Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Покупка на Субару

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • От: Покупка на Субару

    Уфф, де да беше. Като го питах за нова гайка , ми обясни , че то на старата нищо и нямало и т.н. Според него поне , ставало да се изкара полуоската без да се точи маслото на дифа , като се вдигне от едната страна колата и не се работи на подемник. Ако те учудват сроковете за които има възможност да ти приемат колата в сервиза, да не те учудва. В момента е отпускарски сезон и почити никой не работи. Ама и като не е пак си е същото, минимум 2-3 седмици чакаш. Аз не обичам чакането...
    Един приятел, чака около месец за време в сервиза на форд да му закачат колата за диагностика. После му предложили час за ремонт след месец...мъка!
    Спокойни хора, трудно се напрягат.
    Поздрави от Швеция.

    Коментар


    • От: Покупка на Субару

      Да споделя , битката приключи успешно, маншона сменен, както и маслото на мотора. Започвам да се разочаровам от марката. На 150 хил км, аз съм първият който пипа нещо около главина, шарнири и т.н. Това добре , обаче каква корозия .... думи нямам . Шплентовете на външния накрайник на кормилната щанга и на шарнира бяха като заварени вътре в болта. разпробих ги. Шарнира е като заварен към леглото си в главината, не мърда ама никак, затова се наложи да го вадя от към носача. Никакви скоби не вършат работа , стана накрая с чука - яки коси удари отстрани по носача. Полуоската не излезе по никакъв начин от лагера на главината, скоби ала бала, нищо. Накрая изкарах цялата главина от ароматизатора, барабар с полуоската. Страшно неудобно и тежко. Белязах там кастъри - камбъри, уж при сглобяването го докарах на белези да видим. Биалетката примерно ми отне час и половин да я развия , без да я повредя-1/5 оборот наляво, връща надясно , пръска със спрей пенетриращо масло и така.
      Голяма борба беше , ако се наложи нещо, следващият път, май ще я оставя в сервиза да я мъчат.
      тръбичките за водата които са под мотора , ме е страх да ги пипна, да не се разпаднат. Пак ще се ходи до любимия ми представител, който и последния път неопроверга очакванията ми и се изложи отново.
      5W40 нямат и не знаят кога ще доставят. 5W30 имат ама само4 литра.....Ядосаха ме и и ливнах кастрол 5W40р майната им има и други кръчми. Може би ще питате - а на клиентските коли които идват за смяна какво масло сипва- ами от големи варели-неможело да ми продадат от там.
      И така след около 14 часа труд май съм готов за зимния сезон!
      Гайката на полуоската я стягах с динамометричен ключ, ама не знам защо-тя тая полуоска едва ли някога ще излезе от главината.

