Колеги, гуми с размер 185/80/16 ,195/80/16 ще станат ли на Витара без никакъв лифт или рязане на калници? Искам макс. клиренс на заводска витарка с по-тесни гуми,защото я ползвам за лов и лек оффроуд.Приемам и други предложения за размер на гуми-може и 15"-ови.Поздрави !
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Максимум какви размери гуми на Витара без лифт.
Свий
X
-
От: Максимум какви размери гуми на Витара без лифт.
Има пресна пресна тема по този въпрос:
http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=108615
Коментар
-
Щом търсиш тесни и сравнително високи 16 цолови гуми за ловджалък такива са добре познатите Ласа ОК-144.Карам с тях в гората вече втора Зима и съм като цяло доволен.Високи са 72см.Кофтито,обаче при Витарата е това,че стандартно е доста ниска отпред и даже и с тези гуми просвета ти няма да е повече от 22см.Иска си повдигане машинката.За сравнение стандартна Нива с този модел гуми е с 26см. клиренс отпред.Моята след леко повдигане стигна почти 30см.Та мисълта ми е,че каквито и гуми да и сложиш на Витарата общо взето джипката си иска лифт за да тръгне да върви уверено в гората.Ето ги и въпросните гуми в по-близък план на някои снимки:Първоначално публикуван от ники72 Преглед на мнениеКолеги, гуми с размер 185/80/16 ,195/80/16 ще станат ли на Витара без никакъв лифт или рязане на калници? Искам макс. клиренс на заводска витарка с по-тесни гуми,защото я ползвам за лов и лек оффроуд.Приемам и други предложения за размер на гуми-може и 15"-ови.Поздрави !
Коментар
-
Между другото още по-добър вариант за Зимата е Руският Медвед Я-569-/235/75-15/.Това е перфектна гума за сериозен сняг и същевременно се справя и прилично на кал.Само,че е 15 цола,а ти търсиш 16-ки.Давам ти само идея.Друг вариант за добра проходимост в гората е да слагаш някои регенерати само,че те имат само един плюс и редица минуси.Аз лично не бих сложил,но всеки си преценя колко и къде си кара 4х4 машината.А бе я си вземи една Ласа и да ти е мирна главата.Хем ще останеш доволен като проходимост,хем са и теснички и не товарят много трансмисията.Освен това държат и на голям пробег.Моите за 20 000км. не можаха да мръднат и 1мм.Все на 12мм. си стоят по средата.
Коментар
-
Re: От: Максимум какви размери гуми на Витара без лифт.
Янко,на какви размери отговаря това 6.00-16......и 7.5-16....и т.н. на ОК144? Витарката ще ги побере ли без да опират? На 195/80/16(718мм.) ,при 195/80/15 (693мм. оригиналния размер гуми )ли отговарят? При този размер се вдига с 2.5см.Поздрави!
Коментар
-
От: Re: От: Максимум какви размери гуми на Витара без лифт.
[QUOTE=ники72;1390051]Янко,на какви размери отговаря това 6.00-16......и 7.5-16....и т.н. на ОК144? Витарката ще ги побере ли без да опират? На 195/80/16(718мм.) ,при 195/80/15 (693мм. оригиналния размер гуми )ли отговарят? При този размер се вдига с 2.5см.Поздрави![/QUOTE/] Витарата ще побере първия размер на Ласата-/в случая говоря за 6.00-16.Той е 195/80/16/.Вторият,който излиза в каталога-7.5-16 е за съвсем други джипове и не е подходящ нито за Витара,нито за Нива-така,че него не го гледай.Взимай Ласа ОК-144,6.00-16 и си решаваш проблемите.Гумите са високи 72см. и са добро решение за нашите машини.Много ловци и горски работници тук в нашия край карат с Ласа и са доволни.Аз също мога да потвърдя,че гумите си заслужават парите.Лично съм ги тествал и мога да кажа,че по кални баири и пръхкав сняг до 40-45см. драпат перфектно.Другото важно нещо е,че са със скоростен индекс 120км/ч. и спокойно могат да се карат и по шосе без каквито и да било проблеми-/разбира се с едно на ум при хлъзгав асфалт,защото все пак това си е гума предимно за извън пътя/.Ето ти и още някоя снимка с тях,защото гледам имаш интерес към въпросните гуми:Последно редактирано от Янко Желязков; 05-01-11, 14:47.
