Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос-поставяне на вериги при 4х4 на заден или преден мост

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос-поставяне на вериги при 4х4 на заден или преден мост

Колеги, днес се зачудих ако се наложи да слагам вериги при включено 4х4, на задният мост ли се слагат или на предният или и на двата. Моето мнение че би трябвало на задният да се слагат, но при попадане на заледен участък, независимо от включеният преден мост ще си само на задно, ако ги сложиш отпред дали няма опасност от повреда на предното окачване. Нека някой сподели, ако има такъв опит или да го дискутираме

От: Въпрос-поставяне на вериги при 4х4 на заден или преден мост

Нядявам се като начало това да ти помогне:

http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=20713
    Техниката в ръцете на дивака е парче желязо.
    Dacia Duster 4WD

Коментар

Трифоне, аз бих сложил на предния мост ако имам само един комплект вериги. Ще има и проходимост и управляемост. По принцип при тези услови се кара внимателно и едва ли ще се повреди нещо по предния мост, а и без вериги като карам с 60км/ч по някой черен път (по-добър) вероятността за повреди е по-голяма.
      OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

Аз бих ги сложил според ситуацията ,ако катериш снежен баир и ги сложиш отпред едно е ,че ще натоварваш предния диф друго е че няма да е толкова проходима , все пак едно е задницата да те бута друго е предницата да те дърпа .Ако попаднеш на зеледен участък и веригите са отпред има вероятност задницата да избяга........
        Лудак

Коментар

Отпред се печели управляемост, отзад - надеждност.

...особено като имаме в предвид че по джипките си обикновено сме набутали максимално големите гуми, дето се побират, аз дори отпред въобще не мога да сложа, защото ще опират при завой.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от slavin Преглед на мнение
            Трифоне, аз бих сложил на предния мост ако имам само един комплект вериги. ...
            Въпросът е, както се казва, дискусионен. Има привърженици и на единия, и на другия вариант. Само че, в наръчниците и на трите джипа, които съм карал(м) изрично пише вериги да се слагат само на задния мост. Доколкото си спомням, същото важи и за Land Rover.
            Ние не сме неутрални!

Коментар

Благодаря, на всички за мненията, ще дискутираме въпроса, а аз мисля да пробвам и двата вариант при първи удобен случай, но нека и другите пишат, особенно такива колеги с реални случки

Коментар

При поставяне отпред, обикновено се появява проблем, при пълен ляв-десен завой.
                Ако не опира, аз бих слагал отпред.

Коментар

Re: Въпрос-поставяне на вериги при 4х4 на заден или преден мост

Преди няколко дни сложих за експеримент в гората вериги на задните гуми на Самурая, нямаше никакъв проблем, а го натоварих зверски, където излязох с веригите аз, с гуми по 3 см грайфер не можаха. Също да се има напредвид, че преди това не можех да отлепя само с гумите ми които са AT. Ако бях и с вериги на предните щеше да е по добре, така общо взето при тази конфигурация, все едно бях само на заден мост.
                  Jeep Wrangler YJ 5.9 МТ 1990/Suzuki Samurai 1.6 MT 1990/Chevrolet M1028 6.2D AT 1984/Jeep Cherokee XJ 4.0 AT 1997/Jeep Grand Cherokee WK 5.7 AT 2005
                  http://www.facebook.com/JeepBG
                  LZ1GGC

Коментар

При слагане на зимни гуми Пирели съветват слагане на гуми на четирите колела, като при невъзможност, зимните гуми се слагат отзад, независимо дали колата е с предно или задно предаване. Има логика. При веригите би следвало да важи същото -- на четирите гуми или само на задните (ако е фул тайм), а ако е парт тайм - може да има проблеми и в двата случая. Това е теория, не съм пробвал.
                    Последно редактирано от Павлов; 17-12-10, 16:42. Причина: недомислица

Коментар

Принципно вериги се слагат на основно задвиждащите колелета !!! С 4-ри вериги вече е друга бира
                      Лудак

Коментар

Днес се посмяхме с една нива с вериги отпред.
                        http://vbox7.com/play:398e8b82

Коментар

И що?
                          Вие какво, ще измисляте нова теория на автомобила ли? Вместо да прочетете някоя детска книжка.
                          С какво предния диференциал се различава от задния? И какво ново очаквате да откриете в експериментите си, след като почти сто години, милиони шофьори вече са го правили?

Коментар

2 пъти слагах на самурая отпред-един път ляво каре,един път дясно.Лошото е че отзад опират.
                            Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                              И що?
                              Вие какво, ще измисляте нова теория на автомобила ли? Вместо да прочетете някоя детска книжка.
                              С какво предния диференциал се различава от задния? И какво ново очаквате да откриете в експериментите си, след като почти сто години, милиони шофьори вече са го правили?
                              Стефане! От къде сега книжки? Минавам често по Славейков. Няма сега подходящи книги. Само Дан Браун, сополиви романи и какво ли не. Техническа литература - йок.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X