Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Обезвъздушаване на съединител?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Обезвъздушаване на съединител?

Как обезвъздушаваш помпата? И въобще цялата система? Опиши последователността, която следваш.
    И да не са обърнати гумичките на долното цилндърче? Провери ли ги? Въобще вилката на съединителя отмества ли се поне малко като натиснеш педала?

Коментар

стигнах до извода че горната помпа е дефект поне според мен не е възможно да връща в казанчето не вярвам принципа и на работа да е такъв
      Opel frontera 2.4i

Коментар

Първоначално публикуван от sony bono Преглед на мнение
        Как обезвъздушаваш помпата? И въобще цялата система? Опиши последователността, която следваш.
        И да не са обърнати гумичките на долното цилндърче? Провери ли ги? Въобще вилката на съединителя отмества ли се поне малко като натиснеш педала?
        Пробвах по стандартния начин някои помпи натиска отвивам пробката от долу и стягам тогава вдигам педала пробвах и с вдигнат педал отвивам някои натиска рязко и стягам пробвах с шприцоване през долната пробка пробвах и с вакум помпа и така не става отварях и долната помпа наред си е за това се съмнявам в дефектна горна помпа
        Opel frontera 2.4i

Коментар

Не са му обърнати гумичките, иначе щеше да тече яко отдолу. Мисля, че или е от маркуча или неправилно регулиране на съединителя. В краен вариант - дефектна помпа.
          "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
          Неизвестен мъдрец

Коментар

Принципа на работа на тази помпа е малко по различен от други помпи.Отпед на буталцето има една малка гумичка която при натискане на педала затваря входящия отвор и след това помпата създава налягането.Вероятно тази гумичка не уплътнява хубаво.

Коментар

Първоначално публикуван от bocho64 Преглед на мнение
              Принципа на работа на тази помпа е малко по различен от други помпи.Отпед на буталцето има една малка гумичка която при натискане на педала затваря входящия отвор и след това помпата създава налягането.Вероятно тази гумичка не уплътнява хубаво.
              Благодаря за изчерпателния отговор само да попитам каква роля играе този клапан между двете помпи можели поради факта че съм го шунтирал да не мога да обезвъдуша каква му е работата и как да разбера дали работи
              Opel frontera 2.4i

Коментар

Първоначално публикуван от filth Преглед на мнение
                Пробвах по стандартния начин някои помпи натиска отвивам пробката от долу и стягам тогава вдигам педала пробвах и с вдигнат педал отвивам някои натиска рязко и стягам пробвах с шприцоване през долната пробка пробвах и с вакум помпа и така не става отварях и долната помпа наред си е за това се съмнявам в дефектна горна помпа
                Значи, мисля че основно бъркаш начина на обезвъздушаване. Каквото и да правиш отдолу, ако не обезвъздушиш първо помпата, няма да сработи. Това става по следния начин: пълниш казанчето с течност и отвиваш винта на тръбичката която излиза от помпата докато не излезе целият въздух от помпата и не потече. Завиваш и чак тогава продулжаващ да овезвъздушаваш надолу, демпфера и цилиндърчето.
                Въпреки, че би трябвало да с вакуум помпата да си изтеглил всичкия въздух. И не мога да ти кажа каква е точно ролята на демпфера и дали проблема е в липсата му, но редът на обезвъздушаване е този, който ти написах по-горе. И си мисля, че е възможно да ти е това проблемът. Остава въздух в помпата. Ако и това не помогне пробвай да върнеш обратно демпфера.
                Последно редактирано от sony bono; 06-11-13, 09:47.