      Коментар


      • От: Покупка на Субару

        Привет на всички!
        Напоследък се позанимах със спирачки. От предната зима забелязах , че започна да тресе при натискане на спирачките. Знам , че всеобщото мнение е крив спирачен диск. Поразглобих да разгледам и не ми харесаа видяното. Направих си една разходка до местния официален представител на субару , без да тая особени надежди , че примерно ще продават пластините които държат накладките отделно. Естествено не ги продават, а моите на външен вид изглеждаха много зле.
        Свалих накладките, установих , че водачите на спирачните апарати-май някой им викат пинове бяха клеясали. Свалих пластините и ги изтърках с телена четка -блеснаха като нови. Предните накладки са сменени от предния собственик, преди около 15 хил. к.м. Естествено не са купили оргинални. Който ги е сменял е бил пълен безхаберник-никъде никаква смазка. Та почистих ръждата и мръсотията, смазах на всякъде където трябва с керамична грес на вюрт-според производителя държи на 1400 градуса. И тук заочнаха проблемите ми с въпросните водачи на спирачния апарат . Горния си е съвсем нормален. Долния има гумен елемент. Защо са го изпълнили по този начин се досещам , ама ми се вижда ултра тъпо при положение , че и без гумичка би си работило прекрасно. проблемът е вискозитета на смазката, ако е по-висока раздува гумения елемент и водача блокира. Няма смисъл да споменавам , че въпреки че в каталога на субару, гресите на моликот фигурират като каталожни номера , местните идиоти не ги внасят. Затова и мазах на всякъде с керамичната грес. Резултата - от гаража до паркинга пред нас - никакъв проблем. Всички вибрации изчезнаха. На другия ден при първите няколко натискания на спирачките супер държание. Позагряха и започна пак да тресе. Вечерта я вдигнах на подемника разглобих и намерих два от въпросните водачи блокирали. Въпросната керамична грес е прекалено вискозна за тази функция. Местния субару сервиз използват силиконова смазка - дават че държи до 200 градуса, на мен ми се вижда недостатъчно. Научих го защото организират т.нар. безплатен предварителен годишен преглед, за да съберат повече клиенти. Нацелих един от малкото свестни работници там, че човека даже ми донесе да видя опаковката. От тях естествено не можеш да си купиш даже и една чаена лъжичка грес. Чудя се дали да изхвърля всички гумички, или да я натъпча със силиконова смазка.
        Сега забавната част. Малко ценоразпис от Швеция.
        Според тях:
        -задните тампони на предните носачи са за смяна. Обективно са напукани от възрастта , не са скъсани.
        -предните спирачни дискове са за смяна-защото са износени, което е оценено по колко ръжда има по периферията на диска!!! Накладката според тях , няма достатъчно контактна площ с диска. Никой не е мерил дебелина на диск, или има ли изкривяване на диска. Никой не отчита факта , че накладките не са оргинални. Съответно трябва да се сменят и накладките.
        -задните биалетки са за смяна-само по този въпрос съм съгласен с тях, даже съм ги купил преди година. Поради факта , че са толкова ръждясали, те напрактика не се движат и не тракат-респективно не ме дразнят и не съм ги сменил все още.
        Цената на частите и труда е около 1600 евро.
        Това разбира се един швед би го сменил на мига. Ей така се бачка- на едро и се сменя всичко на ред!

        Коментар


        • От: Покупка на Субару

          Ако махнеш напълно гумичката те чака почукване по неравности...
          Калин Владов,09РСПБЗН

          Коментар


          • От: Покупка на Субару

            Махнах на десния преден спирачен апарат-нищо не почуква , работи перфектно. Разкарах я защото повредих гумичката. Поръчал съм две нови, но се чудя, дали да слагам силиконова смазка и да запазя оргиналната система/най-вероятно така ще направя/, или да подходя по български и да изхвърля гумичките. Не ги измерих горния и долния водач дали са с еднаква дължина и диаметър, ако е така , принципно може да се сложат плътни водачи без гумички. Според мен самата идея с гумичките предразполага към проблем със спирачния апарат.

            Коментар


            • От: Покупка на Субару

              Привет! Като ти дойдат новите гумички и ги смениш , смазката ти е вазелин.Може и от домашната аптечка.Писали сме го и в други теми.Успех!
              Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

              Коментар


              • От: Покупка на Субару

                И не ги натъпквай с грес. Дори в каретата се спазва количеството, или към всяко каре има тубичка, или в документацията пише колко се слага. Така е и при водачите на сп.апарат.
                ВАЗ 2102 СС пакет проект 4х4
                Е250 1998-продаден
                Субару Пустош

                Коментар


                • От: Покупка на Субару

                  Тази тубичка в комплекта доста често идва в повече. Дори и след като се разглоби основно карето пак му идва в повече ако се изцвъка цялата тубичка.
                  LR Discovery 300Tdi 1996
                  Subaru Outback 2.5 1998
                  Subaru Legacy 2.2GX 1995 - продадено ;(

                  Коментар


                  • От: Покупка на Субару

                    85мл беше за каретата ако не ме лъже паметта.
                    ВАЗ 2102 СС пакет проект 4х4
                    Е250 1998-продаден
                    Субару Пустош

                    Коментар


                    • От: Покупка на Субару

                      Привет на всички!
                      Дойдоха ми тъпите гумички, купих и "специална" силиконова смазка. Всички водачи с гумичка бяха блокирали. Понеже спецовете от оторизирания субару сервиз ми заявиха , че гумичката на предния и задния спирачен водач е различна взех само две. От пред стана. Задните спирачни апарати - същият проблем. Гумичките са прекалено отворени и блокират спирачния апарат. Няма никаква разлика между предни и задни апарати-гумичката е идентична. Поръчах две нови гумички. На заден десен апарат я изхвърлих-въобще не можах да навра водача с нея. Лошото е , че на заден ляв успях и сега той ми създава проблеми.
                      Като цяло има значително подобрение. Мързи ме да разглобя и изхвърля гумичката от заден ляв апарат, ще изчакам докато доставят новите гумички и тогава ще се клепам .
                      Предния собственик и беше пукнал мигача в лявото огледало. Аз нали съм си мързелив, не отремонтирах на време. Вече всички светодиоди са изгорели. Цената на новия е меко казано идиотска/около 130 до 190 евро от субару-Швеция/. За жалост ще трябва да го сменя, защото иначе не може да мине преглед. поръчах от великобритания за около 60 е с доставката. Да видим там какъв ще го сърбам.
                      Да съвременни коли, а колко лесно се отремонтираха старите автомобили...

