Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос-поставяне на вериги при 4х4 на заден или преден мост

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Въпрос-поставяне на вериги при 4х4 на заден или преден мост

не съм правил много подходящи снимки, но важното е че се справяше добре джипката
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC04158.jpg
Прегледи:2
Размер:85.3 КБ
ID:5237314Натиснете снимката за да я уголемите

Име:100305_184510.jpg
Прегледи:1
Размер:128.1 КБ
ID:5237315Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC04616.jpg
Размер:98.0 КБ
ID:5237316
    но не трябва да се надценяваш, има и по добри машини
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCI0344.jpg
Размер:121.2 КБ
ID:5237317
    Suzuki Jimny; +4'' Black Raptor / Pro comp; Maxxis Bighorn 30/9.5R15; 9500lbs Winch
    Георги Кандиларов 0889/705-106

Коментар

Браво, и до сега си мълчеше

Коментар

Колега напиши къде е магазина за да не ти звъни всеки който има нужда.Ако все пак някой не го намери тогава вече може да ти звънне за помощ.

Коментар

Първоначално публикуван от MMB Преглед на мнение
          не съм правил много подходящи снимки, но важното е че се справяше добре джипката
          [ATTACH=CONFIG]281437[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]281438[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]281439[/ATTACH]
          но не трябва да се надценяваш, има и по добри машини
          [ATTACH=CONFIG]281440[/ATTACH]
          Колега добре е,че си сложил веригите за проба,но според снимките,които виждам мисля,че е нямало смисъл.Снегът е не повече от 25-30см. и може би Витарата щеше да върви и без вериги.Все пак ти си преценяш и знаеш най-добре,но лично аз започвам да мисля за вериги,когато снегът е над 45-50см.До тогава,стига да е ПРЪХКАВ нямам някакви особени затруднения,ако пътя е равен.
          Прикачени файлове

Коментар

Янко верно си сложи едни вериги в багажника ! Но нали знаеш : колко по далеч стигнеш с гората толкова по далече ще ходиш..............
            Лудак

Коментар

Първоначално публикуван от demo_1 Преглед на мнение
              Янко верно си сложи едни вериги в багажника ! Но нали знаеш : колко по далеч стигнеш с гората толкова по далече ще ходиш..............
              Правилно колега-много пъти съм го изпитвал това нещо.Един път бяхме само с Нивата на колегата и докато намерим тия дълги дървета за да подложим бая път извървяхме и голям студ брахме...
              Прикачени файлове

Коментар

На студено време и пръхкав сняг, 50 санта не са проблем и по нагорнище. Стига да имаш поне малко гуми де.
                На снимките с дърветата, ми се струва, че снега ви е бил най-малкия проблем
                Честно казано, продължавам да мисля, че лопатата и брадвичката са по-необходими от веригите, но все ме притеснява леко въпроса с КАТаджийте. Ако ревнат някъде, че без вериги няма да ме пуснат ... най-вероятно ще се скараме. Все пак, където мине една средностатистическа лека кола с едно предаване и вериги, ще мина преспокойно без вериги на 4х4. Проверено, дори и на лека кола с 4х4, за жипка е повече от сигурно. Пак казвам, стига да има поне малко от малко подходящи гуми...
                О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

когато температурата е 1-2С и под снега почвата не е твърда, а е кал... с вериги или без - все затъваш
                  Suzuki Jimny; +4'' Black Raptor / Pro comp; Maxxis Bighorn 30/9.5R15; 9500lbs Winch
                  Георги Кандиларов 0889/705-106

Коментар

Първоначално публикуван от MMB Преглед на мнение
                    когато температурата е 1-2С и под снега почвата не е твърда, а е кал... с вериги или без - все затъваш
                    Това дали ще затънеш при описаните от теб условия зависи много от клиренса на джипката.Ако си достатъчно висок отдолу гумите-/с вериги/ ровят яко,стигат до твърдо и продължаваш напред.Ако,обаче си нисък за дадената ситуация просто си оставаш по корем,яко окопан от веригите.Така стоят нещата с карането в дълбок,размекнат сняг.
                    Последно редактирано от Янко Желязков; 10-01-11, 23:50.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X