Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос-поставяне на вериги при 4х4 на заден или преден мост

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Въпрос-поставяне на вериги при 4х4 на заден или преден мост

Не ми се вижда чак да е смешно. Миналата зима на една от разходките колегата ТурбоД бе сложил на Витарата вериги върху калните гуми. Резултата беше невероятно добър - на местата, където всички останали боксуваха и минаваха с мъка и лебедки, той си движеше като по магистрала.
    Отделно има и хора, които си карат джипките по асфалта. Като тръгнеш зимата през прохода Шипка, под пресния пухкав сняг е добре замръзнало и заледено... тогава не помагат джекове и лебедки. А и често при зимни условия преминаването през проходите е разрешено само при наличие на вериги.
    www.occ.bg - Преносими газови бойлери и Мобилна баня за къмпингуване
    0898777327

Коментар

Аз имам Витара и бих сложил вериги в багажника, понеже няма да си сложа нищо повече от АТ гуми . С тази кола минавам по 30 000км на година предимно по асфалт понякога я карам и с над 130 . До сега ми се е налагало няколко пъти да ме побутнат или да ме дъпнат , за да мина . При необходимост ще ги сложа отзад, понеже знам от какво е направен предния диф, той е достатъчно здрав за нормална експлоатация, големите гуми (няколко размера отгоре) и разни други екстри не са за него .
      0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Да и аз преди време имах разправии с едни униформени на тема вериги и 4Х4. Има хора тук от форума които миналата зима водих до Алеко по покрит със сняг лед. Отдолу за да е пълна гадоста са павета. Гуми кални Свампери, и върху тях мижав Самурай. 20 мин. чаках горе да дойде групата. А точно смешното е за хората които си карат основно по асфалта с вериги
        Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
        Селска фурна аспух нема. Пак същият.
        В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
          Да и аз преди време имах разправии с едни униформени на тема вериги и 4Х4. Има хора тук от форума които миналата зима водих до Алеко по покрит със сняг лед. Отдолу за да е пълна гадоста са павета. Гуми кални Свампери, и върху тях мижав Самурай. 20 мин. чаках горе да дойде групата. А точно смешното е за хората които си карат основно по асфалта с вериги
          Явно темата е дота интересна, радвам се че предизвиках тази дискусия, убедих се че без проба няма да достигна до окончателен избор, така или иначе ще се пробва както и варианта с 4 броя вериги, относно дилемите за времето и нуждата от вериги, аз съм карал много и в много лоши условия и мога да кажа, че веригите са ми спасявали живота, и няма да се откажа от употребата им. А с фуканици нищо няма да се постигне, давам пример: бихте ли карали в поледица, ръми нещо средни между дъжд и сняг, тук му казваме суграшица и за капак имаше гъста мъгла без вериги, тогава ми се наложи да употребя два пъти спирачки рязко, ей тогава веригите си казаха думата, затова сега ви пиша, не подценявайте времетоуспех

Коментар

Първоначално публикуван от trent Преглед на мнение
            ...А с фуканици нищо няма да се постигне, давам пример: бихте ли карали в поледица, ръми нещо средни между дъжд и сняг, тук му казваме суграшица и за капак имаше гъста мъгла без вериги, тогава ми се наложи да употребя два пъти спирачки рязко, ей тогава веригите си казаха думата, затова сега ви пиша, не подценявайте времетоуспех
            Фуканици ли? Първото ми собствено 4Х4 е от 1987г., и до ден днешен без такова не оставам. Твоят опит колко е? Живея в планината и сега пред къщата има 20 см. хубав здрав лед, който полекичка се увеличава всеки ден. Ела с веригите да пробваш, но те предупреждавам че наклонът е сериозен и спирането ще ти е след 200-300м. най-вероятно в някой стълб. Един от малкото случаи когато съм щял да се пребия е с вериги на чист лед в румънско. Не отричам употребата на вериги но те си имат място и пътни условия. На лед освен че могат да те пързалят неконтролируемо ти съсипват гумите за норматив. На сняг е друга работа вече. На офф извън пътя също. По-скоро си избери подходящи за твоето каране гуми. Едни качествени зимни ти ги решават. В лекият автомобил и нося вериги през зимата, да не кажете че ги отричам тотално де, и все пак бих прибягнал до тяхната употреба само когато няма друг изход.
            Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
            Селска фурна аспух нема. Пак същият.
            В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Аз пък си купих 4бр. ония ден от БЪрколаж. Ще ги тестваме... има време. Сняг само да има, че тая седмица всичко ще потече...

