Обява

Свий
Няма добавени обяви.

СВЕТИ CHECK ENGINE

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: СВЕТИ CHECK ENGINE

на моя самурай го имам тоя надпис от доста време и аз мисля че е ламда сонда

Коментар

Че премери я де. не знам колко трябва да са стойностите на Самика, но ако не вдига повече от 05, пишия умряла.
      О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

имаше и някакъв датчик на катализатора, който също съм махнал колата няма промяна нито във вървежа нито в горенето... така че ...

Коментар

колеги, имам същия проблем като колегата, свети чек-а и от диагностиката казва ламда сонда, изчиства се грешката, и след 1-2 паления пак се светва
          ДА СПРЕМ ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА !!!
          NISSAN Terrano II R20 2,7TDI SE+,2000

Коментар

Премери какво показва сондата. Ако е от по-дъртите, може директно с прибора, при рязко подаване на газ, трябва да вдига поне 0.7V (все пак не знам за каква кола питаш), ако е по-новичка, пробвай с осцилоскопа, че волтмера може и да те подведе.
            0.7 е съвсем ориентировъчна стойност! Още по-добре, ако има друга такава кола със същия мотор, изправна, да се мери сравнително. Ако има големи разлики - лошо.

П.П. Има и още една идиотска проба, но пипайте внимателно! Вързваш от плюс към маса последователно един резистор, да речем 5килоома и един диод в права посока. И от средната им точка (0.6-0.7V), подаваш към активния кабел на ламбдата. Ако чек-а угасне, търсиш си нова/друга сонда. Ако продължи да се ебава, търсиш по жиците или, ако имаш, втора сонда, някъде по гърнето. Пак казвам - внимателно! Теста е много лесен и обикновено помага, но не знам дали компа ще поеме директно 12V, ако объркаш кбелите.

Коментар

Да използвам темата .Някой дазнае ламбда сондата на G16B какъв тип е 01или05 волта
              Последно редактирано от boby2; 05-03-11, 20:58.

Коментар

Във Autodata 3.18
                Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Първоначално публикуван от jeko47 Преглед на мнение
                  Във Autodata 3.18
                  нямам я тая autodata

Коментар

В Аутодатата пише 0.97-1.03V на 2500 оборота на място, 4проводна, друго не намерих.

Коментар

Това значи 0-1v благодаря колега

Коментар

Оправи се и проблема с ламбдата , благодарим някаде м/у темите четох че с пръскане с контактен спрей бива и без диагностика, така и стана с промивка се оправи.
                        ДА СПРЕМ ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА !!!
                        NISSAN Terrano II R20 2,7TDI SE+,2000

Коментар

Отностно светенето на check engine искам да попитам наскоро направих 100К на моя sidekick и светна лапичката.Беше пределно ясно че по колата няма проблеми просто това е един вид напомняне за проверка.Днес се поразрових (защото при човека които ми чисти грешката имаше много коли) и разбрах че колата има копче скрито зад предната лява тонколонаС четенето из нета разбрах че е резет копче.CHeck engine светва на 50к 80к 100к 150к ... и само се щрака в другата посока и лампата се изключва.В едно от положенията му check engine свети постоянно ,а в другото наистина изгастна и можех да направя самодиагностика при която излезна хубавия код 12.Оставих ключето в това положение и да видим какво ще стане.Всички ли имате такива копчета и това ли е тяхната функция?

Коментар

http://www.youtube.com/watch?v=_vpT1JGgK0g
                            А информацията е вземана от подобни саитове http://www.kick-fix.com/CEL/NAG-Lamp.html

Коментар

Здравейте колеги, има същия проблем като заглавието на темата. Витарата е с двигател 1,6 16в, кара се на газ и бензин. Преди няколко дни ми гръмна 2-3 пъти докато я палех на газ, оказа се че клапата на смесителя беше заседнала в крайно отворено положение но като резултат ми светна и "енджин чек" и сега на бензин работи нестабилно, когато от ниски обороти се подаде плавно газ поема но ако се подаде рязко заработва като на 3 цилиндъра със силни детонации и "кихания". Предполагам че заради гърмежите е заминал дебитомера но много ще се радвам ако някой сподели съвет и мнение за което предварително благодаря.

Коментар

Свали го и виж керамичната пластинка там ли е или липсва -/сигурен съм, че липсва/
                                Обикновената газова не се влияе от дебитомера, карай смело.
                                Не слагай друг, ще си дадеш парите на вятъра и него го очаква същото.
                                Това ако Витарата е след 93г.
                                на сушата и град помага

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X