Обява

Свий
Няма добавени обяви.

СВЕТИ CHECK ENGINE

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• СВЕТИ CHECK ENGINE

ЗДРАВЕЙТЕ КОЛЕГИ И НА МЕНЕ МИ СВЕТИ ТОЗИ CHECK ENGINE.OT 2 МЕСЕЦА ИМАМ ВИТАРАТА ТЯ Е 1.6 16V НО МИ ВЪРВИ ХУБАВО ПАЛИ И НЕ ГОРИ МНОГО.НЕЗНАМ ДАЛИ ДА ИДА НЯКАДЕ НА ДИАГНОСТИКА ИЛИ ДА Я КАРАМ ТАКА.НЯКОЙ ПЪТ ОТКАЧАМ КЛЕМАТА НА АКОМУЛАТОРА И ТАКА ДЕСЕТИНА ПАЛЕНЕТА НЕ СВЕТИ.САМО НЯКОЙ ПЪТ И ПАДАТ ОБОРОТИТЕ ДО 500 КАТО ИЗКЛЮЧА ОТ СКОРОСТ.КАКВО ДА ПРАВЯ

От: СВЕТИ CHECK ENGINE

По принцип моята е направена на 10 000 км да светва един вид за смяна на масло Отивам закачат и кабелите превартат и карам до следващият път.Но това е ако колата върви съвсем нормално и естествено(тогава ако искаш може да си я караш и така).Ако има променливи обороти непостоянни високи ниски тогава е хубаво да идеш на диагностика

Коментар

Виж да не е включена на самодиагностика. Гледай за сложен бушон там където няма нужда от него-в блока на бушоните, но в кое точно гнездо-зависи от конкретния модел. Моята беше така, и след махането на моста(излишният бушон) спря да свети.

И пиши с малки букви, че иначе се приема за викане.
      Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от loweca Преглед на мнение
        ЗДРАВЕЙТЕ КОЛЕГИ И НА МЕНЕ МИ СВЕТИ ТОЗИ CHECK ENGINE.OT 2 МЕСЕЦА ИМАМ ВИТАРАТА ТЯ Е 1.6 16V НО МИ ВЪРВИ ХУБАВО ПАЛИ И НЕ ГОРИ МНОГО.НЕЗНАМ ДАЛИ ДА ИДА НЯКАДЕ НА ДИАГНОСТИКА ИЛИ ДА Я КАРАМ ТАКА.НЯКОЙ ПЪТ ОТКАЧАМ КЛЕМАТА НА АКОМУЛАТОРА И ТАКА ДЕСЕТИНА ПАЛЕНЕТА НЕ СВЕТИ.САМО НЯКОЙ ПЪТ И ПАДАТ ОБОРОТИТЕ ДО 500 КАТО ИЗКЛЮЧА ОТ СКОРОСТ.КАКВО ДА ПРАВЯ
        Колега не УУУУУУУточни на бензин или на гаЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗз караш?
        Кола без турбо е като жена без цици, върши работа но не доставя удоволствие.
        Витара 1.6 16V TURBO POWER!!!
        "Mud Angels" Stara Zagora

Коментар

Щом ти свети чек енджина, най-вероятно е проблем в дебитомера, но ако караш на бензин. Ако имаш газ не знам от какво може да е. Като ти се скапе дебитомера обикновено е за смяна, въпреки че някой път става да се поправи, но това може да ти го каже някой жичкаджия, който разбира от тези неща. Аз имах същия проблем и едно монтьорче ми прегледа дебитомера, но каза че си е заминал напълно и купих друг втора ръка. Поръчах го от автоморга и ми го пратиха по Еконт с наложен платеж, но преди да платя майстора го закачи на мястото на стария и го замери какъв ток подава към компютъра и тагава ми каза, че работи нормално и наистина нямам проблем досега.

Коментар

Здравейте витарата я карам само на бензин,че е къса база и ми се струва че няма място за бутилка.Оборотите и падат когато изключа от скорост и за 2,3 секунди или като дам газ се въстановяват.Ако е дебитомер как трябва да реагира двигатела и колко струва горе долу един втора ръка.

Коментар

Първоначално публикуван от loweca Преглед на мнение
              ,че е къса база и ми се струва че няма място за бутилка.
              Айде бе... Даже и на мястото на резервоара?

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:SN850203 (Medium).JPG
Прегледи:1
Размер:79.3 КБ
ID:5234071

Но както си знаеш-може да не искаш да караш на газ. За мен няма друга алтернатива.

Резервоар за безнзин с обем няколко литра-за палене през зимата може да се направи самоделен, и да се сложи на произволно място по витарата.
              Има ли желание-има и начин!

Коментар

Колега към 100-150 лева са втора ръка ама зависи какво ще ти изпадне и от къде.
                Кола без турбо е като жена без цици, върши работа но не доставя удоволствие.
                Витара 1.6 16V TURBO POWER!!!
                "Mud Angels" Stara Zagora

Коментар

Колега, както е написал Сатаната-83, втора ръка дебитомер струва около 100-150 лв. според зависи от къде ще го намериш. Но ако си го поръчаш от някъде с наложен платеж както обясних по-горе първо го провери при някой майстор и тогава плащай. Аз направих така и засега нямам проблем с "новия" ми дебитомер. Замерва му някакви токове, които подавал към компютъра, обясни ми, че тези токове трябвало да бъдат с определени параметри и когато дебитомера е скапан подавал по малък ток от необходимото. Когато си смених дебитомера ми изгасна чек енджина и повече не е светвал. На кутията на дебитомера има едни номера трябва да си намериш със същите, защото има различни и другото важно нещо е колко крачета имаш за буксата, там също има различни с три и с пет доколкото си спомням. Надявам се, че съм ти бил полезен с тази информация.

Коментар

направи си самодиагностика на витара та ,за да разбереш причината да ти свети датчика. Ако не знаеш как - звънни ми по телефона, ще ти обясня- 0898744645- Антон

Коментар

Благодаря колега,като се прибера на село ще ти звънна един телефон да ми кажеш как да си направя самодиагностика

Коментар

колега, направо ти давам начина на самодиагностика. Дано да разбираш руски. Предполагам, че двигателя ти е 1.6х16 пълна инжекция/ G16A MFI/Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_5062.jpg
Размер:170.0 КБ
ID:5234519Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_5061.jpg
Размер:180.1 КБ
ID:5234520

Коментар

Понеже няма отговор от колегата до сега да си напиша и аз моето мнение
                          Според мен при самодиагностиката ще му покаже бедна(богата) на гориво смес
                          проблема няма да е в дебитомера а ще е в Ламбда сондата
                          При преебан дебитомер не би трябвало да работи както описва колегата
                          Успех колега и пише какво е станало

Коментар

Ако е ламдбата ... просто идея: моята я прецаках, в смисъл счупих я, механично, не питайте как. Ковнах една от старото ми Мицубиши (Лансер, 4G92) - резбата е същата и, по-важното, работи отлично. Чак аз се изненадах
                            Крачетата на подгряването не са свързани, не се и налага.
                            О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Ако някои може да ми каже къде в Бургас има някои компетентен маистор да закарам моята 1600кс 16 в 96кс да ми пооправи това онова ще ви буда мноо благодарен

Skype Ice_Boy_84 gsm 0877570315 Kiril Georgiew
                              Най ми е хубаво да ми е хубаво като ми е хубаво ми е наи хубаво:lol::lol:
                              Кирил Георгиев 0877570315

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X