Коментар

Не съм написал темата за да си мерим п...те, надраснал съм това отдавна, за опита също няма да говорим, за зимни гуми-също Идеята беше, ако се наложи поставянето на 1 чифт вериги, къде да бъде-на предният или задният, предполагам че информацията ще е полезна на доста хора

Коментар

Там има ли вериги за джипки, да речем за 235/75/15 ?
                  0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Първоначално публикуван от travelling Преглед на мнение
                    Там има ли вериги за джипки, да речем за 235/75/15 ?
                    С такъв размер и аз търся но там невидях .
                    Лудак

Коментар

Колеги миналата зима правихме 7 часа тес,т Витара с вериги на задния мост се държи прекрасно , имаики в предвид че натоварването става доста голямо за мен правилния избор е задния мост . Аз лично и сега си возя вериги в багажника и за това си има причина повечето караме с АТ или с МТ които зимата са мъка .
                      ПП. които иска вериги знам магазин има всякакви размери джипови усилени по 60лв. да ми звънне ще му обясня как да стигне , аз взех за мен с размер 32 11,5 15 .
                      Николай Георгиев 0+
                      тел.0887357722

Коментар

Не съм прочел какво сте писали, искам само да споделя опит. Миналата зима като падна големия сняг аз тръгнах на разходка към Шумен. Убедих се че вериги само на задния мост са недостатъчни. Решението беше да карам с 4 вериги на 4х4, витарата беше като трактор, така че тази година ако има голям сняг, пак така ще се действа - вериги на всички колела и 4 по 4
                        Suzuki Jimny; +4'' Black Raptor / Pro comp; Maxxis Bighorn 30/9.5R15; 9500lbs Winch
                        Георги Кандиларов 0889/705-106

Коментар

Първоначално публикуван от MMB Преглед на мнение
                          Не съм прочел какво сте писали, искам само да споделя опит. Миналата зима като падна големия сняг аз тръгнах на разходка към Шумен. Убедих се че вериги само на задния мост са недостатъчни. Решението беше да карам с 4 вериги на 4х4, витарата беше като трактор, така че тази година ако има голям сняг, пак така ще се действа - вериги на всички колела и 4 по 4
                          Нямаш ли някоя снимка, че ми стана интересно? Знам какъв сняг имаше на места по Шуменско тогава, просто ми е любопитно докъде са възможностите на машинката.
                          Аз от половин метър по-дълбок сняг не съм се навирал, но ми направи впечатление, че където имаше по-дълбоки навявания, беше на косъм да остана, добре, че не бяха по-дълги от 4-5 метра, та с всичката газ се минаваха на шейна. Говоря само за зимни гуми без вериги.

Другото, което ми е интересно, помагат ли веригите, ако под снега, дори и да не е дълбок, има дебел слой суха трева? Щото тъкмо такъв терен ми дава най-много зор, дори и на 15 санта сняг.
                          О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от trent Преглед на мнение
                            Не съм написал темата за да си мерим п...те, надраснал съм това отдавна, за опита също няма да говорим, за зимни гуми-също Идеята беше, ако се наложи поставянето на 1 чифт вериги, къде да бъде-на предният или задният, предполагам че информацията ще е полезна на доста хора
                            Нека погледнем казуса така : Застават един до друг два леки автомобила приблизително сходни, но единия с предно а другия със задно предаване/ примерно Лада 1500 и Лада Самара, защото от съвремените май само Мерцедес и БМВ останаха със задно/
                            Според това кой на кое предаване залага-там да слага веригите. Лично мое мнение е, че джип само на задно е по-кекав от лек автомобил на предно. Макар, че има малки изключения на това твърдение. Така или иначе, ако се наложи да слагате вериги, ще е най-добре на всички колела, а ако имате само един чифт - пробвайте първо на предния мост.
                            Искаш ли да получиш умен отговор-питай умно!
                            0894328706

Коментар

Първоначално публикуван от Nikolai Georgiev (turbo d) Преглед на мнение
                              ПП. които иска вериги знам магазин има всякакви размери джипови усилени по 60лв. да ми звънне ще му обясня как да стигне , аз взех за мен с размер 32 11,5 15 .
                              Дали пък да не се съберем голяма група и да говорим за сериозна отстъпка.

Коментар

Може и текстилни вериги на предния мост! Според мен ще вършат добра работа на заледен път.Да се има предвид, че изказвам мнение. Нямам опит със такива но съм се замислил да си взема за заледени участаци!!!

http://www.autosock.bg/gallery.html
                                Suzuki Vitara 1,6 (8v)- къса,автомат !!!
                                костeнурков спринт.... и в гората !!!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X