Коментар
-
Re: От: Re: От: Максимум какви размери гуми на Витара без лифт.
Благодаря ти за изчерпателните ти отговори и съвети! Само още нещо:на каква цена могат да се намерят или да търся втора ръка направо с джанти?В момента съм с 215/75/15 Купър Дискавъри Радиал ТТ(от стария грайфер),но нещо не ме кефят.А и още нещо:ОК 144 как са за камънак(здрави ли са,държат ли)?Поздрави!Последно редактирано от ники72; 05-01-11, 19:34.
Коментар
-
От: Re: От: Re: От: Максимум какви размери гуми на Витара без лифт.
В Ямбол в момента са на 115лв. за брой.Що се отнася до карането по камъни реално погледнато не им е в това силата.Те за здравината са здрави,но както се вижда са и доста агресивни и по камъните трябва да се внимава,като със всяка агресивна гума.Иначе,ако раздаваш яко газ има реална възможножст да им повредиш грайфера.Затова по острите камъни внимателно с газта за да не се допуска превъртане на гумите.То това си е и общо правило де-нищо ново не ти казвам предполагам.Аз и затова,когато мога избягвам такива пътища.Предпочитам кал,сняг,баири,коловози,но не и каменисти пътеки-/въпрос на кеф и избор/.Първоначално публикуван от ники72 Преглед на мнениеБлагодаря ти за изчерпателните ти отговори и съвети! Само още нещо:на каква цена могат да се намерят или да търся втора ръка направо с джанти?В момента съм с 215/75/15 Купър Дискавъри Радиал ТТ(от стария грайфер),но нещо не ме кефят.А и още нещо:ОК 144 как са за камънак(здрави ли са,държат ли)?Поздрави!Последно редактирано от Янко Желязков; 05-01-11, 21:07.
Коментар
-
Тук не съм съгласен. Става въпрос за витара в заводския си вид. Аз карам със същия размер гуми, с 55 мм лифт отпред, и незнайно колко отзад. С вартбургови пружини. Колко е-не ми е интересно. Важното е, че тези гуми дори и при лифтована витара и сложени 38 мм фланци опират тук-там ако няма и повдигане на купето.Първоначално публикуван от катерано Преглед на мнение30x9.5x15 пасват идеално.Височината на гумата е около 72-3 см.Има ли желание-има и начин!
Коментар
-
Не,не пасват!Първоначално публикуван от катерано Преглед на мнение30x9.5x15 пасват идеално.Височината на гумата е около 72-3 см.
Коментар
-
Не съм карал ОК144, но ако материала им не е по-слаб от на Компетус-а, едва ли ще създават проблем по камъните. Като знам с Компетусите къде съм се навирал ... вярно, първите няколко пъти все бях на тръни и направо останах изненадан, че някоя гума не е на парчета. Естествено, това за внимателното каране си остава в сила (доколкото е възможно де).
Янко, подпалил си ми фитилите си тия "Медведь"-и, ако продължаваш да пишеш за тях, накрая ще се престраша да си купя руски гуми
От доста време съм се отказал да си правя такива експерименти, но и на доста други места срещам положителни отзиви за тая гума и започвам да се замислям сериозно. А и шарката ми е тъкмо по вкуса.
П.П. За лов и добиране от точка А до точка Б, клиренса на Витарата си е съвсем достатъчен, даже и с нормалните гуми, стига да не са съвсем "за мъгла" и задкормилното устройство да не спи. Ако човек реши да си търси белата - виждал съм и трактор, окопан до прозорците
там вече си е въпрос на вкус и възможности.
О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...
Коментар
-
Да ти пратя снимки ако искаш.Става въпрос за Сайдкик 95.?Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнениеТук не съм съгласен. Става въпрос за витара в заводския си вид. Аз карам със същия размер гуми, с 55 мм лифт отпред, и незнайно колко отзад. С вартбургови пружини. Колко е-не ми е интересно. Важното е, че тези гуми дори и при лифтована витара и сложени 38 мм фланци опират тук-там ако няма и повдигане на купето.тел.0879292900 Калин Костадинов
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар