ЗДРАВЕЙТЕ КОЛЕГИ И НА МЕНЕ МИ СВЕТИ ТОЗИ CHECK ENGINE.OT 2 МЕСЕЦА ИМАМ ВИТАРАТА ТЯ Е 1.6 16V НО МИ ВЪРВИ ХУБАВО ПАЛИ И НЕ ГОРИ МНОГО.НЕЗНАМ ДАЛИ ДА ИДА НЯКАДЕ НА ДИАГНОСТИКА ИЛИ ДА Я КАРАМ ТАКА.НЯКОЙ ПЪТ ОТКАЧАМ КЛЕМАТА НА АКОМУЛАТОРА И ТАКА ДЕСЕТИНА ПАЛЕНЕТА НЕ СВЕТИ.САМО НЯКОЙ ПЪТ И ПАДАТ ОБОРОТИТЕ ДО 500 КАТО ИЗКЛЮЧА ОТ СКОРОСТ.КАКВО ДА ПРАВЯ
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
СВЕТИ CHECK ENGINE
Свий
X
-
От: СВЕТИ CHECK ENGINE
По принцип моята е направена на 10 000 км да светва един вид за смяна на маслоОтивам закачат и кабелите превартат и карам до следващият път.Но това е ако колата върви съвсем нормално и естествено(тогава ако искаш може да си я караш и така).Ако има променливи обороти непостоянни високи ниски тогава е хубаво да идеш на диагностика
-
Виж да не е включена на самодиагностика. Гледай за сложен бушон там където няма нужда от него-в блока на бушоните, но в кое точно гнездо-зависи от конкретния модел. Моята беше така, и след махането на моста(излишният бушон) спря да свети.
И пиши с малки букви, че иначе се приема за викане.Има ли желание-има и начин!
Коментар
-
Първоначално публикуван от loweca Преглед на мнениеЗДРАВЕЙТЕ КОЛЕГИ И НА МЕНЕ МИ СВЕТИ ТОЗИ CHECK ENGINE.OT 2 МЕСЕЦА ИМАМ ВИТАРАТА ТЯ Е 1.6 16V НО МИ ВЪРВИ ХУБАВО ПАЛИ И НЕ ГОРИ МНОГО.НЕЗНАМ ДАЛИ ДА ИДА НЯКАДЕ НА ДИАГНОСТИКА ИЛИ ДА Я КАРАМ ТАКА.НЯКОЙ ПЪТ ОТКАЧАМ КЛЕМАТА НА АКОМУЛАТОРА И ТАКА ДЕСЕТИНА ПАЛЕНЕТА НЕ СВЕТИ.САМО НЯКОЙ ПЪТ И ПАДАТ ОБОРОТИТЕ ДО 500 КАТО ИЗКЛЮЧА ОТ СКОРОСТ.КАКВО ДА ПРАВЯКола без турбо е като жена без цици, върши работа но не доставя удоволствие.
Витара 1.6 16V TURBO POWER!!!
"Mud Angels" Stara Zagora
Коментар
-
Щом ти свети чек енджина, най-вероятно е проблем в дебитомера, но ако караш на бензин. Ако имаш газ не знам от какво може да е. Като ти се скапе дебитомера обикновено е за смяна, въпреки че някой път става да се поправи, но това може да ти го каже някой жичкаджия, който разбира от тези неща. Аз имах същия проблем и едно монтьорче ми прегледа дебитомера, но каза че си е заминал напълно и купих друг втора ръка. Поръчах го от автоморга и ми го пратиха по Еконт с наложен платеж, но преди да платя майстора го закачи на мястото на стария и го замери какъв ток подава към компютъра и тагава ми каза, че работи нормално и наистина нямам проблем досега.
Коментар
-
Здравейте витарата я карам само на бензин,че е къса база и ми се струва че няма място за бутилка.Оборотите и падат когато изключа от скорост и за 2,3 секунди или като дам газ се въстановяват.Ако е дебитомер как трябва да реагира двигатела и колко струва горе долу един втора ръка.
Коментар
-
Първоначално публикуван от loweca Преглед на мнение,че е къса база и ми се струва че няма място за бутилка.
Но както си знаеш-може да не искаш да караш на газ. За мен няма друга алтернатива.
Резервоар за безнзин с обем няколко литра-за палене през зимата може да се направи самоделен, и да се сложи на произволно място по витарата.Има ли желание-има и начин!
Коментар
-
Колега, както е написал Сатаната-83, втора ръка дебитомер струва около 100-150 лв. според зависи от къде ще го намериш. Но ако си го поръчаш от някъде с наложен платеж както обясних по-горе първо го провери при някой майстор и тогава плащай. Аз направих така и засега нямам проблем с "новия" ми дебитомер. Замерва му някакви токове, които подавал към компютъра, обясни ми, че тези токове трябвало да бъдат с определени параметри и когато дебитомера е скапан подавал по малък ток от необходимото. Когато си смених дебитомера ми изгасна чек енджина и повече не е светвал. На кутията на дебитомера има едни номера трябва да си намериш със същите, защото има различни и другото важно нещо е колко крачета имаш за буксата, там също има различни с три и с пет доколкото си спомням. Надявам се, че съм ти бил полезен с тази информация.
Коментар
-
Понеже няма отговор от колегата до сега да си напиша и аз моето мнение
Според мен при самодиагностиката ще му покаже бедна(богата) на гориво смес
проблема няма да е в дебитомера а ще е в Ламбда сондата
При преебан дебитомер не би трябвало да работи както описва колегата
Успех колега и пише какво е станало
Коментар
-
Ако е ламдбата ... просто идея: моята я прецаках, в смисъл счупих я, механично, не питайте как. Ковнах една от старото ми Мицубиши (Лансер, 4G92) - резбата е същата и, по-важното, работи отлично. Чак аз се изненадах
Крачетата на подгряването не са свързани, не се и налага.О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...
Коментар
-
Ако някои може да ми каже къде в Бургас има някои компетентен маистор да закарам моята 1600кс 16 в 96кс да ми пооправи това онова ще ви буда мноо благодарен
Skype Ice_Boy_84 gsm 0877570315 Kiril GeorgiewНай ми е хубаво да ми е хубаво като ми е хубаво ми е наи хубаво:lol::lol:
Кирил Георгиев 0877570315
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар