от jaxan Преглед на мнение
                              Каквото и да му налееш, после да не забравиш да го изплакнеш добре с вода че и даже да е пълен с вода като го заваряваш. Защото става весело особено с нафта!!!

Това е ясно, все пак мерси
                              898450701

Коментар

Пробвай и с антифриз
                                Лудак

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X