                      Коментар


                      • От: Покупка на Субару

                        След дълго чакане , най-сетне спирачките ми са ОК. Моите приятели от "официалния субару представител" разбира се не работиха по празниците, нито един ден, а последния работен ден правиха ревизия и не работиха с клиенти, т.е се разходих до тях отново безрезултатно. Както и да е, и задните спирачни апарати са с нови гумички на водачите. Гумичките на предните и задните водачи са напълно идентични!
                        Смених си и "крушката" на мигача в страничното огледало.Тук очаквах големи изненади, но всичко мина като по масло. Не е трудно, но трябва търпение. За пореден път съм очарован от точността на изработка на всички детайли при субару.
                        Днес ще водя кака на преглед, дано мине безпроблемно!

                        Коментар


                        • От: Покупка на Субару

                          Мина преглед, без нито една забележка!
                          Мама им и кожодери от представителството, колко ли кожи смъкват от хора за които колата е въртиш ключа и пали....
                          Да припомня желаната от тях сума бе 1600 евро.
                          Реално разходи -60 евро мигач, 4 гумички за водачите на спирачните апарати-към 8 евро, плюс силиконова грес за около 10 евро.
                          Макар , че съм купил задните биалетки , пак не ги смених. Видя ми се гърчаво и ме домързя.

                          Коментар


                          • От: Покупка на Субару

                            Здравейте, колеги!Голям мерак ме е подгонил за точно такъв модел автомобил: Subaru Outback H6 след 2008г.Цената винаги има значение, но разбирам, че качествената кола си струва цената.Че въпросът ми е, ако някой колега случайно знае, читав екземпляр, ще се радвам да сподели и да ме зарадва.Не ми се иска да се натреса на разни италианки от мобилето или разни недоразумения, който в момента са на пазара.Сигурен съм, че разбирате за какво говоря.Предварително благодаря!Телефон за контакт 0877011914 Калоян Кашавелов.Поздрави!

                            Коментар


                            • От: Покупка на Субару

                              Влез в Субару форума и търси "bat bubi",той ще ти свърши работа.

                              Коментар


                              • От: Покупка на Субару

                                Да съжавим темата и то по същество....Изчетох я, за няма и 4 часа заедно с 3/4 тито спам
                                Предстои ми покупка на субару, от изчетеното разбирам, че
                                Аутбак 3.0L 99-2005 е подходящият автомобил за моите парички...
                                Разбрах, че има вероятност за проблем с газовата и по точно с клапаните, но ми се сториха повече теории....
                                Питам конкретно, кара ли някой въпросният автомобил на газ, ако да, от колко време/км и какви проблеми е имал с него.
                                Каква е тази система "течна газ" и системата за мазане на клапаните, която имах на предишната си кола, (тойота, жесто смачкана паркирана, пред моята селска къща.....там на село който кара трезвен и му взимат книжката) е ефективна при този двигател.
                                Разбрах горе долу, какво да дебна, като налетя на кола 2001г на 112000км 265кс. с която една баба само си е пазарувала и даже бастуна и е още отзад
                                Но все пак си е Божа работа, та ако дадете някой допълнителен съвет ще съм благодарен. Най ме вълнува как да проверя до каква степен е износването на двигателя, дали 250+ или е 400+км. Сега тия присадки и добавки много замазват реалното положение на компресията и шумовете по лагери и валове...
                                Използвам регистарцията си да питам тук, ще се регна и в субару форума, но като знам, че 2/3 от вас и там пишат, едва ли ще науча още нещо съществено.
                                Бих предпочел да купя колата от човек тук, пред нов внос от Швейцария, но ще видя как ще стане.
                                Благодаря
                                Роден рибар, а принуден да работи.......

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X