Коментар

Благодаря на всички за помошта открих си проблема ДЕФЕКТНА горна помпа която вместо да помпи връща налягането обратно в казанчето обещаха да я сменят утре дано да е с по качествена
                  Opel frontera 2.4i

Коментар

Колеги смениха ми помпата след много мъки но и тази е дефектна днес я сложих почнах да обезвъздушавам и пак връща в казанчето явно клапана изтърва.Моля някои ако се е зблъсквал с този проблем да сподели как може да се отремонтира
                    Opel frontera 2.4i

Коментар

Човек, що не идеш в сервиз? По-евтино ще ти излезе. Не, че е невъзможно и двете да са дефектни, ама е малко вероятно. Помпата ще връща и ако има запушване по пътя, щото гумичките не могат да уплътнят при прекалено високо налягане. Смеси спирачна течност с глицерин 1:1, изпразни системата и налей бозата вътре. Ако почне да отделя нормално, значи проблемът е в недостатъчно налягане (пропускащи уплътнения). Ако спре съвсем да отделя - запушена система. Според мен проблема е, че не се връща буталото на помпата докрай или няма достатъчно ход напред. От кристалното кълбо видях толкова и само това мога да дам като идея....
                      Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                        Човек, що не идеш в сервиз? По-евтино ще ти излезе. Не, че е невъзможно и двете да са дефектни, ама е малко вероятно. Помпата ще връща и ако има запушване по пътя, щото гумичките не могат да уплътнят при прекалено високо налягане. Смеси спирачна течност с глицерин 1:1, изпразни системата и налей бозата вътре. Ако почне да отделя нормално, значи проблемът е в недостатъчно налягане (пропускащи уплътнения). Ако спре съвсем да отделя - запушена система. Според мен проблема е, че не се връща буталото на помпата докрай или няма достатъчно ход напред. От кристалното кълбо видях толкова и само това мога да дам като идея....
                        По сервизи не ходя от години поради причината че едно правят две развалят.Мотора колата и джипа си ги подържам сам.Просто помпите са менте някакъв боклук от някъде си с набити щампа не може при надуване с уста в казанчето и натискане на буталото то да продължава да пуска.При смяната на помпата реших да я пробвам там само че не можело така да се пробва на сухо.Пални глупости това е начина за проба на помпа тя си е с смазка от завода така че не може да се прецака просто знаят какви боклуци продават.Следователмо поставих я и пак не работи поръчал съм си втора употреба защото вече ми писна исках да е нова но явно няма да стане
                        Opel frontera 2.4i

Коментар

Що да не може? Полата на гумичката е обърната в противоположна посока и не е предвидено да уплътнява откъм казанчето. Колкото и менте да е помпата, поне няколко дни би трябвало да работи, освен ако гумичките не са абсолютен боклук. Така и така си я купил, отвори я да видиш какво има в нея. Не е извънземна технология и ще видиш ако е чак толкова калпава. Но все си мисля, че има (и) нещо друго.
                          Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                            Що да не може? Полата на гумичката е обърната в противоположна посока и не е предвидено да уплътнява откъм казанчето. Колкото и менте да е помпата, поне няколко дни би трябвало да работи, освен ако гумичките не са абсолютен боклук. Така и така си я купил, отвори я да видиш какво има в нея. Не е извънземна технология и ще видиш ако е чак толкова калпава. Но все си мисля, че има (и) нещо друго.
                            Вече я отворих има три гумички първата от към казанчето играе ролята на клапан втората и третата правят налягане но за да могат да го направят първата трябва да затвори казанчето.След разглеждане на помпата се вижда че клапана няма как да затвори поради факта че леглото му не е перфектно гладка както е излязло от струга така е набито вътре и няма как да се извади.Това е целият фабричен дефект просто не подлежи на ремонт.Пробвах с пасти но не се получава излизат още по големи шупли пробвах с по силна пружина между първата гумичка и пластмасовият водач за да може да затваря по добре но и така не става.Имам много добър стругар с които по принцип работя но си каза че и така няма да стане просто трябва нова помпа.А и скоро разбрах че фирмата от която взимам части са повечето дефектни много оплаквания чух но беше вече късно вече бях се прецакал.
                            Opel frontera 2.4i

Коментар

Хвърляй я тогава и не си късай нервите.
                              Неизвестен мъдрец

Коментар

Най накрая се оправи с подлагане на гайки между долната помпа и кожуха принудително да натиска вилката сега си работи нормално педала отделя долу.За сега ще е така докато не реши да се обезвъздуши сам когато започне да отделя по нагоре ще ги махна гайките но не ми се вярва
                                Opel frontera 2.4i

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X